Ja używam Oilalum oraz Hipp.
Pozdrawiam
Zaopatrzyłam się w emolium i maść ochronną Bepanthen Baby. Mam nadzieję, że te kosmetyki nam będą odpowiadać
Bepanten polecam gorąco świetny jest zero odparzeń.
U nas też Bepanthen super sprawdza się od samego początku, polecam.
Bepanthen jest świetny. Tylko trzeba pamiętać, że leczy odparzenia, a nie przeciwdziała by odparzenia nie powstawały. Więc bepanthen używa się tylko wtedy gdy dziecko ma odparzenie. Gdy odparzenie zniknie już bepanthenu nie używamy.
aneta, w takim razie co stosujesz, aby zapobiegać odparzeniom? Jakiej oliwki używacie? Czytałam wiele o olejku migdałowym, w jeden się zaopatrzyłam. Stosowała któraś? Mojej koleżance odpowiadał, a jak chwaliła paznokcie i skórę na dłoniach już po kilka tygodniach
My odparzenia wyleczyliśmy bepantenem teraz jak tylko się zaczyna odparzenie od razu smarujemy i jest super. a tak to stosujemy nivea baby albo alantan
Ja do codziennego użytku używam baby dream. Ale nie po każdej wymianie pampersa. U dziewczynki trzeba uważać by później infekcji nie miała. Tak nam też mówili w szpitalu żeby tylko chusteczkami przecierać i niczym nie smarować.
Ja smarowałam zielonym linomagiem i córka nie znała odparzeń w sumie przez pierwszy rok żyć. Pierwsze odparzenia pojawiły się, gdy miała 15 miesięcy po anybiotykach.
aneta jeśli chodzi o dziewczynki ważny jest sposób w jaki wycieramy pupę. Dziewczynki koniecznie myjemy od przodu do tyłu, aby nie wdała się infekcja. Najlepiej jak dzidziuś poleży pewien czas bez pieluszki, aby był świeży dostęp powietrza do pupy i nie było podrażnień.
Od początku używam do pielęgnacji synka produktów Nivea. Ma już 3 miesiące i ani razu nie miał żadnej wysypki
Bratankowi nie posłużyła Nivea, zaopatrzyłam się w Emolium
Ja kupiłam do wyprawki Emolium i kosmetyki z Linomag, zobacze czy się Córci spodobają, jak cos to bede zmieniac.
Moje niektóre koleżanki kupują kosmetyki z jednej serii na tubki. Ja się wstrzymam bo nie wiem jak Mała na nie zareaguje . A teraz zakupy można zrobić od ręki. Także polecam rozsądek i umiar
W czasie ciąży można uczestniczyć w różnych zajęciach i warsztatach dla kobiet w ciąży oraz w szkole rodzenia - zwykle można tam otrzymać różnego rodzaju kosmetyki dla maluszka w małych saszetkach, także gdy już maluszek pojawi się na świecie można sprawdzić czy nie ma żadnych reakcji alergicznych po danym kosmetyku, którego mamy próbkę, a później spokojnie kupić całe opakowanie jeśli wszystko jest w porządku. Położne środowiskowe, z którymi można umówić się jeszcze przed porodem czasami również ą różne próbki kosmetyków dla dzieci.
gdy mój syn był mały używałam oilatum … nivea … super się spisywały natomiast johnsons - nie polecam.
ważne , zeby na maluchu nie testować zbyt wiele
Uzywam roznie w sumie bo krem puder z penaten i sudocrem kremy do buzi z linomagu chusteczki nawilzane z pampersa i velvet blue a do kapieli penaten i emolium.
emmkao to prawda, dostałam wiele próbek różnych firm, ale przypuszczam, że kilku nie użyję, ponieważ nie chcę dziecku tak często zmieniać kosmetyków. Ale jest to zawsze jakaś przydatna możliwość.
Ja uzywalam nivea do kapieli a ziaji krem jak na spacery wychodzilismy. Sprawdzaly sie. Ziaje uzywam sama,wiec pomyslalam,ze synkowi tez posłuży. I kupilam kosmetyki te od pierwszych dni zycia
Ja teraz zaopatrzyłam się w krem dla córki z firmy momme. Krem z nivea na każdą pogodę się skończył i chcę wypróbować inny. Słyszałam, że kremy z firmy momme są bardzo dobre i chcę sprawdzić jak to będzie u mojej córki.