Kosmetyki dla maluszka

Johnsons zdecydowanie też nie polecam. Linomag i seria Babydream, tak samo jak Ziaja to bardzo dobre kremy i za wcale nie duże pieniądze.
O Mommy też słyszałam dużo dobrego:)

Tak tylko momme to już kosmetyki są droższe niestety. Teraz ja z tej firmy u siebie nic nie mogę znaleźć. Tylko na zamówienie. Nie wiem czemu tak jest w mojej miejscowości.

w sklepie nie widziałam na półce momme, ale w internecie już tak. Na przykład przez empik możesz aneta zamówić.

W empiku ma swoją marżę. I ogólnie empik to drogi sklep. Ale poszukam w necie gdzie taniej mogę kupić.

Ja się zastanawiam nad kosmetykami Babydream, Bambino lub Bobini. Na odparzenia oczywiście Sudocrem :slight_smile: Te kosmetyki (oprócz babydream) moi rodzice używali do brata, więc mam do nich pewne zaufanie :slight_smile: natomiast póki co z kosmetyków planuję zakupić jedynie płyn do kąpieli 2w1 oraz krem ochronny.

Jeszcze jeśli chodzi o różne darmowe próbki, zawsze patrzcie na terminy przydatności, bo z tego co zauważyłam czasami są bardzo krótki…
Co do stosowania różnych kosmetyków na dziecku to rzeczywiście trzeba z tym ostrożnie. Jeśli nic złego nie dzieje się to nie ma potrzeby zmieniać.

Pcheła, spróbuj bephanten do pielęgnacji pupy.

Sudocremu i bambino nie polecam. Sudocrem tylko pogarsza odparzenia przy dłuższym stosowaniu.

Do kapieli i oliwka hipp, do smarowania oilatum, do pupci Alantan i linomag na przemian, na czerwona szyjkę sypie puder Altek. I póki co odpukać małego nie uczulilo a oilatum pomogła na suchą skórę. Przed spacerem smaruje kremie na mróz i wiatr Emolium.
Tez słyszałam o tym momme gdzie można to kupić?? Jak cenowo?

Na pewno na Gemini można kupić.

Ja bardzo lubię kosmetyki JOHNSON’S Baby

HIPP, Babydream- te póki co mam zakupione. Stawiam na kosmetyki z krótkim składem przyjaznym naturze :slight_smile:

Evelin i takie najlepsze, nie tylko przyjazne naturze, ale i delikatnej skórze niemowlaka :slight_smile:

Sylveco też ma fajną linię dla niemowląt :wink:

Sylveco też, nie tylko dla niemowląt ale i dla nas samych :slight_smile:

O tak. :wink: np ma świetny balsam na rozstępy i szampony :slight_smile:

Eloderm Super kosmetyki.

Nie znam akurat tej marki

Fajny skład balsamu

OMEGA BUTTER
OLEJ MACADAMIA
MASŁO SHEA
OLEJ CANOLA
TRÓJGLICERYDY
HIALURONIAN SODU

Marta - a czy skład balsamu to wszystko? Chyba najważniejsze jest jaka dana skóra reaguje na dany kosmetyk. Nie każdy reaguje tak samo. Czasami te najbardziej eko są mega uczulające.

Moim zdaniem najważniejsze, aby kosmetyk działał - jeśli to balsam to natłuszczał, jeśli krem na rozstępy to zmniejszał ich widoczność, jeśli krem na odparzenia to przynosił ulgę etc.

Jeśli chodzi o krem typu Sudocrem, nie może być używany cały czas bez przerwy. On jest tylko doraźny. Przy długim stosowaniu nie będzie działał. Jeżeli odparzenia nie znikają to trzeba się zastanowić dlaczego i wyeliminować przyczynę.