Synek ma AZS uzywamy plyn donkapieli z dermika jak dobrze pamiętam a ostatnio tez chwale sobie kosmetyki krem i plyn do kapieli jak synek chce dluzej posiedzieć w wannie to z seri eloderm 3-6-9omega. A chusteczki uzywamal z pampersa ale sie nie sprawdizly potem z nivea a puzniej od ok. 2Roku z tesco takie fioletowe i sa super;-)
Ja używam Baby Dream jak wiele poprzedniczek i zdecydowanie polecam Do kąpieli dolewamy też kilka kropelek oliwki Hipp - skórka jest fajniejsza
Z kolei pupe przemywam raz chusteczka a raz przegotowaną wodą i wygląda super, w razie lekkich zaczerwienień do akcji wkracza Bepanthen. Polecam zajrzeć za stronke apteki gemini, często jest w promocji i kosztuje ze 20 zł taniej niż w rosmanie
Synek jak po porodzie przez kilka tygodni miał bardzo suchą skórę to wystarczyły kąpiele w Oilatum, dwie zakrętki do wiadra
Wiadomo, że skóra musi się przyzwyczaić do powietrza, a jeszcze jak dzidziutek urodzi się w czasie grzewczym to jest szok dla organizmu, który kilka miesięcy żył w środowisku wodnym
A w jakiej aptece internetowej radzicie kupować kosmetyki dla maluszka? Gdzie ceny są najkorzystniejsze Waszym zdaniem Ja często kupuję wszystko w doz.pl, ale nie wiem czy nie możnaby zmienić tej apteki na “lepszą”…
Nivea
Ja ostatnio testowałam kosmetyki bobini baby i mogę wam je polecić dla maluszka, dobrze nawilżają o nie uczulają, ja używam całą linie tych kosmetyków czyli i płyny do kąpieli i kremy i chusteczki itp. Ale mówię ja je dostałam do testowania i nie mam pojęcia ile kosztują o gdzie są dostępne pewnie jak mi się będą kończyć to to ogarnę.
agnieszka zdecydowanie Gemini, bardzo często mają fajne promocje no na emolienty, u nas tez na schodzącą skóre z początku tylko Oilatum pomagało a ostatnio na Gemini własnie mieli 2 butelki 0,5litra w cenie jednej w innych aptekach więc mega okazja. W miarę tanio ale mniejsza oferta to apteka Melissa, DOZ faktycznie czasami ma okazje zwłaszcza z ich apka 5%dodatkowo taniej, ale gdy ja robiłam wyprawkę 2 lata temu to naj najlepsze ceny miała Gemini własnie.
Z lepszych składów do kapieli Momme np dostępne w Rossmannie.
Bobini Vegan-chyba Gabi o te chodzi bo to ostatni ich twór z ładnym składem można dostać w Rossmannie czesto w promocji są a niekiedy nawet w Lidlu.
Tyle że my kremów takich nawilzających używaliśmy tylko w pierwszych miesiącach gdy młodemu bardzo łuszczyła się skóra albo miała podraznienia atopowe, tak jak krem to tylko na słońce albo mróz na co dzień nie używamy , chusteczek do pupy też nie używalismy tylko płatki Kindi i woda ale na gemini widze podrożały dużo np te waciki duże a kiedy były sporo taniej niż gdzie indziej.
U mnie się sprawdza emolium, nivea, baby dream i atoperal. Te firmy się u mnie sprawdziły. Na odparzenia bepanthen i kartoflanka.
Też zamawiam z doz.pl i jeszcze zamawiam mleko dla małego z apteki internetowej Nowa Farmacja, trzeba ją znaleźć poprzez ceneo.pl i na każdej paczce mleka wychodzi 5 zł mniej niż w sklepie, a jak zrobisz zakupy za 150 zł to dostawa gratis, więc ja zawsze kupuję 6 paczek tych dużych 800g i mam dostawę gratis i wychodzi 1 paczka za darmo tak naprawdę
Bambino albo Nivea
Ja teraz mam chusteczki z baby dream zielone, a używałam niebieskich. Są jakby mniej nawilżone. Bambino mojej córce nie odpowiada.
Jak najbardziej najtaniej apteka gemini, albo doz gdy coś pojedynczego i nie chcemy za dostawę płacić.
Hej,
polecam stosować kosmetyki z witaminą A , zobaczcie sami ile ma cennych wartości witamina A i jak działa na nasz organizm http://1szw.pl/witamina-a-podstawowe-informacje/
zarówno dla maluszków jak i dla mam polecam kremy bogate w witaminę A
hej hej u Nas johnson się nie spisał, bo wysuszał małego, bambino i bobini uczulały, najlepiej wchodzi Nam nivea i hipp
U nas problemem jest bardzo sucha skóra naszego maleństwa, Wypróbowaliśmy już setki kosmetyków, ale efekty marne. Rozważamy jeszcze zakup produktów CutisHelp mimi http://cutishelpmimi.pl/. Znajoma miała i poleca, ponoć w przypadku jej dziecka problem zniknął od razu. Ja jednak nie chce wydawać pieniędzy na marne i chciałabym się wcześniej dowiedzieć, czy ktoś stosował te preparaty i czy może polecić?
Ja córce do szpitala wzięłam sam płyn do kapieli. Już widać, że ma suchą skórę. Więc jutro będzie kąpiel w mleku. Skóra będzie ładnie nawilżona.
Od dawna mam zamiar wypróbować kosmetyki Momme, na razie używamy kremu do twarzy zimowego i jest rewelacyjny.
Niestety w moim rossmannie nie są dostępne, ale w superpharm tak. Musze kupić przy następnych wyjazdowych zakupach
mariee super są i zimowego tez juz drugi rok z kolei uzywamy tylko od nich. jedyne co mnie troche rozczarowalo to krem do pupy. Jednak nie podolal tak szybko jak sudocrem . W SP warto czekać na promocje bo maja stpsunkowo drogo ceny podstawowe. Ja zrobiłam zapas jak na wojne z momme podczas akcji 2+2 w rossmannie ale ceny wychodziły 15zl za sztuke wiec boskie. I właśnie zich dostępnością jest odwieczny problem. Nie dosc ze online nie mozna zamówić to stacjonarnie wiele Rossow nie ma ich wcale albo maja jakies marne jeden czy dwa kosmetyki
Nivea, emolium i bambino nam pasują i wydają mi się najlepsze.
Kosmetyki z bambino córce nie pasują. Ostatnio dostała krem z tej firmy i nawet go nie otworzyłam. Więc mogę wysłać. Córce zamówiłam krem z momme.