Kosmetyki dla maluszka

Synek ma AZS uzywamy plyn donkapieli z dermika jak dobrze pamiętam a ostatnio tez chwale sobie kosmetyki krem i plyn do kapieli jak synek chce dluzej posiedzieć w wannie to z seri eloderm 3-6-9omega. A chusteczki uzywamal z pampersa ale sie nie sprawdizly potem z nivea a puzniej od ok. 2Roku z tesco takie fioletowe i sa super;-)

Ja używam Baby Dream jak wiele poprzedniczek i zdecydowanie polecam :slight_smile: Do kąpieli dolewamy też kilka kropelek oliwki Hipp - skórka jest fajniejsza :slight_smile: Z kolei pupe przemywam raz chusteczka a raz przegotowaną wodą i wygląda super, w razie lekkich zaczerwienień do akcji wkracza Bepanthen. Polecam zajrzeć za stronke apteki gemini, często jest w promocji i kosztuje ze 20 zł taniej niż w rosmanie

Synek jak po porodzie przez kilka tygodni miał bardzo suchą skórę to wystarczyły kąpiele w Oilatum, dwie zakrętki do wiadra :slight_smile:
Wiadomo, że skóra musi się przyzwyczaić do powietrza, a jeszcze jak dzidziutek urodzi się w czasie grzewczym to jest szok dla organizmu, który kilka miesięcy żył w środowisku wodnym :slight_smile:

A w jakiej aptece internetowej radzicie kupować kosmetyki dla maluszka? Gdzie ceny są najkorzystniejsze Waszym zdaniem Ja często kupuję wszystko w doz.pl, ale nie wiem czy nie możnaby zmienić tej apteki na “lepszą”…

Nivea

Ja ostatnio testowałam kosmetyki bobini baby i mogę wam je polecić dla maluszka, dobrze nawilżają o nie uczulają, ja używam całą linie tych kosmetyków czyli i płyny do kąpieli i kremy i chusteczki itp. Ale mówię ja je dostałam do testowania i nie mam pojęcia ile kosztują o gdzie są dostępne pewnie jak mi się będą kończyć to to ogarnę.

agnieszka zdecydowanie Gemini, bardzo często mają fajne promocje no na emolienty, u nas tez na schodzącą skóre z początku tylko Oilatum pomagało a ostatnio na Gemini własnie mieli 2 butelki 0,5litra w cenie jednej w innych aptekach więc mega okazja. W miarę tanio ale mniejsza oferta to apteka Melissa, DOZ faktycznie czasami ma okazje zwłaszcza z ich apka 5%dodatkowo taniej, ale gdy ja robiłam wyprawkę 2 lata temu to naj najlepsze ceny miała Gemini własnie.
Z lepszych składów do kapieli Momme np dostępne w Rossmannie.
Bobini Vegan-chyba Gabi o te chodzi bo to ostatni ich twór z ładnym składem można dostać w Rossmannie czesto w promocji są a niekiedy nawet w Lidlu.
Tyle że my kremów takich nawilzających używaliśmy tylko w pierwszych miesiącach gdy młodemu bardzo łuszczyła się skóra albo miała podraznienia atopowe, tak jak krem to tylko na słońce albo mróz na co dzień nie używamy , chusteczek do pupy też nie używalismy tylko płatki Kindi i woda ale na gemini widze podrożały dużo np te waciki duże a kiedy były sporo taniej niż gdzie indziej.

U mnie się sprawdza emolium, nivea, baby dream i atoperal. Te firmy się u mnie sprawdziły. Na odparzenia bepanthen i kartoflanka.

Też zamawiam z doz.pl i jeszcze zamawiam mleko dla małego z apteki internetowej Nowa Farmacja, trzeba ją znaleźć poprzez ceneo.pl i na każdej paczce mleka wychodzi 5 zł mniej niż w sklepie, a jak zrobisz zakupy za 150 zł to dostawa gratis, więc ja zawsze kupuję 6 paczek tych dużych 800g i mam dostawę gratis i wychodzi 1 paczka za darmo tak naprawdę :slight_smile:

Bambino albo Nivea

Ja teraz mam chusteczki z baby dream zielone, a używałam niebieskich. Są jakby mniej nawilżone. Bambino mojej córce nie odpowiada.

Jak najbardziej najtaniej apteka gemini, albo doz gdy coś pojedynczego i nie chcemy za dostawę płacić.

Hej,
polecam stosować kosmetyki z witaminą A , zobaczcie sami ile ma cennych wartości witamina A i jak działa na nasz organizm http://1szw.pl/witamina-a-podstawowe-informacje/
zarówno dla maluszków jak i dla mam polecam kremy bogate w witaminę A

hej hej :smiley: u Nas johnson się nie spisał, bo wysuszał małego, bambino i bobini uczulały, najlepiej wchodzi Nam nivea i hipp :smiley:

U nas problemem jest bardzo sucha skóra naszego maleństwa, Wypróbowaliśmy już setki kosmetyków, ale efekty marne. Rozważamy jeszcze zakup produktów CutisHelp mimi http://cutishelpmimi.pl/. Znajoma miała i poleca, ponoć w przypadku jej dziecka problem zniknął od razu. Ja jednak nie chce wydawać pieniędzy na marne i chciałabym się wcześniej dowiedzieć, czy ktoś stosował te preparaty i czy może polecić?

Ja córce do szpitala wzięłam sam płyn do kapieli. Już widać, że ma suchą skórę. Więc jutro będzie kąpiel w mleku. Skóra będzie ładnie nawilżona.

Od dawna mam zamiar wypróbować kosmetyki Momme, na razie używamy kremu do twarzy zimowego i jest rewelacyjny.
Niestety w moim rossmannie nie są dostępne, ale w superpharm tak. Musze kupić przy następnych wyjazdowych zakupach :slight_smile:

mariee super są :slight_smile: i zimowego tez juz drugi rok z kolei uzywamy tylko od nich. jedyne co mnie troche rozczarowalo to krem do pupy. Jednak nie podolal tak szybko jak sudocrem . W SP warto czekać na promocje bo maja stpsunkowo drogo ceny podstawowe. Ja zrobiłam zapas jak na wojne z momme podczas akcji 2+2 w rossmannie ale ceny wychodziły 15zl za sztuke wiec boskie. I właśnie zich dostępnością jest odwieczny problem. Nie dosc ze online nie mozna zamówić to stacjonarnie wiele Rossow nie ma ich wcale albo maja jakies marne jeden czy dwa kosmetyki :confused:

Nivea, emolium i bambino nam pasują i wydają mi się najlepsze.

Kosmetyki z bambino córce nie pasują. Ostatnio dostała krem z tej firmy i nawet go nie otworzyłam. Więc mogę wysłać. Córce zamówiłam krem z momme.