Nie no to ja jeszcze zwracam uwagę na jakość. Aż tak rygorystycznie nie podchodzę, bardziej sprawdzam ceny jeśli chodzi o paczki powiedzmy pampersów mała w porównaniu z boxem bądź ceny podobnych jakościowo. Aż tak to mnie nie ponosi. Ale maż wie co robi im więcej grosików zaoszczędzi na zakupach tym więcej może wydać na siebie.
U nas sprawdza się emulsja do kąpieli Elodermu świetnie nawilża, a mój szkrabek nie znosi smarowania po kąpieli, do tego ma bardzo wrażliwą skórę, ta emulsja dla nas jest super.
Ja używam kremu z nivea na wyjścia, emolium do kompieli, eloderm, oliwke. Na odparzenia bepanthen, a teraz też krem z nivea. Z ziajki też mam kosmetyki i z bambino.
Ja na sobie stosuję Linomag i z nimi tez zaczne przygodę w pielęgnacji bobasa, zobaczę czy Dzidzi beda odpowiadac
Czytałam, że powinno się stosować jak najmniej kosmetyków u takiego malucha, wiec ja też tak zamierzam robić. Do kąpieli mam emulsję z Nacomi, natomiast jakby dziecko wymagało posmarowania czymś (z uwagi np. na suchą skórę) to planuje stosować to, czego sama używam czyli serii Latopic. Pod pieluszkę, jeśli byłaby taka konieczność, to mam Bepanthen Baby Extra. A co wyjdzie z tych moich planów to się okaże juz niedługo
Agata S, dzięki za podrzucenie super stronki, na pewno będę zaglądać gdy bede miala jakies watpliwości
Agatas super stronka, nie miałam o niej pojęcia, zawsze lepiej sobie poczytać opinie kogoś kto zna się na tych wszystkich składnikach lepiej niż my (a przynajmniej ja:) i widzę, że niestety nasz płyn do kąpieli nie wypada najlepiej.
Moje dzieci używają z Nivea i jestem bardzo zadowolona. Ale jak ktores dzieci maja problemy ze skóra to bym poleciła plyn do kąpieli Oillan moja znajoma to używa bo jej synek ma problem ze skóra i jest z tego bardzo zadowolona.Pupe smarujemy Bephantenen tez bardzo dobra masc na odparzenia.
Super stronka przypomina mi srokę Lubię takie analizy bo łatwiej jest coś wybrać.
My stosujemy żel do kąpieli z Baby dream a do pupy używaliśmy najpierw Bepanthen a później Alantan plus.
Moja córka do kąpieli używa emulsji z emolium, balsamu do ciała z atoperal. Krem z nivea na każdą pogodę, a do pupci ma serię baby dream i bepanthen właśnie. A jak już jej się skończą powoli kosmetyki do kąpieli i ciała to przejdziemy na inne kosmetyki z jednej firmy.
Seria babydream. Na wyjścia krem zimowy MomMe. Najlpiej wybierać taki który w składzie nie zawiera wody.
Mamy krem z Momme i jest świetny. Szybko się wchłania i dobrze rozsmarowuje. A najważniejsze jest bardzo wydajny. W zimie również trzeba dbać o skórę maluszka, która jest delikatna i większe mrozy mogą jej zaszkodzić.
Potwierdzam. Najlepszy jaki do tej pory miałyśmy
Ja mam obecnie dla córki krem z nivea na każdą pogodę. Świetnie się sprawdzaja. Ja jestem z niego zadowolona.
Nivea także ma dobry skład. Jak na Niveę to aż nieprawdopodobne
Akurat zimowy z Nivea jest całkiem porządny, masz rację marieee. Chociaż ja zwolennikiem Nivea nie jestem. Ja w zeszłym roku używałam Momme zimowego i w tym roku też do niego wróciłam.
My do pielęgnacji również używamy serii Babydream. Produkty nie są drogie i mają dobry skład. Świetna jest również oliwka Hipp. Pięknie pachnie i nie zawiera parafiny, która toksyczna nie jest ale jednak jest produktem przeróbki ropy naftowej. Skoro można jej uniknąć to unikam Podobnie z chusteczkami nawilżającymi, wybieramy te, które nie zawierają phenoxyetanolu (konserwant, może podrażniać skórę). Tutaj też wygrywa Babydream.
Mojej córce się kończą kosmetyki. Brat akurat się dziś pytał jaki prezent ma kupić. To powiedziałam, że kosmetyki dla córki tylko z jednej firmy żeby były. To powiedział, że mam wybrać jakie bo jestem w temacie i wiem jakie kosmetyki córce pasują on zapłaci.
Aneta, w Rossmanie jest teraz fajna promocja na kosmetyki do pielegnacji dla dzieci. Kupujesz 2+2 masz gratis
Najlepszy krem zimowy to Mummy jest świetny, nie znam lepszego i nie zamienię go na żaden inny . Polecam bardzo bardzo!!!