Ja mam wrażenie że z Pocztą jest największy problem w miastach, bo nie ma chętnych ludzi do pracy za tak małe wynagrodzenie. Jak mieszkałam w mieście wojewódzkim to poczta nigdy do mnie nie docierała - czasami dotarło awizo po czasie. Za to od kiedy mieszkam na wsi dostaje wszystkie listy
Ja mieszkam w mieście i do mnie dochodzą listy ale rzadko korzystam z tej opcji wysyłki
może to zależy od listonosza ![]()
Wszyscy mają te same ?
Że wszystkich możliwych dostępnych kurierów zawsze poczta jest moim ostatnim wyborem . Też mam zawsze z nimi najwięcej komplikacji
No masakra… ale to chyba u każdego tak jest ![]()
Tak tak zależy od listonosza i od dzielnicy. Ja miałam pecha do poczty bo zawsze w miejscu gdzie mieszkałam trafiałam na problemy z pocztą. W ostatnim miejscu zamieszkania był listonosz z problemem z alkoholem i jak wpadł w cug to nawet awizo nie zostawiał, a nie zwolnili go bo nikogo na jego miejsce nie było chętnego a jednak czasem zdarzyło mu się dostarczyć pocztę. Jak potrzebowałam szybko kartę do bankomatu to zamawiałam na adres koleżanki z pracy, bo u niej poczta normalnie funkcjonowała
To dużo osób widzę ma problem z pocztą , kiedyś wysyłałam dziennie sporo paczek to nikt nie chciał wysyłki pocztą , bynajmniej większość . I dużo paczek zawsze wracało spowrotem bo awizo i paczki nie zostały odebrane
Masakra ja co zamawiałam paczkę na vintedzie przez pocztę to paczki mi niedochodziły…tragedia poszłam na pocztę po tygodniowym opóźnieniu i okazało się że tam sobie gdzieś leżały…
Dobrze jak leżały… bo moje niby ja odebrałam a czekałam i nikogo u mnie nie było
Ja gdzieś słyszałam że zawód listonosza mocno wygasa w Danii …… u nas jak mato tak działa to lepiej żeby też wygasał
Ja najbardziej to nie lubię kolejek na poczcie po odbiór listu poleconego jak mam awizo bo jest jedna kobitka na kasie i masa ludzi i to trwa
Iii właśnie jak to udowodnić potem ?! A co jak coś ważnego coś co nie moze wejść w niepowołane ręce , wtedy robi się problem
No ja nic z tym nie mogłam zrobić. Ale żałuję , że nie pomyślałam żeby mi pokazali mój podpis odbioru bo koleżanka mi tak podpowiedziała
No właśnie , jak sprawa nie jest przedawniona to byś miała szanse złożyć może jakąś reklamację dochodzić swojego , chyba że to nie była aż tak wartościowa paczka ale sam fakt . Z InPost kilka razy mi zgubili czy zniszczyli paczkę ale zawsze dostałam równowartość paczki zwrot
Ja jak widzę że gdzieś jest opcja tylko wysyłki pocztą polską to rezygnuję. Po tym jak walczyłam prawie dwa tygodnie z jedną wysyłką bo oni mówią że mi dali, A dziś była na magazynie jeszcze u mnie nie ma poczty tylko jest punkt pocztowy w sklepie i był gdzieś tam na magazynie oni mówią że nie mają swojego magazynu
A z drugiej strony słyszałyście o tym e-doręczeniach i nie do końca rozumiem jak to ma działać bo nie każdy starszy człowiek używa poczty elektronicznej
No ja wlasnie probowalam zlozyc reklamacje o dostac odszkodowanie ale to nie jest takie proste. A tam byly wszystkie moje dane, numer telefonu, mail, adres, pesel no wszystko…
Miałam zadzwonić na infolinię a byłam tam chyba 20 w kolejce i cały czas się wydłużał ten czas… to niestety nie jest takie proste
@Mamina i jak ostatecznie się skończyło ? Udało się ?
@magdallenka08971 to wszystko mówi za siebie . Straszne niedociągnięcia tam mają . Jak poczta kiedyś całkowicie upadnie to się nie zdziwię .
@Anetteso_gmail.com ja jeszcze nic nie słyszałam , staram się jak najbardziej omijać pocztę
Ja miałam kiedy problem z zaginięciem paczki w DPD. Zamówiłam pampersy i wysłali je w dwóch paczkach i jedną odebrałam i po 2 dniach się skapnęłam że brakuje i żabka twierdziła że nie ma u nich (tam zamówiłam) i kurier mówił że nie mają bo ją wydali i jedni i drudzy mnie odsyłali …. Masakra parę dni się bujałam z tym
Mogliby coś innego wymyślić
Nie zakonczylo sie. Narazie nadawca probuje z nimi sie kontaktowac w sprawie moich papierow. Na ich stronie jako sledzenie paczki widnieje jako W TRANSPORCIE. Od 16 grudnia…