My też czasami z mężem wygrywamy w Lotto ale mniejsze sumy ![]()
Że co? No śmiech na sali ![]()
![]()
![]()
![]()
Ale masz ostatnio szczęście! Gratulacje ![]()
Pięknie!!! Mój mąż też czasem gra, zawsze się śmiejemy że być może to jest ten dzień w którym nie pójdzie do pracy i żebym szykowała walizkę na wyjazd ![]()
![]()
A gdzie byś tak chciała pojechać jakby Cię nic nie ograniczało
Kupilibyśmy dom w Portugalii i się tam przeprowadzili na stałe ![]()
A widzisz , ja jakoś boję się mieć blika przez te wszystkie oszustwa , wiem że płatność jest dużo szybsza i to wygoda ale jakoś wolę chyba nie mieć i być spokojna
Ale oszustwa wynikają tylko z tego jak ktoś prosi o podanie blik (np znajomy czy rodzina ze zhakowanego konta na mediach społecznościowych). Każdą translację trzeba zatwierdzić w apce bankowej więc jest to jedna z najbezpieczniejszych płatności, np płacąc kartą nie zawsze musisz wpisać pin a przy kodzie blik nawet jak płacisz 3 zł to musisz zatwierdzić
Dokladnie jest tak jak @Sylwiaa pisze. To jedna z najbezpieczniejszyxh metod platnosci. Jednorazowy kod ktory jest wazny tylki kilkadziesiąt sekund i to Ty w aplikacji musisz potwierdzić ( masz napisane ile i co to za transakcja) nigdzie nie wpisuje w necie swoich danych ani numeru karty, tylko kod ktoru zaraz znika i nie da sie go powiazac z moimi danymi. Uwielbiam blika, choć nim to odkrylam tez mialam mnistwo obaw.
Np karta zblizeniowo nie place praktycznie bo mam ustawiony limit na 50zl w razie wlasnie kradziezy zeby mi nikt nie wyzerowal ![]()
@Mamina zapisałam się do blikomani
powiedz mi po jakim czasie udało ci się wygrać ? To jest jakiś długo ważne , czy tylko tydzień i później się zeruje i znowu się musisz zarejestrować???
Jak sie zarejestrowałaś to jestes w grze caly czas, losowanie jest co tydzien i z danego okresu. Ja np wygralam za bliki ktore robilam miedzy 30 kwietnia a 6 maja. Ale jesli dalej robisz bliki to dalej mozesz wygrac.
Kolejne losowanie chyba 20 maja ale to z dni do 13 maja. Gdzies czytalam w necie
I jesli dobrze policzylam to w tych dniach zrobilam 14 razy bliki wiec nie wiem czy to duzo czy malo
Als teraz doczytałam ze te 200zl to nagrody codzienne wiec chyba danego dnia zrobilam blika i mnie wylosowali
To ja płacę telefonem bo mam kartę przypiętą i rzadko płacę blikiem
Chyba szukali jakiejś szybkiej wymówki ![]()
@Mamina dzięki za informacje ![]()
![]()
![]()
Ale mega , no to Ci się sfarciło mega
fajnie próbuj dalej może znów się uda ![]()
Dobry wybór Portugalia jest bardzo fajna. Zwłaszcza okolice algarve. Chociaż ja całym sercem jestem hiszpańska i marzyłyby mi się okolice Malagii. Moim ukochanym nie jestem jest Sevilla ale jeden minus nie ma dostępu do wody
@Michaska No ja właśnie nie umiem się przekonać żeby do telefonu podpiąć kartę. A że mam kart sporo, to właśnie nie do końca rozumiem jak miałabym po prostu przepiąć karty. Więc pod tym względem BLIK jest łatwiejszy ale te ograniczenie wyciągania z bankomatów to mnie wkurzyły
Wiesz co, ja używam IPhona i mam aplikację portfel i tam mogę podpiąć różne kary tylko trzeba pamiętać by robiąc płatność wybrać konkretną. Jak byłam w stanach to właśnie miałam podpiętą moją debetowa, kredytową i walutową. Ale można też mieć inne karty nie tylko płatnicze ale np. komunikacji miejskiej