A ma ktoś dysona ? I poleca ?
@Mama.urwisa ja mam i polecam. Mam model z funkcją mycia subamarine. Jeżeli chodzi o sam odkurzacz to dla mnie najlepszy jaki miałam , długo bateria trzyma , mocno ciągnie , dojeżdża , ma światełko, dużo końcówek . Używam rok i jestem zadowolona . Jeżeli chodzi o to mycie to u mnie się słabo sprawdza na kafelkach, które mam od przedpokoju do salonu z aneksem bo mam lappato i jak brud się wedrze to trzeba mocno mopem jechać .
A jaki model?
Ja mam v15s detect submarine . I teraz po czasie na pewno zdecydowałabym się na sam odkurzacz i wzięłabym jeszcze mocniejszy . Bo jak byliśmy oglądać to pamiętam , że od tego modelu co mam był mocniejszy odkurzacz. Teraz po roku to już pewnie też jakieś nowe wyszły. A mój brat sobie zamówił podróbkę samego odkurzacza z Chin za ok. 500 zł i też sobie chwali , fakt bateria mniej trzyma i trochę jest słabszy ale jak za tą cenę to jest zadowolony.
To też sobie zobaczę ile ten kosztuje z ciekawości
Światełko w tym moim też mam , ale nakładki myjącej nie mam. @daruniax33 a taki dyson drogi jest ?
@magdallenka08971 ten co ja mam to ok. 3 tys kosztuje . Ale same odkurzacze są tańsze i też w zależności od modelu .
Ja teraz ten do mam to chyba 300 kosztował i jest na kabel ale daje radę tylko nie chce mi się go do paru paproszki wyciągać ![]()
Właśnie to jest najgorsze w odkurzaczu na kabel , że nie chce się go wyciągać jak jest parę okruchów . A odkurzacze pionowe są pod ręką i ja wszytko wciągam po kilka razy dziennie ![]()
nawet jak zjem coś na kanapie i spadną trzy okruszki to biorę i odkurzam .
Właśnie i o to mi chodzi, jak zobaczę brud to biorę teraz szmatę o na mokro, a tak to odkurzacz i sprzątnięte. A jak mam wyciągnąć z szafy odkurzacz, wyciągnąć kabel podłączyć i jeszcze mały mi lata po nim to już mi się nie chce dla jednego brudu
Kurczę no wlansie ta cena… z chęcią bym taki kupiła , no ale drogo trochę . Ja mam odkurzacz na kabel i bez kabla . Tym na kabel raz w tyg odkurzam a bez kabla kilka razy dziennie no ale ile też go trzeba ładować
O to widzę że większość z was tak ma że ma dwa. Ja się do tej pory z jednym uchowałam
Bo ten bez kabla jest fajny, na szybko można wyciągnąć i odkurzyć ![]()
No właśnie wiem i go chce na urodziny od męża
Ooo polecasz lapato ? To są te z tubudzin ? Bo ja bym te chciała . I jaki dokładnie to jest model dysona ? Bo ja rozmyślam nad nim też
Aaa nie widziałam że już odpowiadasz ![]()
Ja też rozmyślałam z mopem ale coraz bardziej się przekonuje aby bez mopa . I wyszła niedawno nowsza wersja
A który dokładnie ? @Mama.urwisa mi właśnie szwagier też mówił że lepiej bez mopa , mop lepiej oddzielnie kupić
To na pewno , jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego tak często słyszę ![]()
Oo to problem moich dywanów ja gubię włosy i moja córka , tych włosów w domu jest ogrom
najgorzej jak smoczek spadnie na dywan to cały we wlosach. Odkurzam dość często…
@Mama.urwisa ja mam lappato ale z jakiejś innej firmy . I polecam właśnie tą strukturę jeżeli chodzi o kafelki. W poprzednim mieszkaniu miałam w połysku i to był dramat , nie dość że wszystko było widać na nich nawet po umyciu jak nikt nie przeszedł i się strasznie rysowały. A lappato mają taką strukturę jak byłby posypane cukrem i dlatego się nie rysują . Ja mam białe z szary marmurkiem i też syfu na nich nie widać . Jedyny minus to jak jest mocniejsze zabrudzenie to trzeba mocno mopem dociskać, a czasem nawet na ziemi gąbka szoruje bo brud potrafi się jakby wgryźć w tą strukturę. Dlatego właśnie ta funkcja mycia w dysonie się u mnie nie sprawdza , jedynie na panelach ale to już jak lecę mopem zwykłym mieszkanie całe to mi się nie chce wyciągać odkurzacza zmieniać końcówkę na mopa żeby umyć dwa małe pokoje.