U nas zawsze jak takie promocje to wszystko wykupione /przebrane
U Nas też zawsze maly wybór. Jest.
A u was w biedronce jest już maszyna do zwrotu butelek?
@kalusia161 u nas zazwyczaj wszystko wykupione jest zawsze albo chowają co cenniejsze dzień przed promocją ![]()
U mnie w jednej biedronce (tej „lepszej”, gdzie jest lada z mięsem) mam butelkomat a w drugiej bliżej domu nie ma, jest karton i trzeba czekać na kierownika ![]()
U mnie i w biedronce i lidlu jest butelkomat. Wczoraj poszliśmy na zakupy do Lidla w ramach spaceru i wzięliśmy worek z butelkami. Owczywicie coś było nie tak i nie działał więc wszyscy stali z tymi torbami z butelkami
Poszliśmy robić zakupy i jak skończyliśmy to obsługa go uruchomiła i już te tłumy się przewaliły …. Ale trochę się wkurzyliśmy bo nie wiedziałam że tak działają. Wydali nam bon który możesz wydać na ich zakupy (przymus zrobienia zakupów u nich) to jeszcze ten bon ma ważność. Bez jaj przecież to nasze pieniądze więc jaki termin ważności? To już jet kpina…… coś mi mąż mówił że to podobno jest niezgodne z prawem.
Ja zawsze wykorzystuje do zakupów ten bon, ale można też iść z nim do kasy bez zakupów to wtedy muszą wymienić go na gotówkę ![]()
Tylko była kolejka a butelkomat był zacięty więc najpierw robiliśmy zakupy. Gdybym wiedziała też bym poczekała. A kolejka w sobotę była taka że nie chciało mi się w niej stać po 4zl a już byliśmy po zakupach
Ja jadę zawsze ze sporym zapasem butelek - ledwo do wózka się mieszczą
wiec zawsze mam coś koło 15 zł.
A w biedronce jak się zeskanuje na aplikacji to kasa jest w e-portfelu i można wykorzysta ją w ciągu 30 dni na zakupy. W mojej biedronce na początku kasjerki nie wiedziały jak można zapłacić tym e portfelem … ![]()
U mnie w biedronce oddaje się przy kasie i kasjerka wklada je do koszyków sklepowych tragedia z tym mają ale no cóż koło kasy pełno butelek.
O tym mówię, że dają ci termin na wykorzystanie kupowano z twoimi pieniędzmi. Przecież kaucja to pieniądze które pobrali od Ciebie jak kupowałaś towar więc to jest śmieszne że masz termin na ich wykorzystanie bo co przepadną twoje pieniądza? To jest dla mnie nieporozumienie
Dokładnie to jest denerwujące jak sklep twoimi pieniedzmi chce decydować …masakra ale robią to specjalnie żeby szybko wykorzystać i często robić zakupy w sklepie u nich . Tak samo jest z bonami co dają jest termin 3 dni na wykorzystanie bonu to słabe bo często nie masz powodu iść do sklepu wtedy …
Dokładnie, a robią to specjalnie tak jak napisałaś żeby zmusić się do zakupów bo jak już pójdziesz to robisz większe zakupy. To nic że i tak się tam robi zakupy. Chodzi mi tylko o to że nie lubię takich manipulacji…
U nas jest trochę biedronek i zawsze jadę do tej co wiem , że jest tego najwięcej
@Mama03 tak stoją przed biedronką a u Ciebie nie?
Coś takiego, zdjęcie z internetu .
U nas jest ale nadal nie działa ![]()
![]()
.
U nas też do obok biedry te butelkomatu. A w lidlu z kolei są w środku sklepu
U nas stoja pod biedronka ale wiecznie komunikat ze awaria albo przepelniony ![]()
U Nss nie ma butelkomatu (automatu) w biedronce. Jest karton obok kas jedynie.
U nas też ale ja mam szczęście za każdym razem jest błąd
@Sylwiaa mi ostatnio jak już się udało oddać butelki i chciałam wykorzystać bon to oczywiście wystąpił błąd. Nie zaliczył na samoobsługowej kasie i trzeba było czekać na pracownika
@kalusia161 - u nas w CH też nie ma i wygląda to mało profesjonalne
U mnie i w biedronce i lidlu narazie dziala, ale te obok innych sklepow mniejszych ciagle przepelnione i nikt tego nie odbiera ![]()