Kochany Maluszku,
choć jeszcze nie zdążyłam Cię przytulić, już jesteś dla mnie najcenniejszym skarbem, o którym marzyłam całe życie. W nowym roku, w którym po raz pierwszy otworzysz swoje maleńkie oczka na świat, życzę Ci przede wszystkim zdrowia – byś rósł/a silny/a i pełen/a energii. Życzę Ci życia pełnego miłości i ciepła – żebyś nigdy nie musiał/a zastanawiać się, czy jesteś kochany/a, bo zawsze będziesz otoczony/a troską, czułością i bezwarunkową akceptacją.
Niech każdy Twój dzień będzie nową przygodą, pełną uśmiechów i małych cudów. Życzę Ci, abyś zawsze był/a otoczony/a ludźmi, którzy będą wspierać Cię w trudnych chwilach i świętować z Tobą każdy Twój sukces. Marzę o tym, by Twoje życie było przepełnione radością – żebyś potrafił/a dostrzegać piękno w małych rzeczach, w śpiewie ptaków, w promieniach słońca wpadających przez okno czy w zapachu świeżych kwiatów.
Obiecuję, że zrobię wszystko, by Twoje dzieciństwo było jak najpiękniejsze. Będę Twoją opoką, Twoim przewodnikiem i najwierniejszą przyjaciółką. Będę czuwać nad Tobą w nocy, kiedy będziesz spał/a, i w dzień, kiedy będziesz odkrywać świat. Niech Twoje serduszko zawsze bije spokojnie, a w Twoich oczach zawsze błyszczą iskierki radości i ciekawości.
Kocham Cię już teraz, bardziej niż słowa mogą to wyrazić, i wiem, że z każdym dniem będę kochać Cię jeszcze mocniej. Jesteś moim największym cudem, moją nadzieją i moim szczęściem. Nie mogę się doczekać, by Cię poznać, by usłyszeć Twój pierwszy płacz, pierwszy śmiech, by patrzeć, jak rośniesz i jak stajesz się sobą.
Zawsze będę przy Tobie, Kochanie.
Z całą miłością, jaką mam w sercu,
Twoja mama. ❤️