Nasz szkrab ma pojawić się z nami już na początku grudnia już się nie możemy doczekać z mężem tego momentu - poznanie najważniejszego członka naszej rodziny na świecie.
Codziennie gdy rano wstaję mój synek budzi mnie dość mocnymi kopniakami - czasami bolesnymi - ale jest to przyjemny ból na który czekałam bardzo długo Staraliśmy się z mężęm o dzidziusia prawie rok, gdy w końcu zobaczyłam te dwie kreseczki na teście ciążowym krzyknęłam do męża " JESTEM W CIĄZY" tak głośno że chyba słyszeli mnie wszyscy sąsiedzi
Mój maż i ja bardzo często mówimy do naszego synka opowiadamy co go czeka jak przyjdzie na świat , jaka jest mamusia, jaki jest tatuś.
Nasz maleńki Michałek - bo tak będzie miał na imię - bardzo lubi gdy słucham muzyki wtedy się uspokaja i delikatnie porusza w rytm muzyki.
Czekamy na Ciebie maleńki i już nie możemy się doczekać aż pojawisz się w naszym życiu i uczynisz nas najszczęśliwszymi ludźmi na świecie
Dla mnie i mojego narzeczonego to był szok. Nie ukrywam z początku był płacz, szloch. Czy damy sobie radę… duże wsparcie miałam od rodziny, ukochanego. Co jest najpiękniejsze … pierwsze usg. To był ten dzień w którym uświadomiłam sobie że naprawdę będę mamą A mój Michał tatą. Nasza Tosia ma prawdopodobnie być z nami 4 grudnia 2017. Jeszcze trochę. Niunia będzie z nami. Pierwsze kopniaki. Bicie serca. Delikatny uśmiech na usg. Ten czas jest piękny. Życzę tego każdej kobiecie, ponieważ jest to dar i cud. Dac życie. !!!.
Pozdrawiam lovi
Moja pierwsza miłość pojawiła się 5 sierpnia, mimo opowieści o porodach nie bałam się tego co mnie czeka, ile bólu przede mną, chciałam tylko żeby maleństwu nic się nie stało i to dało mi dużo siły żeby szybko poznać część mojego życia. Nigdy nie czułam się tak cudownie, nigdy nie kochałam tak mocno od pierwszej sekundy. Mała, różowa, ciepła istotka którą stworzyliśmy wraz z mężem. Nowe życie, nasze szczęście, nasza malutka miłość. Po porodzie nie spałam cała noc tylko ze łzami w oczach i uśmiechem na twarzy patrzyłam jak Kornelcia śpi koło mnie. Cały świat oddałabym jej. Dzięki mojej mamie mogę oddać się cała niuni wtedy kiedy najbardziej tego potrzebuje. Jak to niemowlaczek często ma trudne dni, więc biorę Ją w ramiona i tule. Niunia potrafi tak przespac dwie godziny, dla mnie wtedy nic nie jest ważne oprócz szczęścia mojego malenstwa. Wtedy tylko trzeba jej ciepła moich ramion, 6kilo życia. Kocham najmocniej na świecie, całemu światu mogę wykrzyczeć jaka jestem szczęśliwa mama.
Moja kruszynka już niedługo będzie że mną na co nie mogę się już doczekać i jeśli chodzi też o wygraną to bardzo by mi się to przydało ale nawiązując do pytania które szanowna komisja zadała to staram się od kiedy tylko dowiedziałam się że rośnie we mnie życie rozmawiać z Nią,czytać jej,śpiewać jej a takze nawet razem ćwiczymy oczywiście cw dla kobiet w ciąży oraz tańczył razem delikatnie w domku przy muzyce♡
Codziennie rano ja witam i wieczorem życzę dobrej nocy kładąc swoje ręce na brzuszku i gładząc go delikatnie,staram się nie denerwować zbyt często bo wiem że mała też to przeżywa,chodzimy razem na spacery,zakupy,jeździmy razem do pracy i spędzamy miło każdy nadchodzący dzień razem. Czasem w smutku a czasem w radości ale zawsze razem i bardzo się kochamy i wspieramy wzajemnie w trudach życia które Nas napotykaja♡
Jestem szczęśliwą mamą prawie 3latka Antosia i przyszłej księżniczki Kornelki. Brzuszkowi łatwiej jest okazać czułość bo robi sie to przez małe a tak znaczące czynnosci : glaskanie , rozmowy , masaże pleców, spełnianie zachcianek (mama=bar calodobowy), ukladanie sie w ulubionej pozycji , straszak jak i tatuś podskubuja i tula brzuszek. Natomiast ze starszakiem to juz cyrk na kolkach
Dopiero czekamy na nasze Maleństwo. Ma przyjść na świat na początku marca. Dbam o nie ze wszystkich sił: zdrowo jedząc, zapewniając bezpieczeństwo, starając się zapewnić wszystko co najlepsze, ale mistrzem okazywania uczuć jest mój mąż, który przemawia do Dziecka, tłumaczy mu, że mama się martwi i może dlatego jest zestresowana; mówi mu że je kochamy i nie możemy się Go doczekać; zachęca do “współpracy”- do tej pory nie wiemy czy czekamy na syna czy córkę, więc takie zachęty przed kolejnym USG są jak najbardziej na miejscu Oboje powoli przygotowujemy się na wielką zmianę i nie możemy doczekać, aż będziemy mogli tulić tę małą istotkę.
W naszym domu praktykujemy rozmowę na każdy temat. Odkąd nosze pod serduszkiem synka włączamy go do rozmowy. Czynimy to w ten sposób iż opowiadając sobie różne historie pytamy jego o zdanie. Planując jakikolwiek wyjazd lub aktywność, razem z mężem,kładziemy ręce na brzuszku i czekamy na jego reakcje. W dużej mierze to on o wielu sprawach decyduje. Może wydawać się to śmieszne dla wielu osób, my jednak wierzymy w to że dotyk, bliskość i czułość która okazujemy brzuszkowi kiedyś wróci do nas z podwójna siłą, a Ignas przez takie nasze działanie doskonale czuje jak wiele dla nas znaczy .
Jestem w 31 tygodniu ciąży. Czekamy na synka. Od początku ciąży dbalismy o to aby nasz maluszek zdrowo się rozwijał. Jemy same zdrowe i dobre rzeczy. Chodzimy na spacerki. Codziennie rano witamy się z mężem z dzidzią i opowiadamy jak mija dzień, co robimy i jak bardzo kochamy i czekamy☺ smarujemy brzuszek oliwkami i kremikami. Mąż całuje brzuszek i rozmawia z synusiem.
Tulimy się aby synuś czuł naszą miłość.
Od pewnego czasu czytamy książeczki I słuchamy muzyki…Synuś lubi wesołe rytmy i skacze sobie radośnie w brzuszku
O cud w moim brzuchu staraliśmy się bardzo długo. Już tracilismy nadzieję, niedrozne, jajowody, problem z owulacja… I w momencie gdy miałam się poddać udało się. Z początku w to nie wierzyłam, trzymałam wieczorami dłonie na brzuchu i pytałam - jest tam ktoś? Czas leci strasznie szybko, już 2 trymestr a miłość dla brzuszka rośnie z dnia na dzień. Wszystko przestało się liczyć, tylko dobro malucha. Wcześniej nie jadłam warzyw, teraz robię co mogę by dostarczać mojemu maleństwu wszystkich witamin. Wieczorami przed snem, mąż kładzie się koło nas, cmoka brzuch i opowiada swój dzień. Gdy pojawia się jakiś problem, kładę się i mówię do mojego maleństwa że wszystko w porządku, że nic złego się nie dzieje. Nie wierzę że ta miłość może jeszcze wzrosnąc, ale już się nie mogę doczekać aż wezmę maleństwo w ramiona!
Moje największe szczęście Marcelinka !
Po 4 latach starań , gdzie każdy lekarz u którego byłam zalamywal ręce twierdząc że nie zajde w ciążę , trafiłam do pani Ginekolog która tak mną pokierowalaa że miesiąc od pierwszej wizyty byłam w ciąży. To największy cud jaki mógł nam się przydazyc.
Niestety ciąża nie przebiegała książkowe , pół przelezalam w domku , drugą połowę w szpitalu. Było ciężko ale dla tej kruszynki zrobiłabym wszystko . Teraz ma dwa miesiące , pokazujemy jej najpiękniejsze aspekty naszego życia , dajemy jej wszystko by tylko poczuła ciepło i była kochana .
Karmienie u nas tylko piersią. Więc nasze przytulanie nie ma końca , wieczory są tylko dla niej i dla mnie.
Czytamy książeczki pokazujemy zabawki , duuzo mówimy na co nam odpowiada . Chodźmy na spacerki które jeszcze w całości przesypia .
Na Ciebie tak niecierpliwie czekaliśmy,
Dobrych wiadomości doczekać się nie mogliśmy!
Gdy usłyszeliśmy serca Twojego bicie
wzruszyliśmy się niesamowicie!
Czekamy na każdy mały ruch,
patrząc z miłością na nasz rosnący brzuch.
Dlatego Nasz kochany Maluszku,
odpoczywaj sobie jeszcze w brzuszku.
Do Ciebie mówi codziennie Twój Tato
Przecież od tak dawna czekaliśmy na to!
Na pewno gdy nasz synek się urodzi,
Wszystkie niedogodności tatusiowi wynagrodzi.
Całowałam brzuszek i czule codziennie głaskałam,
Od pierwszych dni Ciebie pokochałam.
Choć tylko na USG Ciebie widziałam.
Tatuś, rodzinka i ja też jestem gotowa, żeby
dobrze się Tobą zaopiekować.
Już nie mogę się doczekać aż będziesz w moich ramionach,
czuję, że będę wtedy spełniona.
Czekamy więc na naszego chłopczyka,
który urodzi się pod znakiem wodnika!
Moja historia jest bardzo trudna ale toczy się dalej…
Mam dwoje cudownych dzieciaczków, córeczkę i synka parka.Można powiedzieć wymarzony układ.To prawda wymarzony.Moja córeczka to już duża dziewczynka, ma 6 latek dlatego razem z mężem stwierdziliśmy że nie chcemy zostawić jej samej bez rodzeństwa i zdecydowaliśmy się na kolejne dziecię. Bardzo szybko zaszłam w ciążę. To był dla mnie bardzo trudny czas,złe samopoczucie doskwierało mi przez całe 9 miesięcy. Ale byłam dzielna, znosiłam wszystko, każdy ból, każdą dolegliwość. Najważniejsze aby dotrzeć do końca i dotarłam. Ostatnimi siłami przygotowywałam wyprawkę dla chłopca bo miał być synek.
Nadszedł dzień kiedy chwyciły mnie skurcze.Cieszyłam się że w końcu urodzę i będę mogła normalnie funkcjonować i cieszyć się szczęściem.
Poród był straszny,bez znieczulenia,ból nie do wytrzymania.Miałam momenty że traciłam już przytomność ale w końcu nacięto mnie dosyć mocno aby tylko wydobyć dziecko i nagle ulga… Wyszło…
Spojrzenie na męża a on zakrywa twarz i okazuje się że maluszek jest cały zwiotczały.Widok przerażający… Nie będę opisywać więcej szczegółów bo serce mi rozdziera ale to był mój najgorszy dzień w życiu. Synek żyje ale niestety dalej jest z nim źle,życie cały czas jest zagrożone ale nauczyłam się z tym żyć i pogodziłam że taka chwila niestety może nastąpić. Nie ma ratunku dla niego, nawet nie ma diagnozy.Genetyka tak namieszała że badania nic nie wykazują. Wszyscy bardzo go kochamy i to jest w tym momencie najważniejsze.
Niedawno okazało się że znów jestem w ciąży. Boję się cieszyć bo nie chcę znów przechodzić tego samego. Każdego dnia modlę się by wszystko było dobrze.Moja córka bardzo chce mieć siostrzyczkę,nic narazie jej nie mówimy bo nie chcę jej rozczarować jak coś wyjdzie źle.Jednak za chwilę nie ukryję brzuszka i prawda wyjdzie.Marzę by wszystko było dobrze,aby urodziło się zdrowe dzieciątko które da nam choć trochę szczęścia w tym cierpieniu…
Miłość do dziecka i okazywanie jej to coś czego nie da się opisać słowami. To coś więcej niż spacery, odkrywanie i pokazywanie świata, gotowanie pysznych posiłków, przewijanie, przebieranie, tulenie, miliony buziaków, zabawy. To coś więcej niż słowa. Miłość jaką okazuje się dzieci to nie tylko słowa, miłość to po prostu bycie przy nim w złych i dobrych chwilach. Taka miłość to poczucie, że dziecko wie, ze zawsze przy nim jesteśmy i będziemy, czuje się bezpieczne i kochane. I to chyba jest najważniejsze w miłości i okazywaniu jej dziecku, przeświadczenie, że dziecko czuje bliskość rodzica, jego bezinteresowną miłość. I chyba tylko tak mogę opisać jak okazuje miłość swojemu maluchowi, po prostu z nim jestem, zawsze i wszędzie, na dobre i na złe
Najlepszym co można dac dziecku jest miłość! Nasze trzecie dzieciątko powitamy w styczniu. Jak to zazwyczaj bywa dzień jej narodzin jest jeszcze tajemnicą a my juz sie nie możemy doczekac wzięcia córeczki w nasze ramiona. Czeka na nią cała rodzinka a w domu dwóch starszych braci. Każdego dnia głaszcza i całują brzuszek. Robimy duzo zdjęć by uwiecznić te chwile. Duzo śpiewamy i bawimy sie razem by juz w brzuszku poznawała nasze głosy.
W tym tygodniu rozpoczynamy 15 tc jeszcze nie wiem kto mieszka w moim brzuszku, mam nadzieję że dowiemy się na jutrzejszej wizycie.od pierwszego uslyszenia bicia serduszka oszalelismy razem z tatusiem na punkcie brzuszka.od początku glaszczemy, masujemy,rozmawiamy do Niego a tatuś całuje.w zasadzie wszystko robimy razem czy coś czytam czy ogladam brzuszek i moje maleństwo stało się najważniejsze i już nie możemy się doczekać az poznamy się na żywo.
Witamy
Ja od ponad 3 miesięcy jestem na świecie. Zupełnie tu inaczej niż w brzuszku. Czasem mnie to wszystko przerasta…dużo twarzy, dużo rzeczy, nie wszystko udaje mi się złapać w rączkę, nie zawsze czuję się komfortowo i nie zawsze mamusia od razu wie, że mam ochotę na cycocha…ale zaraz wszystko się zmienia…najpierw czuje zapach - taki sam jak w brzuszku, potem czuje inny zapach - mleczko już się dla mnie grzeje…a za chwilę słyszę jej głos żeby za chwilę zaczęła mnie całować po całej twarzy… Hola hola Mamusiu! Ja chciałam cycocha…nie widzisz jak otwieram buźkę ?? No ale nic nie poradzę - Mamusia nigdy nie mogła się powstrzymać żeby mnie nie powycałowywać…co gorsza zaraz bierze mnie i przytula…potem tańczymy…a ja zaczynam się denerwować i nagle Mamusi zapali się żaróweczka nad głową…Już tylko słyszę : “Słoneczko moje najdroższe, Robaczku mamusi, Skarbieee…już mamusia zaprasza na mleczko. Proszę wybaczyć ale menadżer restauracji zawiódł…był mały poślizg…”
I już zaczynam papusiać i już oczka zamykam i już wtulam się w cieplutką mamusię, rączką głaskam ją bo przecież i tak ją kocham, mimo że nie jest doskonała.
Starając się z mężem o drugie dzieciątko nie sądziliśmy, że może być to takie trudne. Na szczęście tam w Górze stwierdzili, że jesteśmy dobrymi rodzicami dla naszej już 3 letniej córeczki i nadszedł czas na rodzeństwo dla Niej. Gdy po kilkudziesięciu wyrzuconych testach trafił się ten jedyny z dwoma kreskami to , aż popłakałam się ze szczęścia. Mąż nie mógł uwierzyć.
W końcu nadszedł dzień pierwszego Usg. Lekarz długo przyglądał się w monitor. Pełna strachu czy wszystko w porządku, dostałam informację która wywróciła nasze życie o 180 stopni. Serduszka biją, tak serduszka bo są DWA
Czekają w brzuszku BLIŹNIAKI. Coś wspaniałego, staraliśmy się z mężem o dzieciątko a Bozia dała nam w Gratisie drugie
Obecnie jest 21 tydzień ciąży. Dzieciaczki zaczynają nieśmiało kopać mamusie. Z każdym dniem kochamy je co raz to bardziej. Uwielbiają słuchać Elvisa Presleya, oraz gdy czytam córce bajeczki na dobranoc. Szaleją za dotykiem i całusami w brzuszek przez ich Tatusia i siostrzyczkę. Największą przyjemność sprawiają im słodycze Oh w tedy to jest impreza w brzuszku.
Każdy wieczór kończy się na słowach “KOCHAMY WAS Bąbelki”
Już nie możemy się doczekać by być razem w Piątkę
Jak okazuję czułość mojemu Brzuszkowi?
Na dwa różne sposoby:
jeden, to dbanie o mój brzuszek, jako faktyczny mój brzuch,
dwa, to miłość do mojego Brzuszka Maleństwa.
Codzienna pielęgnacja, zapobieganie rozstępom, gimnastyka i rozciąganie, abym później była zadbaną, szczęśliwą Mamą!
Miłość do mojego Brzuszka - Maleństwa Niespodzianki (nie znamy płci )
przede wszystkim poprzez dbanie o siebie, dietę, aby Maleństwo rosło i rozwijało się zdrowo. Rozmowy, czytanie na głos i śpiewanie Brzuszkowi. Jestem przekonana, że moje dobre samopoczucie przekłada się na to, że Nasze Maleństwo już czuje, że jest kochane. Tym bardziej, że o Nasz brzuszek nie dbam tylko ja, a również Mąż
Uwielbiam jak opowiada Brzuszkowi różne historie, ciekawostki, o tym co będziemy wspólnie robić jak już będzie z nami.
To tak bardzo w skrócie, bo ciężko opisać miłość na forum
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.