Moje dziecię jest bardzo zawstydzone, nie chce pokazać nam swojej płci. I tylko jak mamy mieć już USG zaciska nóżki i nic nie widać. Ale wiemy, już że będzie to mały urwis, ponieważ kręci się niesamowicie. Codziennie rano kremuje brzuszek mówiąc i tłumacząc bobaskowi, żeby wyprostowało na USG nóżki bo mamusia z tatusiem nie wiedzą co maleństwu kupić :). Zanim coś zjem pytam na co dziś ma ochotę, żeby nam nie zaszkodziło :). Wieczorami gdy się kładziemy urwisek widocznie znajduje czas na zabawę kopie, kręci się, na szczęście dotyk dłoni mamy i taty uspokaja Najlepiej czujemy się, gdy tatuś masuje brzuszek, wtedy wszyscy jesteśmy razem ;). Kiedy tak urwisuje głos taty z prośbą, żeby szedł spać i obiecanki, ze juz niedługo się zobaczą to wtedy pobawia się oboje zawsze pomaga
Moje trzecie maleństwo powinno być z nami na początku marca 2018, ale już wszyscy na nie bardzo czekamy. Szczególnie najstarsza córcia, która nie może doczekać się kolejnego rodzeństwa. Codziennie jak wróci do domu z przedszkola przytula się do brzuszka i opowiada maleństwu jak minął jej dzień i co fajnego nauczyła się w przedszkolu. Głaszcze, mizia i całuje brzuszek. Przykłada rączkę i czeka jak maluszek ja przywita kopniakiem, młodszy braciszek naśladuje siostrę i choć dopiero zaczyna mówić to próbuję po swojemu rozmawiać z maleństwem. Ja za to najwięcej czasu poświęcam maluszkowi jak dzieci są w przedszkolu a ja mogę się skupić na moim brzuszku , wtedy na spokojnie masuje go oliwką następnie dostarczam maleństwu pożywienia i czekam jak zacznie poranne wojaże
Nadia to nasze najwieksze szczęscie. Wiem ze kazdy rodzic powie tak o swoim dziecku ale jest naszym oczkiem w glowie. Uwielbiam patrzec jak je, spi i smieje sie do mnie. Kocham zapach jej skory, dzwiek jej glosu, kolor jej oczu. Wiadomo, dla mnie jest idealna. Karmienie jej, przewijanie i dbanie o nią jest czyms magicznym, bo wiem, ze jest zalezna ode mnie. Takie banalne a takie prawdziwe. Zawsze przed kapiela sprawdzam wode czy nie jest za gorąca, przed karmieniem czy mleko nie jest za cieple, przed wyjscie na dwór czy bedzie jej cieplo. Nie wyobrazam sobie zycia bez niej. I wedlug mnie milosc okazuje jej w takich malych rzeczach tak, zeby ona byla szczesliwa.
Nasz synuś dzisiaj ma tydzień,urodził się 3 miesiące przed czasem i najbliższe 2 miesiace spędzi w inkubatorku,jest naszym Największym Bohaterem:-)Każda możliwość dotknięcia Jego Maleńkiego ciałka daje tyle radości ,że brakuje słów by to opisac.Mamy nadzieję,że Święta będziemy mogli spędzić w trójkę, przytuleni i najszczęśliwsi na świecie,że mamy siebie:-)
Witam. Jestem w pierwszej ciąży, więc wszystko jest dla mnie nowe i niezbadane. Do tego będą bliźniaki ;)Szczęście miesza się z przerażeniem i niepewnością. Staram się dużo czytać i drążyć każdy nurtującyc mnie problem. Mam w domu trzy wielki książki o ciąży oraz o pierwszym roku dziecka i co dziennie staram się choć odrobinę do uczyć. Wyszukuje sprawdzone informację w internecie oraz porady fachowców. Aby wiedzieć jak najwięcej i dzięki temu móc być przygotowaną do tej najważniejszej roli w moimi życiu, zapisałam się do szkoły rodzenia. Zaczynamy dziś ;).
Moją miłość do brzuszka oprócz wiedzy jaką staram się zebrać jest również taka codzienność. Systematyczne wizyty u lekarza oraz badania krwi. Uwielbiam na nie patrzeć podczas badania USG i widzieć jak się rozwijają i rosną. Czuję ich ruchy i za każdym razem uśmiecham się i czule głaszcze brzuch. Ostatnio razem z mężem puszczamy do brzuszka muzykę, czuję wtedy niewielkie poruszenie w środku
Codzienne spacery i zdrowa dieta to podstawa. Ale szczęśliwa mama to szczęśliwe dzieci wiec czasem pozwalam sobie na jakieś pokusy jedzeniowe
Pozdrawiam wszystkie brzuszki mam
Nasz Mikołajek jeszcze grzecznie fika w brzuszku a my z utęsknieniem czekamy na Wigilię, bo właśnie wtedy mamy powitać naszego Synka na świecie. Razem z mężem mamy swój “brzuszkowy rytuał”. Zaraz po przebudzeniu oboje witamy się z Maleństwem, głaskania, całusów i miłych słowek nie ma końca! Mikołajek nie jest nam dłużny i odwdzięcza się mnóstwem małych kopniaczków i bulgotek. W ciągu dnia dużo rozmawiamy z “brzuszkiem”, głaskamy i okazujemy tyle czułości ile tylko damy radę! Wieczorem przed snem razem z mężem masujemy brzuszek i na zmianę czytamy mu bajki :-). Teraz dodatkowo dochodzi wyprawka, którą bacznie konsultujemy ze Szkrabem i zatwierdzamy jego kopniakami Już nie możemy się doczekać aż w końcu Synek będzie z nami a wtedy okażemy mu tą całą czułość, którą gromadzimy w sobie od 8 miesięcy!
To jest dla mnie prawdziwa miłość i czułość. Szczęśliwi rodzice i szczęśliwe dziecko, które kochamy nad życie! Wiem, że z nami czuje się bezpiecznie i błogo, zawsze może liczyć na naszą pomoc i opiekę, zawsze będziemy dla niego. No i dla niej, bo za niecałe 3 miesiące przyjdzie na świat nasz kolejny Skarb
Wspólnie z meżem oczekujemy kiedy przyjdzie na świat nasza mała kruszynka, podobno ma być prezentem światecznym, aby umilic ten czas oczekiwania codziennie mówimy do brzuszka i masujemy go co jest odwzajemniane dość silnymi kopniakami maluszka. Nasza kruszynka uwielbia też bajki czytane przez tatusia oraz kołysanki śpiewane przeze mnie.
Nasz maluszek będzie z nami na świecie za około 4 mce. Od początku miłośc przekazywałam mu za pomocą zdrowego odżywiania, to jedna z pierwszych rzeczy które mogę dać mojemu dziecku. Sama uwielbiam czytać książki a co za tym idzie teraz kiedy jestem w domu czytam również dla mojego maluszka, na pewno będzie tez tak po urodzeniu. Zarówno ja i mój mąż okazujemy miłość mojemu brzuszkowi głaskajac go i rozmawiając z nim. Miłość do dzieci nawet tych nienarodzonych już nie ma granic <3
Do porodu zostało już tak niewiele, zaledwie dwa tygodnie. Już nie możemy doczekać się naszego maluszka, dlatego staramy się zapamiętywać jak najwięcej chwil. Ciąża to wyjątkowy czas dlatego warto dokumentować każdą chwilę. To będzie świetna pamiątka, a za kilka lat pokażemy maluszkowi jak przygotowywaliśmy się do jego przyjścia na świat. Bo przez te 9 miesięcy to brzuszek jest dla mnie najważniejszy.
Jak okazuję moją miłość?
Kocham mocno, często tulę, kiedy trzeba pomasuje, nieustannie go całuję
Wymarzony czas
W chwili obecnej jestem w 5 miesiącu ciąży będzie synuś a dziwne bo od początku ciąży nie zjadłam nic słonego ostrego tylko same słodycze a mówią ,że słodkie na dziewczynę ;p;p Spodziewam się pierwszego dziecka już się nie mogę doczekać chwili gdy go zobaczę przytulę odliczam razem z aplikacją ;p Termin mam na 15 marca być może mały zostanie kilka dni dłużej w brzuszku i zrobi mamie najlepszy prezent urodzinowy i przyjdzie na świat 21 marca w moje urodziny ;p;p Uczucie nie do opisania gdy czuć ruchy maluszka jak się porusza w brzuszku czkawki jego są boskie ;p;p Każdego dnia spełniłam jego zachcianki chce lody jemy lody chce lizaka to go jest i lizak ;p;p Pielęgnuje brzuszek każdego dnia smaruje rano kremem wieczorem oliwką słuchamy dużo muzyki odpoczywamy mówię do brzuszka oraz dotykam go bardzo często i razem ze mną przy brzuszku czuwa mój piesio ,który nie opuszcza mnie na krok położy się koło brzuszka i pilnuję małego
Czekamy bąbelku na Ciebie ! ;*
Jako przyszli rodzice wraz z partnerem dbamy o brzuszek i naszego maluszka jak tylko się da. Już przed wyjsciem na świat poświęcamy mu wiele czasu. Wraz z maluszkiem relaksujemy sie przy spokolnej muzyce, dużo rozmawiam np o tym jak będzie wyglądał pokój dla Synka, czytamy bajki. Już tylko 3 miesiace do rozwiązania. Czekamy z niecierpliwością na przyjście na świat dzieciątka.
Jestem w ciąży 4 miesiąc się rozpoczął, dowiedzieliśmy się razem z partnerem na wakacjach w Albanii to były nasze pierwsze wspólne wakacje ponieważ ciężko pracowaliśmy. Pierwsze i nie zapomniane. Jak tylko się dowiedziałam byłam w siódmy niebie, pragnęliśmy tego maleństwa od kilku miesięcy i nagle cud. Od pierwszych tygodni jego życia starałam się dbać o siebie i o brzuszek najbardziej jak tylko mogłam smarowanie już mam we krwi… brzuszek jest ważny ale i też piersi ich ujedrniane każdego dnia by po porodzie móc nadal czuć się komfortowo a maleństwo pięknie z nich jadło pokarm… Prawedopodobnie przywitamy małego Antosia na świecie i chcemy mu dać wszystko co najlepsze. Moja miłość ukazuje do niego całą sobą rozmową, śpiewem i słuchaniem muzyki, jest największym naszym cudem.
Moją miłość do Natalki ukazuje poprzez czułość. Choć ma dopiero dwa miesiące i niewiele jeszcze rozumie to chcę by czuła jak najwięcej mojego ciepła sam uśmiech mówi za siebie
mu na naszego synka czekamy ale już niedługo będzie z nami pojawi się na początku listopada a jego braciszek nie może się doczekać kiedy będzie się z nim bawił i kiedy go w końcu zobaczy(synek 4 lata) my z mężem też nie możemy się doczekać to już niedługo a wydaje się wieki . Nie mogę się doczekać kiedy się urodzi i po raz pierwszy synka zobaczę to bardzo fajne uczucie kiedy po raz pierwszy synka zobaczę i będę go miała na brzuszku
Witajcie. nasz Mikołajek pojawi się na świecie na początku nowego roku. Jest bardzo ruchliwy, budzi swoją mamę nawet z rana drobnymi kopniakami. Kiedy tata wraca z pracy rozmawia ze mną głaszcząc mamę po brzuszku. Mama masuje mnie podczas wcierania oliwki w swoją skórę mam już 1400g i rosnę jak na drożdżach. Mamy nadzieję że skorzystamy z produktów które są do wygrania
Nasze Maleństwo pojawi się pod koniec listopada. Jest oczekiwanym przez nas cudem Z tygodnia na tydzień wieczorami czytamy oboje o tym jak się rozwija, rozmawiamy o tym co teraz robi i po ruchach brzuszka odgadujemy czy to nóżka czy rączka - jest to całkiem przyjemne i zabawne
Nie możemy doczekać się już zobaczenia Go na świecie! Czytamy i śpiewamy mu już teraz, żeby znał nasze głosy. Przez ostatnie pół roku nasze życie się mocno zmieniło z myślą o powiększeniu rodziny i naszej nowej roli.
Na swoją pierwszą pociechę nadal czekamy, jednak wiele wskazuje na to,że szybciej się spotkamy. Nasza Kochana Emilia w brzuszku buszuje od rana i na pewno czuję, że przez rodziców jest bardzo kochana. Tatuś wieczorami przytula się do Mamusi brzuszka i czule szepce Emilii do jej malutkiego uszka, jak bardzo sie cieszymy i z radością czekamy, aż będziemy ją mogli przytulic nie tylko przez brzuszek mamy. Dla chwilii relaksu kiedy jestesmy same, włączamy ulubione piosenki, które obie dobrze znamy. Codzienna pielęgnacja ciazowego brzuszka pozwala na utrzymanie ogromnej więzi mamy i maluszka.
Ciąża była dla mnie przepięknym czasem. Nie raz zastanawiałam się nad tym, jak moja córka przyjdzie na świat i prawdopodobnie będzie mi brakowało jej kopniaczków z brzucha
W rzeczywistości czas, kiedy Emilia przyszla na świat okazał się jeszcze piękniejszy od ciąży. Trzymanie dziecka w ramionach i karmienie piersią to najcudowniejsze uczucie, jakie kiedykolwiek doświadczyłam! Emilka odwdzięcza się za to wzrokiem pełnym zaufania i miłości.