Karolinach a czemu tak myślisz???
Ja nie wiem co kupić kombinezon bez stop w całości czy kurtkę zimowa.
Witaj na forum #teamLOVI!
Karolinach a czemu tak myślisz???
Ja nie wiem co kupić kombinezon bez stop w całości czy kurtkę zimowa.
a przypomnij mi ile ma ?
Ja zamówiłam w końcu kurtkę zimowa.czekam aż przyjdzie.ale mam problem bo córka nie lubi rękawiczek.sciaga od.razu
Ja kupiłam kombinezon na marzec na rozmiar 62, ale czy bd dobry nie wiem. Zależy wszystko od tego jakiej długości bd dziecko. Mam koleżanki co dzieci urodziły im się po 48-50 cm ale mam też takie które urodziły po 60-62 cm więc jest różnica.. Ginekolog powinien powiedzieć ile m bd mniej więcej miał dzidziuś.
Monia niestety żaden ginekolog długości dziecka pod koniec ciąży nie zmierzy, bo Maluch już jest za duży żeby go uwidocznić w jednym kawałku i zmierzyć, nawet pomiary masy ciała są orientacyjne :)
62 to chyba taki uniwersalny rozmiar, powinien być ok, poza tym nawet jak dziecko będzie mniejsze to za duży kombinezon zimowy może bedzie lepszy bo łatwiej Ci będzie go ubrać :),
Chcę kupić do spacerówki śpiworek puchowy, jak ubieralyscie maluchy do takiego śpiwora? W internecie na zdjęciach dzieci mają tylko sweterki, ale czy nie będzie zimno?
Kverve w spacerówce pewnie i tak będziesz miała kocyk jakiś i osłonkę więc nie powinno być zimno
kverve wiesz jak to dzieci,czasami trzeba wyciągnąc z wózka więc ja bym ubrała kurteczkę czapkę spodenki czy rajstopki...wiadomo to są śpiworki pewnie dosc ciepłe więc nie ma co ubierac dziecka na cebulkę
Też miałam śpiworek i byłam z niego w zimę bardzo zadowolona. Teraz córeczka jest za duża i ciągle chce coś dotykać więc nie wchodzi już w grę. Ale cale szczęście polubiła rękawiczki :)
Kverve rozumiem. Nie miałam doczynienia z takim jednak tak jak Weronisia pisze może zdarzyć się sytuacja że trzeba będzie wyciągnąć dziecko z wózka i nie będziesz w stanie tego�
Ja to syna ubierałam w kombinezon taki jednoczęściowy, koniecznie z rączkami i nóżkami zakrytymi, dodatkowo pakowałam go w śpiworek (lubimy długie spacery). Teraz to ubieram go w kurtkę, ponieważ jest już z duży na kombinezony. Uważam, że dla noworodka grudniowego lepiej zaopatrzyc się w roz. 62. Dzieci bardzo szybko rosną, zwłaszcza przez pierwsze miesiące życia, dodatkowo lepiej większy, niż mniejszy...
Kobietakuchni wszystko zależy jakie dziecko się urodzi.
Ja bym wybrała rozmiar 62 dziecko może urodzić się większe, a lepiej chyba troszkę większy niż za mały
Beata a jak dziecko urodzi się ok 60 cm to też taki? :P
Dla noworodka też bym 62 kupiła, one są przeważnie ciut większe, a raczej rzadko rodzi się większe dzieci. Mój syn urodzony 3620g nosił jeszcze przez miesiąc rozmiar 56.
Moja od razu 62 nosiła bo 56 cm się urodziła
u mnie córka urodziła się 57 a chodziła w 50,56, rozmiarów ki są różne, a 62 pewnie będzie nawet luźniejszy
Moje dziecko urodzone 57 cm i nosiło rozmiar 56 przez dosyć długo, a kombinezony rzeczywiście są szyte z zapasem. Nie ma co przesadzać, zresztą mama na oko potrafi stwierdzić, czy będzie dobry, czy nie.
To prawda rozmiarowi są różne. Zależy gdzie się kupuje
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.