Ja też muszę coś kupić na zimę ale nie wiem kiedy to zrobić bo boję się o rozmiar że zaraz wyrośnie. Jeszcze trochę jest do zimy i nie chce kupić za wcześnie żeby nie był za mały jak będzie jeszcze zima tawala a jak wezmę większy to żeby się nie topil w nim. Teraz przez 4 miesiące urósł 10 cm a może i trochę więcej. I sama już nie wiem… Ale też raczej używane kupimy.
aleksandraajk nie musisz kupować już.Dla takiego malucha jak już chcesz to myślę że koniec października,początek listopada.Zależy jaki też listopad będzie,bo może być ciepło./
Moja koleżanka z pracy kupiła wnukowi kombinezon a on z sierpnia i na zimę mu go kupiła 74/80 i miał go ogromny…może w tym roku go wychodzi.
Według mnie dzieci w kombinezonach nie mają swobody ruchu.Ściśnięte są w tym wózku i zero swobody…Jak czasem widze w zimie dzieci w tych kombinezonach poubierane to mam dość.
Nie ma sensu nowego kupować jak dziecko w tym tylko leży i śpi.
W kombinezonach dzieci są straszenie unieruchomione. Dla takiego maluszka w zupełności wystarczy cieńszy kombinezon (nie taki puchowy, typowo zimowy), bo i tak jest cały czas w wózku lub foteliku, przykryty kocykiem więc to wystarczy, Już pomijając kwestię tego, że podczas podróży w foteliku dziecko powinno być bez kombinezonu, lżej ubrane, zapięte pasami i okryte kocykiem. Kombinezon jest fajny, ale już dla większych dzieci.
Dziewczyny dobrze, że o tym piszecie. Sama myślałam o kupieniu takiego puchowego kombinezonu, ale faktycznie ruchy dziecka są w nim z pewnością ograniczone do minimum ;/
Myślicie, że polarkowy będzie lepszym rozwiązaniem?
Ja miałam takie normalne, nie polarowe, ale nie zauważyłam, żeby młody był w nich jakoś strasznie usztywniony… Ale po waszych wpisach też się właśnie zaczynam zastanawiać. Zimy i tak nie są ostatnio jakoś przeraźliwie na minusie, może więc w moim przypadku jak rodzę w październiku taki polarowy też wystarczy?
Inna sprawa jak już dziecko zaczyna wstawać z wózka, to polarowy odpada, bo upadki i zaraz kombinezon przemoczony.
Dokładnie tak. Zupełnie inaczej jest jak dziecko już chodzi i naprawdę moczy się śniegiem. Ale dla takiego maluszka nie ma potrzeby kupować puchowego kombinezonu, dziecko tylko będzie czuło się w nim bardzo ograniczone ruchowo, a jeszcze jak wejdziemy do sklepu czy gdziekolwiek to niepotrzebnie zgrzeje się (a kocyk możemy w sekundę ściągnąć, a później nałożyć).
M.Jacek ja mam taki właśnie polarkowy ale nie grubaśny - jest wygodny i mała w nim normalnie fika nóżkami…te puchowe to odradzam bo tak jak pisza dziewczyny powyżej dziecko leży w nim jak kłoda, niewygodne to…kupicie i będzie leżało. jeśli coś to szukajcie takich cieńszych polarkowych, miśkowych - one są dużo wygodniejsze do noszenia i do prania, mało miejsca zajmują i wogóle
Mój w styczniu będzie miał rok, więc może przymierzać się do chodzenia ;/ z jednej strony polarkowy byłby dla niego wygodniejszy, ale z drugiej macie rację, że będzie mokry gdy zacznie się przewracać na śnieg ;/ i co tu wybrać???
Może znajdę coś cienkiego ale z wersji jak kurteczka, żeby nie przemakało?
my mamy kilka opcji na zimę, mamy kombinezon taki gruby misiowy, mamy kombinezon z misiem taki typowy zimowy, a do wózka jeszcze jest śpiworek i kilka kocy. Opcji jest wiele, ja to się tylko boje, że moje dziecko zamarźnie czy w Polsce czy w wietrzej i zimnej Norwegii człowiek się będzie uczył .
Aleksandra91, z Twoim zaopatrzeniem w ubranka, kombinezony i koce możesz być spokojna o Mikołaja, na pewno nie zamarznie.
Popieram ! Mikołaj jest zaopatrzony już chyba w każdy element garderoby i żadna zima nie będzie mu straszna
hihi syndrom pierwszego dziecka
Ostatniej zimy mój syn miał pół roku i kombinezon miał założony kilka razy dosłownie. Uważam że w kombinezonie nie do końca jest dziecku wygodnie i nie może swobodnie poruszać rączkami czy nóżkami. A że leżał jeszcze w gondoli to kurtka była idealnym rowiązaniem.
Teraz będzie miał półtora roku i jeszcze nic nie kupiłam ale po mału zaczynam się przymierzać.
To u nas sie przydaly jesli chodzi o.praktyczne wykorzystanie.
Ja za to kombinezony lubię ale nigdy nie kupuje tak grubych by krępowały ruchy;p no i nie ubieram.ma bałwana, pod spód to w czym chodził po domu na to ortalionowy nie mocno wypchany kombinezon i bardzo to bylo wygodne na zime przy nieubieralnym dziecku.
Nie lubił się ubierać więc nie wyobrazem sobie ubierania w kurtkę plus jakieś spodnie by wyjść na -20. Kombinezon wsadIlam raz dwa, by nie zdążył się spłakać i spocić i szybko na dwór. Niewygodnie mu nie było umiał tak machać nogami i rękami z radości że już jesteśmy na spacerze, że niekiedy utykala mu ręką w połowie rękawa bo byl dość drobny a wszystkie ciuchy szerokie
Jak miał miesiąc to jeszcze luty marzec trochę chodził w kombinezonie śpiworku. Tzn leżał w zasadzie i spał bo nasze spacery zwykle odbywały się porą drzemkową.
Dla mnie, dla niechodzodzacego dziecka najłatwiejszy i najwygodniejszym był właśnie.kombinezon na wiosnę też mieliśmy taki z gruszej bawełny jak jeszcze temperatura była blisko 10st. I też był super więc Ola nie jest powiedziane że nie wynosi mały. Byle tylko rozm. był trafiony w miare:)
Teraz dla mobilnego 1.5roczniaka już kurtka będzie, w tym łatwiej mu będzie chodzić jak wyjdzie z wózka śmigać sam:)
Mój syn urodził się we wrześniu, a więc zimę przejezdzil w gondoli. Miał zawsze kombinezon i był w śpiworku.
Teraz czeka nas zima już zapewne z chodzeniem więc będziemy musieli coś wymyślić, ale kombinezon dla chodzacego dziecka dopiero wydaje mi się niewygodny. Zobaczymy
Dziewczyny promocja na pampersy dada w kartonach i paczkach kup dwa a jeden za 19.99 jeśli macie sms ! limit 4 na paragon
Aisa a ja nie dostałam sms ale i tak bym nie kupiła, bo mamy zapas jak na razie
Ja już nic nie wiem i głupieje czy dobrze mamy czy źle mamy , syndrom pierwszego dziecka, wszystko wyjdzie w praniu
Chodzą ploty na FB, że na początku/połowie października będzie promocja na kolorówkę w rosmanie -55%
Kokorowke tzn co ?
O widzisz za karton się opłaca dać 20 zł w kartonie 4 masz 108 pampersow w 5 84 a w 3 120
Ja dziś właśnie wracam Rossmana promocja 2+2 na pasty i szczoteczki do zębów. …jeśli któraś napisała to na poprzedniej stronie to sorki ;))
A i kosmetyki Babydream w promocji wracam właśnie z szampanem kremem i żelem do kąpieli he he a co tam ;))))
Ewcia ja też kupiłam z babydream szampon i żel do kąpieli hi hi
Ty kupiłaś pasty a ja żele pod prysznic dla męża bo mu szybko się kończą