Aleks Ja sobie takiego brzucha zdj zrobiłam.
OOO to ja też muszę zrobić:)
MAM czytałam dzisiaj Franiowi jak go usypiałam, tv sciszyłam ale wylączyć nie mogłam bo mi tłumaczył przez 10 minut po swojemu i palcem na tv że jest czarno, więc sciszyłam i mu czytałam, patrzył na mnie , posłuchał, posłuchał i kimnął no i śpi,od dzisiaj czytamy mu jak najwięcej bo koleżanka właśnie mówiła żeby też dużo czytać:)Mówię to mojemu mężowi a on do mnie że pewnie Franio nie będzie miał czasu słuchać i będzie uciekał, więc odczekałam aż był już denat do spania no i poczytałam, wieczorem ciężko bo zasłaniam rolety żeby miał ciemniej , wtedy mi szybciej zaśnie, ale myślę że jedną bajkę przeczytam i potem zasłonie rolety.
Mój brzuszek tez układa się w różne kształty dziś mały daje mi mocno odczuć swoją obecnośc plus od rana miałam znowu te dziwne skurcze wzięłam No Spe i jest lepiej po południu mam wizytę u diabetologa a to w moim szpitalu wiec jeśli znowu będzie boleć to pójdę na SOR niech zrobią ktg najwyżej święta spędzę na oddziale ale będę miała spokojna głowę ze małemu nic nie grozi.
Aleks mój tez jak kopnie czasem to aż podskoczę wczoraj tak mi przywalił w zebra ze aż mu powiedziałam ze bardzo nieładnie tak mocno kopać mamę ale miał to gdzieś generalnie ;D
No idź sprawdź,nie będziesz się denerwować.
A ja znowu od wczoraj mam takie skurcze w łydkach, że rano jak mnie chwyci to meksyk, aż wczoraj podskaiwałam i wołałam ała a Franio bidny siedział i patrzył na mnie jak na głupią:(
Kupiłam magnez , może pomoże, chociaż jedną to mam twardą jak kamień i cięzko przez to się chodzi…No ale sprzątam łazienkę bo tylko mi łazienka została i dam nóżki do góry i będę leżeć i odpoczywać:)
A wiecie co ja lubie ciaze ale jak sie wypinaa … to tak niekoiniecznie nie lubie tego bo mnie bardzo boli i mam wrazenie ze jak.sie naprawde mocno wypnie to glowa zaczyna mnie bolec tak jakby cisnienia dostawala:/ a u mnie maz sprzata … tesciowa … i moja.mama a dzisiaj corci sie chcialo myc.fronty w kuchni wiec.dalam.jej.sciereczke i umyla
Ka,Es mój synuś też "myje"fronty najczęściej klejącą rączką albo jabłuszkiem:)tak pomaga, hehe
Aleks Ja w pierwszej ciąży miałam takie skurcze łydek, że budziła męża z płaczem żeby mi masował i stopę zadzierał do góry i mówił, że straszny opór stopa robi. Ginekolog poleciła mi elektrolity orsalit
Aleks to urocze taka pomoc ja teraz tez dostałam magnez na te skurcze mam nadzieje ze to pomoże.
Hhehe dobra pomoc
ja biore magne b6 i juz “oko mi nie skoko” : no i spokoj z lydkami
Oko mi skakało, no to przestałam brać, to łydki zaczęły jak nie urok to…
U mnie jeszcze corcia sie nie napina i nie kopie jak ma razie czuje tylko jej ruchy w brzuszku obecnie 17 TC i łożysko na przedniej scianie tak jak u ciebie Aleks z corcia w pierwszej ciąży miałam z tylu … Ale pamiętam jak to było z moja mala baletnica potrafiła tak mnie skopac i wpychac sie pod zebra ze ja sie modlilam żeby poszła wreszcie spać
Co do skurczy jak na razie nie mam magnez biorę w witaminach prenatalnych plus od soboty dokupilam sobie opakowanie tego magnezu slowmag czy jakoś takos mam nadzieje ze skorcze mnie oszczędza bo z corcia to doslownie wyłam z bólu i oczywiscie najczęściej w nocy no nie standard
oj Sylwia wszystko jeszcze przed Tobą, ale czekają Cię chwile radości … trzymam za Was kciuki
Ja biorę właśnie ten slow mag 3x1:) mi pomógł. Dużo lepiej się czuję. Nie mam skurczy i bóli nóg. Teraz mi jeszcze doszło dodatkowe żelazo bo anemia. Ah tych witamin łykam , że mi się już odechciewa:) ale jak mus to mus. Byle Malutka zdrowo rosła w brzuszku:)
A co do łożyska też mam teraz na przedniej ścianie, a w pierwszej ciąży miałam też na tylnej.
Dużo nas z tym łożyskiem na przedniej ścianie:) Może tak jakoś jest że w pierwszej na tylnej a w kolejnych na przedniej? Nie wiem od czego to zależy?Ja jedną łydkę mam twardą jak byk, mąż wczoraj próbował rozmasować, może jak trochę tego magnezu pobiorę to przejdzie. Patrycja żelazo też biorę bo anemia, ogólnie lekarz powiedział że mała ciągnie ze mnie, zresztą teraz mam tak jak przy Franiu że przez pierwsze miesiące przybierałam na wadze a teraz stoję w miejscu od kilku tygodni, dziś nawet miałam pół kilo mniej-nie narzekam bo i tak jestem spora więc jak maławyciągnie ze mnie to się nic nie stanie:) jem normalnie, może troszkę mniej niż wcześniej, no ale coraz mniej miejsca w brzuszku więc i szybciej się najadam:)
Aleks fajnie, że czytasz, ja kurze właśnie to ustawiam i zapomniałam przeczytać mu bajkę jaką nam logopedka zostawiła, ale dziś zmęczyła mnie ta wizyta psychicznie, więc sam spokój, poza tym chyba już zasnął.
Też miałam w drugiej ciąży łożysko na.przedniej ścianie i do tego wysoko
Ja brałam magnelle a na skurcze dziewczyny dobre są banany położna mi poleciła i zawierają dużo megnezu więc jedzcie na zdrowie
Przegladalam.swoje badania pren. I tam tez mam napisane lozysko na przedniej.scianie nisko . A czy ono moze.sie.zmienic?.doktor.na.kolejnych wizytach nic.nie.mowil…o lozysku i pomyslalam sobie ze.moze.sie.zmienilo czy jak.
W początkowych tygodniach ciąży może się “przesunąć” łożysko
ja przy Franiu brałam magnelle, ale teraz widzę że już troche ten mój magnez pomógł bo łydka nie jest taka twarda i lepiej się mi chodzi
No to super z nóżką, ważne że coś pomaga, ile ja się napłakałam z bólu