Cześć !! taki temat właśnie porusze spotkałyście się z taka sytuacją ? jak sobie z tym dziewczyny radziłyście/radzicie ?
Czy partner wytlumaczyl dlaczego nie ma ochoty na sex z kobietą ciężarną ?
Mój partner wytłumaczył , że boi się że dziecku zrobi krzywde … ale to tak naprawde końcówka ciąży i nie wiem co sądzić w sumie o tym Jak to przetłumaczyć na swoje Przecież to już zaraz koniec … i dopiero teraz by tak sobie pomyślał ?
Nie chce nikogo broń boże obrażać, dla mnie jako położnej Kobiety w stanie błogosławionym są kwintesencja kobiecości i piękna, spotkałam sie jednak z wieloma przypadkami, gdzie kobieta ewidentnie czuła iż straciła w oczach męża na atrakcyjności własnie pod koniec ciąży. Wydaje mi się że obawa o dziecko jeśli się pojawia to zwykle na początku ciąży, obawy te w dodatku zazwyczaj maja kobiety bo one kierują się rozumem a mężczyźni w większości przypadków popędem. Osobiście wydaje mi się że facet, zwłaszcza ten który zapłodnij zgrabna laskę, w chwili kiedy przeobraża sie ona w wieloryba przed poczęciem często gęsto jest w fazie tzw szoku. Kiedys rozmawiałam z mężczyzną ktory przyznał się, że obawa przed tym że jego kobieta będzie już zawsze 5 razy większa od niego spędzała mu sen z powiek. Oczywiście przyznał sie dopiero gdy pieknie wróciła do wagi sprzed ciąży Faceci to wzrokowcy, w dodatku lubia dominować a jak tu zdominować kobiete która ciężko objąć
W pierwszej ciąży miałam bardzo duza ochotę na seks, a maz właśnie mówił, ze dziwnie sie czuje jak mam brzuch… Niby ani razu nie powiedział mi, ze mu się nie podobam, ale trochę tez to tak odczuwałam na początku musieliśmy sie powstrzymać od współżycia, ponieważ miałam zakaz wszelkich aktywności fizycznych, a mimo to hormony tak na mnie działamy, ze miałam potworna chcice teraz jestem w drugiej ciąży i na razie jestem zbyt zmęczona(praca,male dziecko i jeszcze ogarniecie domu) wiec seks jest na dalekim końcu moich myśli za to maz ma chcice jak nigdy… Zobaczymy jak będzie później.
To mój mąż jest jakiś dziwny, jego właśnie te krągłości bardzo podniecaja. Nie należy do facetów, którzy lubią grube kobiety ale dla niego kobieta musi być kobietą a nie “wieszakiem”. Kochalismy się bardzo często i za każdą razą był mega podniecony.
Porozmawiaj z mężem szczerze, zapytaj o jego obawy.
Nie no ogolnie jest dobrze wszystko ok ale dokladnie “jest mu tak dziwnie z brzuchem.” duzo mamy czulosci i w ogole ale mam wrazenie ze to moze wyplywac ze jego takiej wrazliwosci ze tam jest dziecko i ja juz jestem pod.ochrona nie odczuwam tego tak ze stracilam.na kobiecosci w jego oczach nie…sa pieszczoty jest milo tez sie pokochamy ale juz.mowi ze jest inaczej i jak tu zrozumiec
Mój kolega powiedział, że go żona obrzydza, bo przytyła prawie 30 kg, powiedziałam, że dla mnie nie jest facetem. Oczywiście po porodzie prawie wszystko zarzuciła, ale nie kochali się ponad połowę ciąży. To okropne co facetowi przychodzi do głowy
Oni jakby nie byli swiadomi, ze ciąża sie wiąże z takimi tyciusieńkimi zmianami w ciele kobiety;) brzuch wielkości arbuza jest dla nich dużym zaskoczeniem…
Ja miałam zagrożona ciaze, wiec seks był zabroniony. W szczególności w pierwszych miesiącach ciazy. Pózniej mogliśmy spróbować, ale mój maz tech nie chciał. Bal sie wlanie tak jak Twój, ze zrobi cos dziecku, ze zacznę rodzic No rożne rzeczy mówił. Dużo tez przytyłam, wiec nie byłam jakieś bardzo atrakcyjna. Nigdy nie poruszył tego tematu, ale sama mam lusterko i widziałam jak wyglądam.
U nas w tych sprawach zawsze było dobrze . nigdy nie byłam szczuplutka a w ciąży tez dużo mi nie doszło . to ja juz czasem nie miałam ochoty na sex no bo ilez można a mój mezulek nie wiem czemu ale przez okres ciąży stale był podniecony i stale mu się chciało
A o przypadku ze facet nie chciał z ciężarną miałam styczność tyle ze chłopak koleżanki poszedł w tym czasie sobie w cug z inną .
U nas było na odwrót to ja nie chciałam czułam się okropnie psychicznie z tym było to dla mnie brak intymności no i też nie akceptowalam swojego wyglądu w ciąży nie podobająm się sobie. Nic i nikt nie było mnie w stanie przekonać. Kochalismy się rzadko i nie miałam z tego przyjemności. Jeśli chodzi o mężczyzn to niestety są tacy których poprośtt kobieta w ciąży nie pociąga umówmy się że różnie wyglądamy i nie zawsze korzystnie.wiem wiem że przecież nosimy wspólne dziecko itd no ale fizycznosc jest fizycznoscia jeśli facet do przesady lubi szczupłe kobiety i to właśnie pociąga go w nich to jak partnerka w ciąży przytłd 20kg to wiadomo. My kobiety inaczej patrzymy na seks emocjonalnie dla faceta to głównie fizycznosc. Ale skoro mówisz że ta opcja nie to wierzę że się boi . Czego dopiero teraz? Hm myślę że teraz pod koniec wie że tam jest dziecko które wygląda jak dziecko które na.kończymy oczy uszy i które się rusza. A więc ktoś trzeci kto jest namacalny . Ja to np doskonale rozumiem bo jak czułam ruchy to było koniec seksu dla mnie to był dramat. Dlatego w drugiej połowie ciąży było rzadko a ostatni raz na miesiąc przed porodem potem już nie wyobrażająm sobie
no wlasnie chyba wlasnie teraz jest taka swiadomosc ze tam.jest maly czlowiek na szczescie nie mamy problemow bo bylam.zawsze nauczona ze raz dziennie bylo a teraz juz brzuch oglada pyta dotyka to ja mam.wrazenie ze to ja.jestem.jakas napalona za.mocno.
Kiedyś oglądam program i kobiecie, wstydziła się swojego ciała przed mężem i jako terapię postanowiła kochać się s mężem codziennie i to ją otworzyło na nagość. Ja próbowałam nie dało się, czasami brak czasu a czasami najzwyczajniej chętni na seks.
Dobra terapia trzeba probowac jesli cos moze pomoc nie no zaden problem z nagoscia i w ogole . Moze mial taka chwile zawachania czy jak ale jak juz czlowiek przyzwyczajony do czegos i nagle "straci grunt " to glupieje
No same wiecie jak to jest kazda z Nas funkcjonuje.inaczej nawet mezczyznom czasami sie nie chce. Mam kolezanke.nimfomanke… ja jej mezu wspolczuje bo to jest na.juz jak potrzebuje
My z mężem daliśmy radę dwa tygodnie potem tydzień co drugi dzień i mieliśmy dość, bo wolelismy obejrzeć razem film i coś fajnego zjeść i robiło się sennie i późno i tylko przytulanka do jego pleców, tez miłe.
Ta kobieta z programu mówiła, że czasem się jej nie chciało, ale postanowiła sobie o czuła, że musi
Szczerze też mam problem z nagoscia ale absolutnie nie sądzę żeby coś takiego mi pomogło. Ja nie akceptuje w pełni swojego ciała więc mam problem z nagoscia i niby wiem że mężowi się podobam problem z tym że nie do końca w to wierzę i ilość razy że tak powiem nic by nie zmieniło. A jak nie mam tak całkiem ochoty to nie wyobrażam sobie bo nie umiem się odprężyć wyłączyć i wręcz mnie boli
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.