Klub malucha

A ja bym chciał ale po to żeby mieć odżywczy i zbilansowany posiłek a nie żeby schudnąć :upside_down_face:

Ja ma to samo …

To prawda! Jego rolki są super! :grin:
@magdallenka08971 jak byłam tuż po porodzie moja przyjaciółka ugotowała mi właśnie dietę z respo i była pyszna! To jest tak naprawdę normalne jedzenie- wtedy zrobiła mi pomidorową z pulpecikami wieprzowymi, kotlety mielone z piersi kurczaka i kalafior - i po prostu jest ono przygotowywane tak, żeby było zdrowiej.
@Michaska to mnie głównie skłoniło! :blush: Schudnięcie swoją drogą, ale przy dziecku widzę, że gorzej zaczęliśmy się odżywiać, więc mam nadzieję, że dzięki temu będzie lepiej.

Ja chodziłam rok temu do takiej sieciowki polskie centrum dietetyczne. Miałam 2 dni w tygodniu stosować dietę od nich, a resztę dni w tygodniu gotować po swojemu ale wg takiego schematu od nich. A te przepisy to były takie pode mnie, na co mam ochotę to mi szukała dietetyczka przepisu. Na pewno korzystniej wychodzi @Martynamama , bo ja co tydzień zostawiałam 110zl u dietetyczki ale to była dla mnie motywacja żeby nie odpuścić sobie , bo byłabym zła na siebie idąc na wizytę gdy wiem że się nie trzymałam diety i efektu nie będzie a zostawie kase. Podziałało :slight_smile:
A wczoraj się wkurzyłam i wykupiłam sobie na 10 dni catering, bo było -40% także 600zl to może nie tragedia a potrzebuje chociaż nie myśleć o gotowaniu…:sweat:

2 polubienia

Ja też mega polecam apke Fit foczki. Przepisy też są przygotowywane przez dietetyczkę, można wymieniać posiłki jak ten z jadłospisu nie pasuje. Rzeczy są mega smaczne i nie smakują jak dietetyczne.
Miałam też aplikację Ani Lewandowskiej ale tam jadłospis przez chwilę był ok, a po dłuższym stosowaniu się nudził, bo rzadko są wrzucane nowe przepisy. Teraz sama wymyślam co zjeść i czasami wspomagam się chatem gpt. Ale moim największym problemem jedzenie za dużo, więc teraz skupiam się na tym żeby jeść normalną porcję a nie podwójną

I owsianka z lodami ktora polubil tez Tomek Fornal :heart:

Taaak lubie jego szybkie rolki np o skladzie, co wybierac w biedrze czy lidlu a co lepiej omijac

To tego przepisu jeszcze nie znam :grin:

Alez proszę :heart:

1 polubienie

Ale to na jakiej zasadzie działa? Dostajesz posiłki pod drzwi na cały dzień czy dostajesz przepisy na posiłki na dany dzień odpowiednio dobrane i sama robisz? Próbuje uchwycić czym się różni od pudełkowej …. Bo cena to napewno

@MagdaP3 moj mąż chodził do dietetyczki na NFZ ale właśnie przestał bo jakoś niewiele mu pomogła.

Ale z ciekawostek (ja nie wiedziałam) NFZ ma rozpisane przepisy na necie (po zalogowaniu). Podajesz ile posiłków chcesz i jaki rodzaj diety czy na odchudzanie czy na obniżenie cholesterolu itd i masz rozpisane menu na tydzień czy miesiąc z lista zakupów do druku. Przepisy są ok ale w tych dietach mnie drażni że trzeba dużo kupić rzeczy których potem na codzień poza danym daniem nie zużywasz….poza tym jak on teraz chodzi do pracy to ciężko obiad jeść o sensownej porze a te dania w większości przygotowuje się przed jedzeniem więc ciężko to wprowadzić a teraz przy dziecku to już w ogóle

@Sylwiaa ale rozumiem że przygotowuje się samemu jedzenie tak?

Tak, przygotowuje się samemu jedzenie. Jak chcesz wymienić dane to z filtrów też możesz ustawić co chciałabyś żeby było w daniu np pomidory czy jakieś pesto, ser itp o dzięki temu można wykorzystać jakieś resztki z lodówki

Ja mam bo inaczej bym kompletnie zwariowała.
Korzystam z Dietly, aby poszukać gdzie mi najbardziej będzie smakować

w IKEA gadałam z pania z sali zabaw to dziecko musi mieć skonczone 3lata i komunikować potrzeby i jest 1h za darmo , i ci co mieszkają na miejscu to mówiła ze niektóre dzieci są codziennie :joy: fajny pomysł, szkoda ze moja się na to aktualnie nie złapie w tym szale remontów co mnie czeka :grinning:
a ona tak lubi sie bawić z innymi dziećmi

Ja słyszałam o takim rozwiązaniu że są opiekunki które opiekują się kilkoma dziećmi naraz np w swoim mieszkaniu. Takie mini domowy żłobek. Pytanie czy coś takiego jest u ciebie tam gdzie mieszkasz…. U mnie jest i to mniej kosztuje jak wynajęcie opiekunki i dzieci mają rówieśników do zabawy

Takie punkty - kluby dziecięce mają też dofinansowanie z programu aktywnie w żłobku pod warunkiem że są wpisane do oficjalnego rejestru żłobków. Tu można sprawdzić czy w okolicy jest taki klub dziecięcy lub żłobki :slight_smile:
Ja wyszukiwałam po mapie po jestem na granicy 3 gmin
https://rejestrzlobkow.mrips.gov.pl/listaRejestr/ZK

U mnie tak jest że jest dofinansowany. Kupujesz na rok Kartę Klubu Rodzica za ok 75zl i w ramach tej karty możesz zapisać dziecko do klubu na różne zajęcia i już za nie nie płacisz co miesiąc więc się to fajnie oplaca

Apropos to jakby kroras chciala to sa nowe filmiki z Jogi 🩵

Dzis mam zamiar zadbac o Biodra

Tak, dostaje się dietę rozpisaną od dietetyka i samemu przygotowuje się posiłki.
@Mamina dzięki, spróbuję na pewno! :grin:

1 polubienie

Oo to fajna opcja :blush: szkoda że u nas takich klubików nie ma , może kiedyś coś wymyślą w naszym miasteczku :flushed:

2 polubienia

Moja jakoś nie przepada za tą salą zabaw. Jak się ją namówi to pójdzie ale za bardzo lubi robić zakupy

1 polubienie

moja w spacerówce ma długie ręce jak jesteśmy na zakupach :joy: