U mnie takich klubików nie ma niestety , sa zajęcia w centrum kultury ale nie mają zajęć dla maluchów takich jak moje. Więc sama muszę im organizować zajęcia. Sa tylko sale zabaw dla dzieci ewentualnie ![]()
Ja mialam w zime sie wybrac na termy , ale oczywoscie plany swoje a zycie swoje
braklo czasu ![]()
Ja sobie tak marzę że pojedziemy w tym roku z małym na naszą rocznicę
Oj, ja uwielbiam termy! Najbliżej mam Uniejów, ale już dawno nie byłam ![]()
Ja nienawidzę się opalać za to basen mnie uspokaja
A mi bardzo brakuje motywacji. W sensie w glowie motywacja jest zeby znowu byc sexy bomba
ale ciezko mi samej… jakbym miala sasiadke z ktora bym chodzila na rower, na fitness czy joge to bylabym w niebie ![]()
Narazie tylko siadam sama w domu z Joga koleżanki na YT, wlasnie zaczela zajecia ale niestety pod Warszawa a ja bez prawka to nie bede jeździć pociagiem ![]()
W miejscowości obok mamy taką kawiarnio bawialnie w stylu montessori, która ma raz w tygodniu jakieś zajęcia, np. Muzyczne, dogoterapia, alpaki, joga. Rok temu zabrałam córkę na alpaki, ale to byl niewypał bo interesowały ją zabawki a zwierzaki stojące na środku bawialni olewała. Także z chęcią zabierałam ją tam tak po prostu by się pobawiła a ja miała czas dla siebie bo to na tyle małe miejsce że ciągle ją miałam na oku. Co innego jak w tych małpi gajach kulkowych to z 9 letnią siostrzenicą tylko się tam bawi. Innym razem zapisałam ją na zajęcia sensoryczne w żłobku i wyglądało to tak że rodzice babrali się w tym wszystkim żeby zachęcić dzieciaki które miały to gdzies
dlatego jak mam wybierać atrakcje dla dziecka to takie przy których mogę odpocząć ![]()
A co do term to polecam Gorący potok w wakacje, świetna strefa dla dzieci. Są to tylko zewnętrzne baseny więc musi być ciepło. A ogólnie to najlepsze są Chochołowskie ale tam byłam przed dziećmi ![]()
Ja byłam na Słowacji i w Bukowinie Tatrzańskie oraz w Szaflarach. No tak my możemy planować i wozić na różne atrakcje ale dziecko zweryfikuje czy mu się
dane miejsce podoba i czy do to interesuje. Większość taki fajnych atrakcji jest dla je o starszych dzieci a nie dla takich maluchów przed pierwszym rokiem.
@Mamina no ja też jaki kiedyś miałam kartę multisport to chętniej chodziła jak szła moja kumpela, szwagierki czy mąż …. Wiadomix że to motywuje…. Teraz kompletnie mi się nie chce a teraz jak zjechałam z wagi to nawet nie mam motywacji bo niby z czego mam zrzucać ![]()
![]()
Ja bylam w Termy bania w Białce
bylam akurat w ciąży ale bylo super ![]()
Najlepiej bylo na strefie saun z kolezanka akurat bylysmy w ciazy w tym samym czasie, wiadomo bylysmy owiniete recznikami ale faceci sobie nie zalowalli i na basenie na golasa ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Oczywiście. Ale wiesz zawsze można sobie zrobić listę na zaś ![]()
@ewelkar899_wp.pl tam mieliśmy swój pierwszy wyjazd ze starszą jak miała 9 miesięcy było naprawdę fajnie. Teraz mam tam w Białce Tatrzańskiej na oku miejsce noclegowe które nazywa się babka i pannocek - czy ktoś z was słyszał o tym miejscu może miał okazję albo ktoś ze znajomych waszych był z dzieciakami
Oj niestety nie kojarze my akurat nocleg mielismy w bukowinie tatrzanskiej , to bylo 9 lat temu wiec bardzo dawno na gruponie za 12 dni za siebie i meza z pełnym wyzywieniem placilam 1200 zl ![]()
![]()
![]()
![]()
Ja też nie słyszałam. Ja do Bukowiny jeździłam co roku na feri z rodzicami i siostrami jak byłam mała. Tam były blisko stoki i się jeździło od rana do nocy.
Ja też lubię basen , bo tam się można nieźle namęczyć a kalorie lecą a nie odczuwa się tego tak bardzo a można to połączyć fajnie przyjemne z pożytecznym ![]()
Z basenu to lubię wannę z bąbelkami i saunę. Saunę to uwielbia
Ja jakoś też mam teraz powera i chcę się zapisać na siłownię
Ale to bardziej po to, żeby mieć trochę ruchu to samopoczucie się poprawi. I wykupiłam sobie dietę w aplikacji Respo. Bardzo fajna sprawa, koleżanka mi poleciła. Podajecie swoje dane, wymiary, czy chcecie schudnąć czy utrzymać masę ciała, zaznaczacie co lubicie jeść, a co nie i pod to dietetyk przygotowuje wam dietę- wszystkie posiłki. Ja wzięłam pakiet na miesiąc. Jak jakieś danie nie pasuje to można wymienić na inne.
Chyba każda dieta pudełkowa właśnie tak wygląda. Się orientowałam bo mężowi chciałam wykupić. A ile płacisz jeśli można spytać,
Właśnie to nie jest dieta pudełkowa. Tylko jadłospis ustalony przez dietetyka. Gdybym chciała kupić dietę pudełkową to od osoby wyszłoby mi ok. 2 tysiące, przy dwóch osobach to jest zbyt duży wydatek. A tutaj płacę 200 zł i mam pełen plan posiłków- tak samo jak bym chodziła do dietetyka.
Ooooo to super cena faktycznie. A to działa w całej Polsce czy to regionalna firma? Ile dań w to wchodzi? Tylko obiady czy 3 posiłki?
Uwielbiam tego dietetyka od respo ![]()
Ja jakoś nie mogę zdecydować się na te diety , bo lubię swoje smaki , nie zawsze mi wszystko odpowiada