Klocki lego

Każde chińskie zabawki to Zło wg mnie… I na pewno nie są bezpieczne. Lepiej kupić dziecku oryginalne np na prezent właśnie, szepnąć słówko chrzestnym itp niż kupować podróby. Zbiórka na prezent i dziecko ma oryginalne :slight_smile: Wcale nie trzeba zaraz samemu się wykosztowywać bo to rzeczywiście drogi interes ale wspólnymi siłami :slight_smile:
Ja tak robię :slight_smile:
I polecam :slight_smile:
Co jak co ale na dziecku oszczędzać to nie jest dobry pomysł, jeszcze coś się stanie…
Niech ma mniej a dobrej jakości :slight_smile: A nie masę byle czego :slight_smile:

Też jestem jestem tego zdania że te chińskie plastiki i nie tylko to zło, nie lubię, nie kupuje. Jak mam kupować np prezenty na święta (a w tym roku kupowałam dla 13 dzieci) to na prawdę musiałam się nagłowic. Nie cierpię kupować byle czego tak żeby kupić i dać, ja się zastanawialam dwa miesiące zanim miałam dla wszystkich prezenty, a też nie miałam nie wiadomo ile kasy.
Ja się mniej więcej wypytalam co kto chce ale mnie nie pytali a ja też nie mogę się narzucać i proponować, nie każdemu mozna powiedzieć i niestety mieliśmy też takie zabawki do niczego, nie przemyślane, nie to że ta osoba nie miała kasy czy coś, ale kupiła co kolwiek żeby kupić

Dobrym sposobem na dobre zabawki jest skarbonka :slight_smile: Co miesiąc wrzucać 10zł to po roku masz 120zł na zabawkę na święta :slight_smile: wrzuć 20zł miesięcznie i masz drugie tyle na urodziny :slight_smile: Ja tak robię :slight_smile: Do tego mamy skarbonkę na drobniaki :slight_smile:

U nas skarbonka też jest, ale jakoś nie może dorwać do końca :slight_smile: ale to jest dobry pomysł. Jak ja dostaje, tzn dzieci coś co wiem że się u nas nie sprawdzi to za jakiś czas ( jak się da i jak nie popsuje Sprzedaje) i kupuje co innego.
Moje chłopaki mają dużo samochodów, drewniane tory, tory, taki jeden większy parking i tym najczęściej się bawią. No i oczywiście klocki (to codziennie) i tak na prawdę nic więcej niż im nie trzeba. Mają oczywiście jeszcze jakieś zabawki ale one nie są używane, tylko przerzucane z kąta w kąt

mamy klocko-maniaków 

jakie macie patenty na przechowywanie klocków Lego głównie chodzi mi o te duże duplo . Wielkie pudła już się nie sprawdzają i tak się wysypuje . Za chwilę święta i pewnie kolekcja się powiększy …

Ja mam je w dwóch kuwetkach z regału Ikea Trofast ( tych srednich) ale można kupić jedna wysoka kuwete

ma je synek w pokoju za małe są 

Też mamy trofast z Ikea, super te pudła na zabawki 

Ja kupiłam w zeszłym roku pudła z Action i szczerze dają radę. :) 

My mamy kallax i te pudełka dedykowane są super na zabawki i właśnie lego:p

Mam złe doświadczenia, a próbowaliśmy wielku podróbek... niestety nic nie zastąpi LEGO. Synek zaraz 7 lat, klocków LEGO mamy masę, każda impreza, święta i inne okazje zawsze było LEGO.... Wiem ze ceny wiekszych zestawów są dla niektórych zaprowe, ale dostaliśmy też kilka podróbek i synek bardzo sie denerwował bo nie trzymały sie tak dobrze i wkładając jeden klocek z wiekszą siłą niestety inne odpadały. Lepiej wstrzymać się z zakupem podróbek i nazbierać na oryginalne LEGO :) Także tylko oryginalne mamy w domu i polecamy :) A co do przechowywania. Synek ma jedną zamykaną szafę na lego gdzie ma koszyczki a w nich w woreczkach (takich strunowych ale dużych) każdą instrukcje z klockami. Polecam nie ma problemu z szukaniem elementów :) mamy tez zestawy tzw. kreatywne, ale to one już mają swoje oryginalne plastikowe pojemniki i sa spoko

Natalia, w pełni się zgadzam. Też miałam jakieś podrobki i to nawet nie takie najtansze, ale bardzo daleko im do Lego. Też wolę dołożyć i kupić oryginalne.

Również wolę dołożyć i kupić oryginalne LEGO :) Córka bardzo te duplo . Są dobrej jakości :) Ogólnie mam tak z zabawkami ,że wolę kupić jedną konkretną ,lepszą zabawkę. 

Mamy duże zamykane pudło na klocki :)

Ja jestem za tańszą opcją :wink: Kiedyś składałam te nieoryginalne LEGO i one są często w taki fajny sposób wykonane, że nie czuć różnicy. Mam wrażenie, że zabawki dla dzieci są coraz droższe i szkoda mi tyle kasy wydawać na oryginalne

Tak, zabawki drożeją, a tak naprawdę chyba mało co zyskują przy tym na jakości… :frowning:

Lubie tylko te orginalne . Za każdym razem jak kupuje podroby to coś jest nie tak xD

To prawda. Przy podrobach synek bardzo sie denerwowal bo jak cos zlozyl i dokladal kolejne klocki to wszystko sie rozspytywalo. Nie trzyma sie to tak dobrze jak oryginalne. Dlatego tylko takie kupuje

Ja jednak stawiam zawsze na orginalne . Lepiej się je składa i wgl

Ja rzadko kiedy układam, ale jak już mam, to faktycznie też tylko oryginalne

Nieoeginalne to dla mnie dramat. Nie potrafię odczytywać tych instrukcji i pomóc w złożeniu. Nawet mąż się męczy kilka godzin. Wedlug mnie nie opłaca się.

1 polubienie