Klocki lego

Lego fajne, tylko gorzej nadepnąć gołą stopą na mały klocek… Ałaaaaa…

Moja córka uwielbia układać klocki :wink:

Trochę się boję szkodliwych substancji w podróbkach. Poza tym Lego to Lego :slight_smile:

Ja ostatnio na tablicy trafilam na sklep z tanimi sprowadzanymi zabawkami. I tez bylam mega zadowolona ze takie tanie i wogole. Jednakże sioatra mnie ostrzegla ze o tym sklepie zle pisza na stronach internetowych. Ze ich klocki lego to właśnie chińska podróbka - można ułożyć tylko raz. Bo potem już te klocki jakoś tak że nie pasuje jeden do drugiego. Więc zrezygnowałam z dalszej korespondencji mailowej z tym sklepem. Za parę dni ta kobietka do mnie napisała że jaka moja decyzja A ja jej napisałam wprost ze słyszałam że ich klocki sa takie i takie i boję się kupić. Więcej mi już nie odp wiec coś w tym musi być.

Trzeba odróżnić replike lego od taniej podroby :slight_smile:
U nas bratanek ma cale sterty lego oryginalnego jak i tego podrobionego :slight_smile: siostra kupuje mu lego w jakimś sklepie internetowym i sa na prawde fajne , wiadono że to nie to samo bo lego to lego. Ale te podroby tanie z chińskiego to strata pieniędzy. Niesamowicie plastik śmierdzi a i części często słabo do siebie pasują. :slight_smile:

Zdecydowanie oryginalne lego, warto dopłacić i kupić coś porządnego. Różnica jest ogromna jak widzę lego córki i kuzynki podróbki. Może trochę tańsze, ale absolutnie nie warte swej ceny. a lego to akurat zabawka na lata. Ja swój zestaw z dzieciństwa mam do dzisiaj…

Kupuję raczej tylko oryginalne Lego, ale nie robię tego pochopnie.
Tzn. kupuję kiedy widzę dobrą cenę. Fajny zestaw Lego City kupowałam teraz za ponad 30 zł.
Nie ma co przesadzać. Zauważyłyście, że podrobione klocki często do siebie nie pasują?
U nas dziecko nie radziło sobie z łączeniem elementów, więc oszczędność była dosyć średnia.

Też wolę oryginalne Lego. Są produkty, których efektywnie zastąpić się nie da. Mam z dzieciństwa kilka zestawów Lego, czy Lego Technics, są w pudełkach posegregowane i niedawno zrobiły furorę na siostrzeńcach. Nie widać na nich upływu czasu, a wszystkie elementy do siebie idealnie pasują.

Klocki powinny być przede wszystkim bezpieczne. Chińskie podróbki nie mają atestów i w ogóle nie wiadomo z czego są zrobione…

Dokładnie I.Gora! Ja też wolę nie ryzykować i jeżeli nie chcę wydawać dużej kwoty, to kupuję po prostu mniej, ale za to z atestem :slight_smile:
Ostatnio czytałam, że polska firma sprzedająca chińskie lalki dostała transzę produktów i zawsze muszą je poddać badaniom. Okazało się, że skład nie przeszedł testów i nie mogli dopuścić ich do sprzedaży. Dlatego moim zdaniem lepiej jest czasami zapłacić trochę więcej, ale spać spokojnie.

Moja córcia pod choinkę dostała zestaw z karuzelą. jestem pod wrażeniem jak bardzo pokochała te klocki. Kilka razy dziennie każe sobie wyciągać je i się nimi bawi. Na pewno będziemy rozbudowywać kolekcję. A i ciocie się ucieszyły, bo mają pomysły na trafione prezenty :slight_smile:

Szczerze nie polecam. Są dużo gorsze, wizualnie i jakościowo. I niestety się niszczą

Dzisiaj kupowałam duplo z Empiku online za ponad 3 dyszki.
Inne też były w promocji, ale to musicie sprawdzić ceny.
Oni zawsze dają mocne rabaty przed takimi dniami jak dzień dziecka.
To samo było przed świętami.

Jeśli Lego to tylko oryginalne :slight_smile: Sama jakość wykonania, kolory… ostateczny efekt wizualny jest naprawdę bez porównania :wink:

Syn dostał podróbki od mojej chrześnicy. Ogólnie mamy kilka zestawów orginalnych lego Duplo. Trwałość orginalnych jest dużo lepsza. Polecam polować na jakieś promocje, ale jednak orginalne.

Raz dostaliśmy od znajomych takie klocki , tylko że sporo elementów do siebie nie pasowało i bardzo ciężko się składały . Lepiej kupić oryginalne

My mamy kilka zestawów logo duplo i logo zwykle, wiecej się bawią logo duplo,ma raptem 3 zestawy, bo one są małe, tzn kilka kloców w jednym. Kilak osób w rodzinie pytało się mnie np na gwiazdkę, co kupić, no to mówie, ze jakiś zestaw lego (może być najtańsze z lgo duplo, żeby mieli wiecej) to dostaliśmy takie zwykle klocki, oczywiście do żadnego lego nie pasują… no cóż…A dla mnie są drogie żeby tak kupować

Ja jako wielki fan lego przetestowałam chyba wszystkie możliwe podróbki… i niestety ich jakość nie jest zadowalająca. Ciężko się łączą, łamią, plastik jest słabej jakości i ogólnie nie są zbyt dopracowane. Dotyczy to zarówno małych klocków, jak i duplo. Uważam, że lepiej kupić dziecku mniejsze oryginalne lub poprosić dziadków, wujków, którzy chcą coś Maluszkowi sprezentować aby się np. złożyli w kilka osób (bo większe zestawy są w ogólnym rozrachunku po prostu tańsze). Można też kupić używane i dobrze je umyć.

A jeśli chodzi o podróbki to uważam, że można je kupić w jednym wypadku - dziecko marzy o jakimś ogromnym zestawie, a nas zwyczajnie nie stać aby go kupić. Znajomi z trójką dzieci musieli tak zrobić (rozpaczliwe listy do mikołaja, a w nich duża policja, duża straż pożarna, itp.) - klocki nie są rewelacyjne, ale dzieci ogromnie się z nich ucieszyły!

Ja również nie kupuje podróbek jeśli chodzi o lego, w ogóle nie kupić, akurat w przypadku lego to jednak co innego. A macie tzw KLOCKI BLOCKI, ja kiedyś jeden zestaw wygrałam (a z wygranej byłam w szoku, n aprawde) i są super, pasują do lego duplo,są tak samo mocne :slight_smile:

U nas lego to prezenty właśnie, zwłaszcza jak może się rodzinka złożyć. Córka uwielbia te klocki, a i my sami lubimy je układać z nią. szkoda, że te większe zestawy są takie drogie, ale jakość akurat idzie w parze z ceną. Podróbek bym nie kupiła.