Jeszcze dobrą marką z klocków są COBI ![]()
Darka bo te chłopięce były zawsze fajniejsze komisariat straż pożarna albo jakieś wyspy ze skarbami. Dla dziewczyn fajne klocki później weszły seria Bellvil jakoś tak a potem Scala tez fajna była
ale to dobry pomysł z tymi instrukcjami sama chętnie się pobawię hehe ![]()
Marta owszem chłopięce lepsze rodzaje i samochody,samoloty i policja
nic tylko worek kasy i można mieć takie zestawy że głowa mała. Mojej siostrze nie podobają się Friends a jej córki się na to uparły i ma problem ale chyba muszą kupić bo wyjścia nie ma.
My z mężem mówimy że fajnie byłoby sobie kupić taki zestaw,zainwestować i złożyć jak syn śpi.A potem rozłożyć i schować na przyszłość
Ale później uznaliśmy że jak przyjdzie na to czas to będziemy kupować.
Ulka85 jak ma się swoje lego z dzieciństwa to pewnie tak
A moja siostra wzięła nasze wspólne lego i nikogo nie zapytała czy może czy nie.A jako jedyna miała córkę już starszą…Wszystkie moje zestawy co dostałam na gwiazdkę za dziecka,ona wzięła…A jak byliśmy u niej w wakacje to 3/4 części pogubione…aż żal patrzeć.
Myślę że jednak warto zainwestować pieniądze w lepsze klocki. My część naszych firmy COBI dostaliśmy od sąsiadki, które przeżyły 2 rodziny i nadal są w super stanie, no i najlepsze jest to że można sobie dokupic woreczek nowych a elementy będą pasować.
Pozdrawiamy
Ja osobiście sama nie zamawiałam, ale jest dużo recenzji na grupie Ali na Fb. Niektóre mamy polecają. Podobno prawie się nie różnią od oryginalnych. Jedynie są trochę lżejsze. Lego duplo też można dostać, kompatybilne do oryginalnych. Moja córeczka jest jeszcze za mała na duplo, ale niedługo pewnie się skuszę i zamówię. ![]()
Witam, ja dla mojej córki kupuję oryginalne lego… tym bardziej jeśli chodzi o te 1klocki gumowe czy duplo, gdzie dziecko może wziąć jeszcze je do buzi, z tego względu, że maja odpowiednie atesty, nie mają ostrych zakończeń i niedoróbek (co może się trafić przy tańszych podrobkach np. Z alliexpress). A jeśli chodzi o starsze dziecko, to bym się zawahala czy nie kupić tańszych, tym bardziej ze taki 5-6 latek ma tendencję do zagubienia zabawek i szybko sie nudzą jedną zabawą.
Darka, no to faktycznie żal patrzeć… szkoda. Dla chłopców jest większy wybór i dużo fajniejszy, tak mi się wydaje. Ale masz rację przyjdzie czas, to się będzie kupować. Męża klocki ciągle mamy i czekają ![]()
Alutka, dla takich maluszków też nie wahałabym się i wybrałabym oryginalne, a dla starszaków, cóż, jak kto uważa, ja jednak jestem z tych co to wolę dać więcej a mieć coś porządnego.
Ja ogólnie też wolę dać trochę więcej i mieć oryginalne i nie ważne czy dla malucha czy dla starszaka. Klocki się tak szybko dziecku nie nudzą bo z nich stałe można coś nowego wyczarować. Dlatego tym bardziej stawiam na oryginały.
U nas króluje duplo
Darka szkoda, że siostra,tak postąpiła ![]()
Kasiu no właśnie, moja córa dalej bawi się np. tymi pluszowymi klockami dla maluszków. W ogóle uwielbia klocki, ma ich sporo, nie powiem, różne rodzaje
Bo klocki to taka zabawka na dłużej i świetnie wspiera rozwój dziecka ![]()
My często bawimy się lego. Moja siostra poszła na łatwiznę i co urodziny czy inna okazja to kupuje Arkowi lego duplo
Mama ale to super pomysł ja na Mikołaja kupowałam Lego Duplo teraz mają już duża kolekcje klocków więc teraz kupuje im play doh ![]()
Mam to wcale nie pójście na łatwiznę tylko sprawdzony sposób na udany prezent. Trzeba tylko uważać, żeby nie powielić zestawów. W naszym przypadku duplo czy teraz już normalne lego to zawsze strzał w 10.
Gabi play doh po klockach to druga najbardziej trafiona zabawka. Nie licząc samochodzików, resoraków.
Mam to żadna łatwizna. Zauważ że Arek lubi się nimi bawić wiec siostra ma pewność że klocki będą się podobać i Arek będzie zadowolony z prezentu i będzie się nim bawił.
Też uważam, że to nie łatwizna, gdybym wiedziała,że mój chrześniak tak to lubi, to sama bym kupowała, szczególnie, że tanie te zestawy nie są, więc dostać w prezencie fajna sprawa. Play doh jest te na mojej liście w przyszłości ![]()
Play doh super jest
tez maja fajne zestawy ![]()
Bratankowie mojego męża kochają lego, a że chyba jako jedyna mam do tego cierpliwość to zawsze mnie zaciągną, żebym im coś budowała. Lego, te oryginalne są dużo lepszej jakości, Niby na pierwszy rzut oka wyglądają, jak każde inne tego typu klocki ale jednak…? układalam im COBI i podczas spinania klocków było czuć różnicę. Nie wszystkie klocki pasowały idealnie, niektóre ciężko było spiąć ze sobą, niektóre trudno rozłączyć. Ale dla dziecka może nie być różnicy. Nie polecam natomiast typowych chińskich podróbek nie polecam wogóle. Klocki są niedokładne, niektóre mają odstające części przy krawędziach co utrudnia łączenie. Moim zdaniem oryginalne lego kosztują, ale są najlepszej jakości, dokładnie wykonane.
Można kupic tansze lego niekrure są bardzo podobne do tych oryginalnych ale niektóre ruznia sie i figurki do nich nie sa za fajne dużo osub kupuje na sliexspres takie klocki ja jeszcze nie kupowałam ostatnio kupiłam w nagrode dla synka autko lego duplo drogie ale fajnie wykonane
Dostalismy te chisnkie lego tzw lele w prezencie… Lezy i sie kurzy, moim zdaniem te klocki sa beznadziejne, zrobione ze slabej jakosci materialow , nie pasuja do siebie bardzo czesto . Czasami lepiej dolozyc lub kupic cos innego. Pozdrawiam