Kiermasz wielkanocny

O kurcze, ale super ! Mega fajnie to wyglada . Tez mnie ciekawo skad wytrzasnelas takie wielkie jajo , a pokazesz jak wyglada w srodku ?

A to nie jest przez nią zrobione? Tak zrozumiałam że handmade

Jajo jest wydrążone w środku żeby można było coś włożyć . Malowane pisakami i farbami . Myślę że to cxerwone jeszcze poprawię żeby było bardziej krwiste

A to nie da się kupić takich gotowych czystych jaj ?

Te farby w tubce z Action dobrze kryją i mają wyraziste kolory

Da się , ale na miejscu nic nie było a ja jak coś chce to już teraz a nie że zamówię przez internet :rofl:poza tym chce to zrobić mniejszym kosztem bo ja się napracuje a inni przynoszą zawieszki z Pepco …

Mam te małe tubki , w takim dużym „ wachlarzu „ sprzedawane

1 polubienie

Zrobiłam drugą warstwę i jestem bardziej zadowolona . Swoją drogą ciekawe za ile wycenia moje kinderjaja :sweat_smile:

5 polubień

Super to jajo, zazdroszczę talentu i kreatywności .:smiling_face_with_three_hearts:

Wow ale super , widziałam różne takie jajka na vintedzie ktoś sprzedawał :blush:
A na jaki cel idą pieniądze z kiermaszu? U nas niedługo też będzie i pewnie trzeba będzie upiec jakieś ciasto…

O tak , z dodatkowa warstwa wygladaja lepiej . Ja tez zazdroszcze krwatywnosci
Znajac mnie to bym pewnie upiekla jakies ciasto :face_with_peeking_eye:

Fajne te jaja, a z czego robiłaś tą skorupę?

Ja bym się cieszyła jakby można było ciasto upiec zamiast ozdób . Wiesz co te pieniądze trafiają do rady rodziców . Po zakończonym kiermaszu na głównej gazetce jest informacja z dokładna kwota jaką udało się zebrać i później z tym pieniędzy kupuje się dzieciom np czekoladowego misia dostali na dzień pluszowego misia , teraz będzie teatrzyk baniek mydlanych no i główne wydatki czyli dmuchańce na dzień dziecka itp
Więc to jest akurat super bo dzieci mają wiele atrakcji . No i dyrekcja bardzo nam rodzicom pomaga bo pozwala robić te wszytskie rzeczy po zamknięciu przedszkola więc jest cisza i spokój . A że kamery są wszędzie to każdy jest spokojny

Całe jest ze styropianu .
Musiałam słuchać podcastu na słuchawkach jak je robiłam bo nienawidzę tego dźwięku jaki wydaje właśnie styropian :sweat_smile:

A po ile sprzedawali ? Będziemy musieli to wycenić a ja lubię jak te ceny są takie dostępne dla każdego . To jest publiczne przedszkole i wiadomo że sytuacje materialne są różne

O tym właśnie myślałam pytając czy nie da się kupić gotowych jaj , bo może i też bym coś zrobiła dla syna :sweat_smile: ale aż zeby mnie bolą jak pomyślę sobie o dźwięku kruszenia styropianu no nie cierpię tego :tired_face::tired_face::face_with_hand_over_mouth::sweat_smile::laughing:

Ja widziałam po ok. 50 zł

A na allegro po 70-100 zł

To moje nie są takie równe :rofl: jak mam pisać drukowane litery to kiepsko mi idzie xd

50 zl to taka spoko cena mysle . Tym bardziej , ze naprawde sie napracowalas przy tym