Mamy przedszkolaków !
Co się przynosi na kiermasz wielkanocny ![]()
W ogóle nie byłam na to przygotowana i nie zdążę już chyba nic wypalić w pracowni ceramicznej . Mamy które mnie już trochę poznały wiedzą że ja lubię rzeczy praktyczne , proste i ładne
Żadne „ bibeloty „ i pierdółka ![]()
![]()
Znajoma zawsze robiła stroiki wielkanocne na stół albo wianki na drzwi czy na ściany. A z takich mniejszych rzeczy to często widziałam ozdobne jajka ze styropianu lub jajka z wydmuszek. Ale te z wydmuszek już wymagają mega umiejętności.
Ja się chętnie dowiem bo przedszkole dopiero przede mną ![]()
Mam cos !
Kuouje sie taki okrag bialy styropianowy, oklada sie go wata i sieje rzezuche. W srodek wklada sie swieczke i jest piekny stroik ! Widzialam tutorial i zakochalam sie i sama bede robic !
Oczywiscie wszysykie stroiki, moj syn robil rok temu z takiej milutkiej wloczki oplatanke zajaca ( wyciety karton pyszczka z uszami)
Ja oczywiscie polecam swieczki i mydelka ![]()
Kurczaki nie moge znalesc tego co widzialam ale wkleje z YT o co mi chodzi
Mam !
A tu taka wyplatanka
Bo to co zrobil moj syn lezy w kartonie na strychu jeszcze ![]()
![]()
Suuper, bardzo fajnie to wygląda! ![]()
Robiłam to , pięknie wygląda na stole
Jakoś nie pasują mi pierniczki do Wielkanocy za bardzo
Chcę wieczorem usiać i ulepić talerz na jajka z nadzieją że zdążę go wypalić i pokryć szkliwem
Ale muszę mieć plan B ![]()
U nas zazwyczaj przynosi się jakieś babeczki, ciasta bardziej uzdolnieni robią jakieś ozdoby np bukiety albo wianki z bukszpanu ![]()
A może jakis wianek na drzwi z tych gałązek takich wielkanocnych nie wiem jak one się nazywają
ale ładnie to wygląda
Może na Pinterest coś poszukaj? ![]()
U nas w przedszkolu to sa zazwyczaj takie driobiazki na kietmaszach typu :
- wykalaczka dluga na niej nabite jaja ze styropianiu i te jaje jest np owiniete jakas welna albo poprzyklrjane sa rozne cekiny itp. W zeszlym roku to szal byl wlasnie na takie wykalaczki ale zamiast jaj ze styropianiu byly drewniane jajka kupione w actiona takie zawieszki i to poprzyklejali
- mozna tez kupic mala doniczke taka wiecie mini wsadzic w nia gabke florystyczna i w action czy w tedi kulic suszone kwiaty i zrobic taki maly flowerbox ze suszu… pmiatam tez na to byl szal

@Wikii ma dobry pomysl
albo zamiast flower box zrobic “drzewko wielkanocne” bazie i kilka pisanek na galazkach.
Szukałam , nic mi nie wpadło do oka . A na plakacie jest napisane żeby to były ozdoby
Nic do jedzenia , a szkoda bo mam ładne formy wielkanocne ![]()
![]()
Jejku takie żółte kurczaczki
miałam w domu kiedyś ![]()