Kawa przy kp

ja rano zawsze pije ale słaba 

oo Ania tez fajny sposób :) jakby mi nie szło z kp to wypróbuje :D 

Ja z rana pije normalna kawę, a później robię inkę. Bardzo podobna w smaku do kawy rozpuszczalnej z mlekiem. No a na dodatek pobudza laktacje co w sumie zachęciło.mnie do picia inki  ;)

No świetny pomysł z tą inką i femaltikerem że ja na to nie wpadłam podczas karmienia z córka 😉 tylko u mnie zamiast inki jest cykoria. 

tak inka jest fajna, ostatnio nawet znalazłam o smaku bananowym, polecam

Przy karmieniu piersią i w ciąży nie piłam wielkich ilości kawy, ale.. jeśli faktycznie naszła mnie ochota na kawę, sporadycznie, to jej sobie po prostu nie odmówiłam. Nie zauważyłam również żadnych niepożądanych skutków.

Podobno jedna kawka dziennie nie jest szkodliwa dla malucha, ale właśnie… jedna mama pije „de lur” a druga „siekierę”, wiec jak zwykle potrzebny jest zdrowy rozsądek. Ja polecam ze tą kawę z cykorią, trochę jak inka trochę jak kawa, dla mnie osobiście najlepsza :) ale ogólnie pije jedna słabsza kawkę rano

Ja w sumie nigdy nie byłam uzależniona od kawy i bardzo mnie to cieszy. Teraz ze spokojem mogę pić Inkę lub w ogóle nie pić kawy

Tez ostatnio w sklepie kupiłam inkę z błonnikiem i w sumie jak się doleje mleka To całkiem podobna w smaku do kawy . 

Ja zwykła kawę w postaci latte lubię pic teraz głównie do towarzystwa :) chyba że naprawdę potrzebuje zastrzyku energii, to się nią ratuję. 

Inka rządzi u mnie na śniadanie :) w ogóle wiem że jest nawet kokosowa, ale nigdzie się z nią nie spotkałam w sklepie :/

Justys021 Inka owszem jest smaczna, ale nie kawa zbożowa stricte pobudza do laktacji a znajdujący się w niej słód jęczmienny. Akurat Inka go nie ma. Ma go np kawa zbożowa Caro.

Ja pije kawę z dużą ilością mleka nawet niektórzy mówią że mleko z mała ilością kawy

Można pić Inkę. A zwykłą jak się jedną wypije to też można. Ja do inki dodaje jedną łyżkę rozpuszczalnej i tak pije i córce nic nie jest.

Wszystko w nadmiarze jest szkodliwe. Za dużo herbaty też jest złe, za dużo cukru też złe. Nawet zwykłą wodę podobno można przedawkować

Tak wszytko z umiarem trzeba stosować 

Można normalnie 2 standardow kawy spokojnie. Czasem ciężarna więcej zje czekolady i o wiele więcej kofeiny niż w tych kawach 

a o czekoladzie to nie pomyslałam. . a faktycznie, czasami jest większa ochota na czekoladę niż na kawę ;)

Dużo kofeiny zawiera także herbata, zwalcza yerba i zielona. Też trzeba zachować z nią umiar

Dokładnie. ja byłam tak przewrazliwiona w pierwszej ciąży, ze zaszkodzę czymś dziecku, ze piłam sama wodę… o rygorystycznej diecie nie wspomnę 

Teraz mam trochę spokojniejsza głowę, pije kawę l, herbatę, jem słodycze, ale z umiarem :)