o to u na sciągle w uzytku;) a jest juz 3 rok;) czasami to czekamy az wybije 6 rano aby kawe zrobic;) bo jednak troche hałasuje;) żeby sąsiadów nie budzić za wczesnie;)
A to ja piłam kiedyś ta nescafe ricore - ona jest z cykorią :) Ale to już dawno temu.
Ekspres używam już 7 rok ( mam już drugi) i tak już się przyzwyczaiłam, że parzoną piję tylko jak jestem poza domem ,a rozpuszczalnych w ogóle :) W ekspresie jest możliwość zaparzenia różnych kaw :) W ciąży tylko lekką latte :)
Teraz w ciąży ekspres faktycznie mnie ratuje- mogę zrobić słaba latte :) Na ten moment tylko taka "wchodzi", ale to i tak głownie w niedzielę :-)
Kawowy detoks trwa,,,,
To tak jak ja :) W ciąży tylko jedna słaba latte :) Ustawiam sobie słabą moc :) Mało kawy ,dużo mleka :) A tak poza ciążą lubię też mocniejsze kawy :)
Pierwszy ekspres kupiłam w poprzedniej ciąży ,bo miałam ochotę na kawę ,a nie chciałam pić kaw parzonych ,bo są mocniejsze.
Ja też dużo pianki z mleka i najsłabsza moc :D
Ja zawsze tez dużo mleka daje 😅
Ze mnie się śmieją bo jak pije kawę to zawsze więcej mleka jest niż samej kawy
A to ja mleka to tylko tak trzecie m troszeczkę bo mleko jest słodkie. Także zdecydowanie przeważa kawa i troszkę mleka i już nie słodzę
U mnie w ciąży rządzi rozpuszczalna. Łyżeczka na cały kubek i mleko bez laktozy, bo słodziutkie.
Ja ogólnie nie słodzę, więc duża ilość mleka mi nie przeszkadza :D
W ciąży to nawet piję 3,2%, gdzie wcześniej góra 2%...
To u mnie tylko mleko 3,2. Jakoś to 2 mi nie smakuje totalnie. Uważam że jest takie jakieś wodniste i smaku mleka to już całkiem nie przypomina
No ja zobaczę jak będzie po ciązy :)
Mleko 2% nie, kawa zwykła nie, parówki nie ... :P Mam nadzieję, że po urodzeniu będzie na tak :)
Napewno się zmieni !
Na to liczę :)
A ja w ciąży w końcówce przerzuciłam się na mleko 3,2 z 1,5 bo tylko to dawało ulgę jak miałam zgagę.
Nie ważne jakie- ważne żeby pomogło :) Mi na razie 3,2% daje ulgę jak się zgaga pojawia.
Zgaga to już pod koniec ciąży? Od kiedy ją macie?
Ja czasem w ciąży piłam rozpuszczalną ale raczej pod koniec bo mnie trochę od tej kawy odrzuciło. Teraz przy kp piję sobie 1-2 dziennie ale ja lubię słabiutkie, jeszcze mąż jak robi to mleko wlewa, jak robię sama to czarną z cukrem lub bez.
Miła Jagoda - u mnie zaczęła pojawiać się w 6 miesiącu.
U mnie taka okropna zgaga pojawiła się między 6-7 miesiącem ciąży.