Kawa i herbata w ciąży

Mi też te 3 w 1 kawy są za słodkie :) Nie piję. Ale jest to wygodne zabrać do pracy :) Ja nawet za rozpuszczalną nie przepadam dlatego też w pracy nie piję kawy :) W domu muszę :)

Ze mnie się śmieją ze ja więcej mleka pije niż kawy xd dla mnie musi być chodź trochę słodka kawa i z większa ilością mleka :) 

Ja kawę robiłam do pracy w kubku termicznym ;) 

Nie słodzę kawy ani herbaty. I tak samo muszę się pilnować żeby pamiętać o zaproponowaniu gościom cukru. Ale jak dorwe gdzieś 3w1 to z chęcią wypiję. Najczęściej w jakimś pokoju hotelowym. Tyle, że wtedy to jest dla mnie rodzaj słodyczy. 

Lisza ja taką też lubie najbardziej;) a też nie kazde mleko najlepiej smakuje w kawie;) 

my jak robimy kawę z ekspresu to używamy mleka 1,5% ponoć jest lepsze do tego niż 3,2 

To ja odwrotnie :D do kawy wybieram te tluściejsze :) Najczęściej UHT 3,2 %. Też robię w ekspresie :)

ja też wole tłuściejsze z lidla lepsze niż biedronki;) ostatnio zauwązyłam ;p

To ja do wszystkiego używam mleka 3,2. Tylko takie pije. Do kawy, ciasta czy płatków

Ja również przeważnie 3,2 do wszystkiego .

Ja też nie słodzę ani kawy ani herbaty. W czasie ciąży totalnie pozmieniały mi się smaki i odrzuca mnie od kawy, nawet od zapachu a warto wspomnieć że przed ciążą piłam kilka kaw dziennie. Za to uwielbiam zieloną herbatę i kakao. Do kakao wybieram mleko 3,2. 

Nie słodzę kawy , herbate to muszę mieć z cytryna i dwie łyżki cukru 😂

A ja tak właśnie trafiłam na ten wątek.  Kurczę ja to bym się kawuni napiła pysznej, ale od 2 miesiąca zapach mnie odrzuca. Smak zresztą też.  Jedynie słabe latte z mlekiem 3,2% (wcześniej tylko 1,5%).

Za to herbatę mogłabym teraz pić i pić... Gdzie wcześniej to tak niewiele.

Smaki żywieniowe bez większych zmian.

Ja teraz w ciąży wymyśliłam sobie , ze kawa z tym zabielaczeM sypkim i jak rkspres robi mi kawę to muszę do kubka dać łyżeczkę tego zabielacza… Oby po ciąży mi to przeszło. ;) tak tylko z mlekiem 2.0% 

Kalusia ja również nie mogłam kawy w 1 trymestrze ,bo mnie jakoś odrzucało :) A herbata z cytryną i miodem mi bardzo smakowała :) W drugim trymestrze już mi kawa smakowała :) Ale tylko jedną słabą latte piję :)

Ja przez cała ciąże tylko herbata kawy jakoś nie chciałam ale po porodzie miałam większa ochotę xd 

Ja uwielbiam kawę No chyba sobie nie wyobrażam życia bez kawy więc to już chyba jest uzależnienie cieszę się że mnie od niej nie odrzuciło jednak: D 

Kawa mmmm nie do zastąpienia u mnie niczym :)

Mój ostatnio jezeli chodzi o kawę to kupował sobie z gbs maja fajne smakowe nawet jak ktoś lubi :) 

Takie smakowe kawy to tylko czasami pijam. Jednak wolę taka standardową. Lubię się napić kawy dla towarzystwa