Kaucja za butelki

Mamy sodestream, a i tak regularnie kupujemy zgrzewki Muszynianki :sweat_smile::see_no_evil:

1 polubienie

Tak , smak jest inny :slight_smile: Ale mi te napoje zasmakowały

Tak tak, kupujemy pepsi bez cukru, ogólnie czujemy minimalną różnicę w smaku, ale to taka ledwo wyczuwalna różnica. Kilka razy zdarzyło nam się kupić syrop który chyba był źle przechowywany bo totalnie nam nie smakowało, miało taki dziwny posmak, albo trafiliśmy na jakąś wadliwą partię

1 polubienie

Oddasz wszystko, co ma znaczek kaucji. Jesli takie butelki maja, to rowniez sa zwrotne.

Mój chłopak zawsze zgniecie butelkę bo zapomina i mnie denerwuje bo jednak 50 groszy za jedną butelkę to dużo, a często kupujemy te małe butelki i nie opłaca się aż ich kupować jak nie zwracamy ich

U nas ta sama sytuacja :smile: mąż dostał z pracy soda stream, więc nakupilam tych syropów, żeby było jakby ktoś przyszedł i zrobiliśmy tylko raz na próbę i tyle :smile: myślałam, że będę robiła w tym gazowana wodę, a i tak pije butelkowaną :smile:

1 polubienie

My akurat uzywamy ale ciezko mi zawsze isc wykupic ta butle :rofl::rofl::rofl: i koncze ze kupuje butelki hihi

A my żeśmy się tak przyzwyczaili że robimy tylko w soda stream I święty spokój nie kupuje żadnych napojów. Jedynie soki w kartonach czasami

Ja kupiłam dwie i jedna zawsze mam na wymianę więc jak jeden się skończy a zazwyczaj w niedzielę się to dzieje to pyk i zakładam drugą hahah

Haha ja też się zbieram już któryś tydzień, żeby kupić druga butlę na wymianę i na tym się kończy :joy: może się w końcu zmotywuje:p

Ja jestem właśnie za tym żeby nie kupować żadnych słodkich napojów i mieć tylko oto, ale mąż z przyzwyczajenia kupuje jak mają być goście (bo tak to nie pijemy tego). Ale ta woda zwykła, no kurcze, ciężko się przestawić. Ale będę próbować :grin:

1 polubienie

My chcieliśmy kiedyś kupić ale ja pije tylko jak już nie gazowaną wodę a tych słodkich wogole nie lubię z tego więc u nas to by się kurzyło

No u nas tez nie pija gazowanego… zazwyczaj dzieciaki pija soki 100% albo sama wyciskam…

Dzięki temu tematowi zorientowałam się że od 2 tygodni kupujemy wodę z kaucją :see_no_evil: wcześniej jeszcze były bez kaucji, więc teraz zamiast wygodnie wyrzucić przed domem butelki do kubla na plastiki będę jechać 5 km do marketu żeby je zwrócić :see_no_evil: nie byłoby to takie uciążliwe gdyby można było je zgnieść :frowning:

1 polubienie

U mnie juz w biedronce tez postawili na szczescie wiec mam dosc blisko. Choc faktycznie latwiej byloby gdyby mozna bylo je gniesc. A tak to wczoraj z tobołami szlam jak zul :rofl:

Trafne porównanie :joy: dobrze że dziś się pomalowałam to przynajmniej tylko trochę będę czuć się jak zul :joy:

A przyjmuje wszystkie butelki? W sensje nawet te nie zakupione w biedronce? Chodzi mi o takie marki co nie ma w biedronce…
Gdzies widzialam filmik ze babka miala bytelke od soku z lifla matki Solevita i nie przyjelo jej

Mi przyjal wszystkie. I powinien wszystkie kaucjowane

Muszę też pojechać i spróbować

To u nas długo już stoi , ale ofoliowane i nie można jeszcze zanosić , więc ciekawe kiedy to ruszy

Ja do lidla jezdze… tam to przyjmuje wszystkie i z kaucja i bez … ostatnio pojechalam to uzbieralam az 9.80 :sweat_smile: normalnie zaszalalam :sweat_smile:

Ale zauwazylam ze teraz menele nie zbietaja puszek tylkk butrlki wyciagaja z koszy :see_no_evil: ida zbietaja kupony i kupuja alko :see_no_evil: