Puszki tez sa kaucjowane
A z nakretami przyjmuje ? Mam juz caly wór na plastiki uzbierany.
Kurde dobry wątek idzie się tu wszystkiego dowiedzieć ![]()
![]()
![]()
Ooo dobrze wiedzieć
kurde zawsze cos ![]()
Tylko z nakretkami
O matko to ja musze grzebać w worku ze szkłem w takim razie ![]()
![]()
![]()
W sumie płaci się jak za woły odbiór śmieci przynajmniej u mnie bo 45 zł za głowę a i tak połowę smieci magazynujemy i oddajemy do automatów ![]()
![]()
U mnie 48 od osoby za smieci ![]()
No zawsze cos
a ciesze sie jak dziecko jak kwota rosnie ![]()
U mnie niezalezne od osoby a od gospodarstwa domowego - 91 zl ![]()
Hahah a najlepiej mój przecież on nie będzie zgłaszał córki bo śmieci po niej nie ma , hahaha chyba zapomniał że zmieszane to głowie pampersy córek ![]()
![]()
![]()
![]()
Tak bo czesc jest tez kaicjowana. Moj maz zaszalal i kupil 4 piwka kraftowe.
Okazalo sie ze dwie butelki sa kaucjowane.
Choc zaskoczylo mnie jak bylam w Ikei i wzielam mala butelke wody, ze tez jest kaucja doliczona. Ciekawe czy automat z Lidla ja przyjmie🤔
Ooo to daj nam znac jak będziesz oddawała czy mała też j będzie kupon
W lidlu można oddać wszystkie butelki więc powinno przyjąć. Miałabym wątpliwości czy przejdzie to w biedronce ![]()
U nas na osiedlu to niektórzy w nocy podjeżdżają i wyrzucają np opony albo jakieś kartony lub śmieci z domu…
Aaaaaa opony to też. Np 2 lata temu jak jeździlam po starej dziurawej drodze to pełno było zużytych pampersów po jakimś seniorze , codoznnie w innym miejscu. Po jakimś czasie sołtyska zrobiła z tym porządek i co kilka metrów tabliczka ze jest monitorig i bedzie dochodzenie czyja to sprawa. Ale finalnie ucichło a pampersów juz nie bylo
O matko
ale bardzo dobrze przemyślane
Masakra…
Nie chcialoby mi sie wsiadac do auta albo isc na piechotke i rozrzucac smieci… pozorna oszczednosc.
U nas na wsi 4 razy w roku sa duze gabaryty i mozna wywalic wszystko.
U mnie na wsi jest luksus, 2 razy w roku można bezpłatnie zamówić odbiór gabarytów i innych śmieci spod domu. Nikt nie wpada na pomysł żeby wywieźć opony lub inne śmieci do lasu czy do rowu
To tak jak u mnie
z tą różnicą, że u mnie nie zamawia się odbioru a z góry są wyznaczone dwa terminy w roku, w których spod domu zbierane są gabaryty ![]()
To u nas tego jest też raz w roku, ale ludzie i tak wolą się pozbyć i przywieść pod blok… teraz u nas w lasach już przeważnie wszędzie są kamery , to ludzie się dziwią skąd wiedzą że oni wyrzucili opony albo worek śmieci… u nas na wiosce obok jak wywożą te duże gabaryty to zawsze jeszcze ludzie jeżdżą i patrzą czy może coś się przyda do domu
ale nieraz ludzie wyrzucają na prawdę dobre lodówki czy zabawki itd
Automat w lidlu przyjmuje wszystkke butelki… nawet te po slynnych Wojankach… tez maja kaucje… ![]()