Ja często pije prosto z kranu , mąż mnie zawsze upomina żebym tak nie robiła. Obok stoi dzbanek z przefiltrowaną , ale jakoś szybciej mi z kranu nalać ![]()
U mnie i pod Lidlem i Biedronka jest automat a sa w bliskiej odleglosci.
W lidlu oddaje wszystkie butelki pow.litra. Za wyjatkiem tych na mleko bo one zwrotne nie sa. Chociaz zdziwilam sie bo maz do porodu kupil mi Cisowianke perlage tam jest chyba 700ml i tez jest kaucjowana, a kilka wyrzucilam ![]()
Co do ilosci robimy zakupy co 3-4 dni wiec mam max 4butelki i biore je ze soba do sklepu.
Myslalam ze bedzie gorzej ![]()
No wlasnie wychodzi na to ze my duuuuzo pijemy bo dziennie u nas schodza 2 butelki wody 1,5L a do tego jeszcze cos dochodzi
Ja codziennie wypijam jedną butelkę wody . Nie jest najzdrowsza
taka z biedronki polaris w różowej lub zielonej butelce z zieloną herbatą lub z dodatkiem melisy . Niby nie ma cukru , więc chyba nie jest najgorzej
mam swoją butelkę , jest zaznaczona jako moja i tak pilnuje żeby wypić całą butelkę ![]()
Uwielbiam tą wodę , no ale faktycznie najzdrowsza nie jest ! Jednak dzięki niej potrafię wypić te 1,5 l
Dziewczyny, dziekuje za info o automacie w lidlu.
Powiedzialam o tym mezowi. Pojechal dzis.
Automat nieprzepelniony,sprawny, szybko wszystkie butelki zabral, oddal paragon z bonem i maz zrobil zakupy. W piatek wieczorem takie cuda.
Juz zapowiedzual ze musze znalezc sobie szynke z lidla bo bedzie tam jezdzil czesciej i zabieral wszystkie butelki ( te bez kaucji tez). Pytanie czy te butelki bez kaucji też maja byc niezgniecione ?
To my obok głównego kranu mamy taki mniejszy kranik z dafi
bardzo fajne rozwiązanie ![]()
A co do tych automatów to
w niektórych biedrach są takie :
I żeby oddać butelki trzeba zawołać pracownika
nie wiem jak u was, ale u mnie o ile w lidlu zawsze łatwo kogoś poprosić i zawołać tak w biedrze znaleźć wolnego pracownika graniczy z cudem ![]()
A np szklane butelki 500 ml po zurku czy 750 ml z kolorowych wod typu Fortuna oddamy? Hmm to chyba metoda prób i się dowiemy
ake nie uśmiecha mi się gromadzić tego wszystkiego w worach bo gdzie to trzymać ![]()
Wiesz co na etykiecie bedzie info czy butelka jest kaucjowana. Pewnie to tez zalezy od producenta skoro cisowianka ponizej litra zdecydowala sie na kaucje
Ale aie wkurzylam dzisiaj… poszlam do Lidla na zakupy no i wzielam przy okazji puste butelki … mialam 5 butelek z kaucja i 4 butelki bez kaucji. Powinnam dostac 2.90 a dostalam 1.70 . Nie policzylo mi zamista 5 to 2 butelki z kaucja… oczywoscie nie bylabym soba i sie przy kasie odezwalam ze to pic na wode te automaty …
Polecam zakup dzbanka filtrującego i soda stream, na pewno zaoszczędzi się na butelkach z napojami i wodą.
Uuu a to można reklamować w sklepie czy na infolinii że automat przekłamał? Bo np jak jest automat np w szpitalu to tak czy siak dzwonić trzeba na infolinię że pieniądze pobrało a nie wydało produktu , jaknz karty sciagnie a nie wyda produktu to kasa spowrotem wróci na konto , o może inaczej jest chwilowo zamrożona .
Ja to zglosilam przy kasie … to tylko uslyszalam ze od lutego sie wszystko zmieni ale nie powiedziala dokladnie co
Właśnie bardzo chciałabym sodastream , jeszcze się nie dorobiłam
ale pewnie któregoś razu sobie kupię. Wiele razy piłam z niego wodę i różne napoje , świetna sprawa.
Soda stream to kompletnie nie moja bajka, pilam z niego kilka razy i zdecydowanie to nie moj smak
Ja posiadam ale pije wode , probowalam cole ale totalnie rozni sie od tej prawdziwej ![]()
Ja mam soda stream i używamy intensywnie ale tylko do coli, bo mąż dużo pije. Wodę i tak pijemy z butelki, bo kranówka nam nie smakuje.
Też słyszałam że dużo osób kupuje soda stream w związku z systemem kaucyjnym ale nam by się to nie sprawdziło. Kupiliśmy żeby zaoszczędzić na coca coli ![]()
Jezu wlansie nie wiedziałam jak to działa
Odkładam butelki z kaucją a zebraną kwotę wrzucamy do skarbonki
Ja piłam pepsi, mirindę , 7up i jak dla mnie w ogóle nie czuć różnicy . Oryginalnej coca-coli nie ma syropu z tego co się orientowałam ![]()