Kaucja za butelki

Oki już rozumiem , dziękuję za wyjaśnienie:)

1 polubienie

My kupiliśmy soda stream :sweat_smile: mieszkamy w dosyć małym mieszkaniu więc nie byłoby gdzie składować tych butelek tym bardziej, że muszą być niezgniecione. Padło na soda stream bo jednak ciężko nam zrezygnować z napojów gazowanych. Póki jesteśmy na wynajmie kupujemy butle z wodą to (jej kaucja nie obejmuje) do robienia tych napojów, jak będziemy wykańczać za rok nasz domek to planujemy jakiś system uzdatniania wody żeby już całkowicie zrezygnować z kupowania wody w sklepach :slightly_smiling_face:

My juz od dwoch lata mamy sode i super sprawa :wink: ale pijemy tylko wode bo te napoje akurat nam nie smakuja :wink:

To brdzie jak z tymi nakretkami chwile glosno i raz dwa sie przyzwyczaimy

Zauwazylam ze ludzie u nas czesciej chodza teraz w butelkami 5l

Jeszcze troche potrwa zanim to udoskonala :smiley:

Pewnie tak, ale te nakrętki często mnie denerwują, bo nie mogę czasami zakręcić np mleka i tak potem ją oderwę i zakręcam normalnie

Mój teść non stop odrywa i u siebie i u nas

Ja wtedy zaciskam. Nieraz w tych kartonikowych tak sie da :rofl::rofl:

1 polubienie

No pewnie tak będzie, musimy sobie ponarzekać :sweat_smile:

1 polubienie

A widzialyscie już te filmiki jak koleś oszukuje automat? Wkłada tylko część butelki z kodem szybko wyciąga i wkłada butelkę bez kodu i nalicza sobie kasę a przy tym pozbywa się starych butelek bez kodów :rofl::rofl::rofl: Polak to jednak potrafi

1 polubienie

Haha :rofl: Polacy to jednak kombinatorzy są :sweat_smile:

1 polubienie

Widziałam, śmiać mi się chciało :smile:

1 polubienie

Też to widziałam :sweat_smile::rofl: no trzeba sobie jakoś radzić

1 polubienie

Dokladnie cos trzeba robic heheh :smile::smile::smile:

Jej nie widzialam , ale tak sobie myslalam ze i na to polak patent wymysli :sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie

Patent stary jak świat. Mój tata sam mówił, że był świadkiem takich sytuacji w Niemczech, większość to byli Polacy XD

1 polubienie

W niemczech to slyszalam ze butelki ma sznurku trzymali i potem je wciagali i naliczali tak kaucje

Tak, dokładnie tak mówił mi mój tata :rofl:

O Chryste hahah