Oki już rozumiem , dziękuję za wyjaśnienie:)
My kupiliśmy soda stream
mieszkamy w dosyć małym mieszkaniu więc nie byłoby gdzie składować tych butelek tym bardziej, że muszą być niezgniecione. Padło na soda stream bo jednak ciężko nam zrezygnować z napojów gazowanych. Póki jesteśmy na wynajmie kupujemy butle z wodą to (jej kaucja nie obejmuje) do robienia tych napojów, jak będziemy wykańczać za rok nasz domek to planujemy jakiś system uzdatniania wody żeby już całkowicie zrezygnować z kupowania wody w sklepach ![]()
My juz od dwoch lata mamy sode i super sprawa
ale pijemy tylko wode bo te napoje akurat nam nie smakuja ![]()
To brdzie jak z tymi nakretkami chwile glosno i raz dwa sie przyzwyczaimy
Zauwazylam ze ludzie u nas czesciej chodza teraz w butelkami 5l
Jeszcze troche potrwa zanim to udoskonala ![]()
Pewnie tak, ale te nakrętki często mnie denerwują, bo nie mogę czasami zakręcić np mleka i tak potem ją oderwę i zakręcam normalnie
Mój teść non stop odrywa i u siebie i u nas
Ja wtedy zaciskam. Nieraz w tych kartonikowych tak sie da ![]()
![]()
No pewnie tak będzie, musimy sobie ponarzekać ![]()
A widzialyscie już te filmiki jak koleś oszukuje automat? Wkłada tylko część butelki z kodem szybko wyciąga i wkłada butelkę bez kodu i nalicza sobie kasę a przy tym pozbywa się starych butelek bez kodów ![]()
![]()
Polak to jednak potrafi
Haha
Polacy to jednak kombinatorzy są ![]()
Widziałam, śmiać mi się chciało ![]()
Też to widziałam ![]()
no trzeba sobie jakoś radzić
Dokladnie cos trzeba robic heheh ![]()
![]()
![]()
Jej nie widzialam , ale tak sobie myslalam ze i na to polak patent wymysli ![]()
![]()
Patent stary jak świat. Mój tata sam mówił, że był świadkiem takich sytuacji w Niemczech, większość to byli Polacy XD
W niemczech to slyszalam ze butelki ma sznurku trzymali i potem je wciagali i naliczali tak kaucje
Tak, dokładnie tak mówił mi mój tata ![]()
O Chryste hahah