Kaszka na mm

ja nie mieszałam jeszcze 

Liwia nie mieszałam. Bo jeżeli chodzi o gotowe kaszki to zużyliśmy tylko 3 opakowania. I tak się złożyło że nie było trzeba mieszać 

Beata ale jak zmieszasz to się nic nie stanie

niebawem myślę że sprawdzimy 

Ewabrz dokładnie przecież nigdzie nie jest napisane nie mieszaj z innymi produktami a tak może dziecku nawet bardziej smakować jak zmieszane

Pytam z czystej ciekawości bo myślałam że może być to mała rewolucja w brzuszku, ale macie rację odnośnie smaku. Zmieszałam wczoraj 3 zboża jabłko z manna morelowa i jak nigdy córka nie zjadała do końca tak teraz miseczka pusta ☺️

Liwia to super :) u nas ogólnie córka zawsze je połowę porcji 

Ja czasem też mieszalam . Tak jak Ewa lubilam kaszki z helpy bo mają super skład

Ja też czasem mieszałam małemu kaszki.Nic złego się nie działo.

CZyli kilka smaków ?

Beata ja mieszałam płatki ryżowe albo jaglane z kaszką amarantusową czy gryczaną, więc smaków tu nie ma jako tako... nie podaję owocowych kaszek, więc nie wiem jak by to było. Robię na podstawowych i ewentualnie jakiś owoc dodam.

Ewabrz i wcina ci takie bez smakowe ?

Wcina, babcia go nauczyła :D Po moim powrocie do pracy dopiero zaczął takie zajadać bo wcześniej parę łyżeczek zjadł i dość. A teraz mu robimy na mleku często same płatki ryżowe albo same płatki jaglane i też zjada całą miskę. Mama czasem dorzuci łyżkę tej helpy bo w końcu u niej w kuchni została :)

Nati nam też takie jadła, ewentualnie owoc do tego miała i było słodko, albo na mleku krowim po pierszym roku, a wcześniej dodawałam mleko modyfikowane też 

Liwia to podpasowal jej smak :) mój syn ostatnio tylko Sinlac toleruje :/ wcześniej jadl wszystkie.. 

Moja płatki to z jogurtem lub dżemem własnej roboty. Ale makaron to najlepiej bez niczego 

My płatki już przed rokiem gotowaliśmy na mleku krowim 

Ewcia;) dobrze wszyscy wiemy jak nasze babcie gotowały ;) wiec co sie dziwić że babuni mu smakuje;)

ja do tej pory próbuje opracować receptuje na kartacze mojej babci i tylko raz udało mi sie uzyskać zbliżony smak;)

Aneczka oj to u nas też makaron bez niczego nawet jak daje obiad z sosem to wolę dac osobno go bo wiem ,że tak zje makaron, a tu już nie mam pewności 

Ja nie miałam dlugo tej przyjemności kosztować moja kochana babcia zmarła jak miałam 5 lat a druga nigdy nie gotowała taka dama jest przez całe życie ☺