Kaszka na mm

Ale ja robię  z bobovity smakowe, jak dla mnie to są słodkie 

Beata a wiesz czemu? Poczytaj skład. W nich jest dodatkowo cukier 

ja lubie bobovity smakowe, wiem ze sklad bywa rozny ale ja nie jestem na tym pkt wyczulona, moj maz te kaszki tez jada xd haha

Patrycja ja też miałam z Bobovita dwie kaszki. Ale potem przeszłam na zwykłe i tak skończyło się kupowanie gotowców 

Ja lubię mieć na zapasie takie kaszki, bo jak się gdzieś spieszę to bardzo szybko ją zrobię 

Bobovita ma też kaszki bez dodatku cukru smakowe. 

Kverve a które są bez cukru smakowe?.

Aneczka mamy Bobovita 7 zbóż o smaku jablko-jezyna-jagoda, ale widziałam też inne smaki np banan-jabłko, brzoskwinia-jablko. 

To ja tez taką właśnie dostałam od koleżanek. Ale syn nie zajadał zbyt chętnie i zawsze ja kończyłam. Mi smakowała :D

U nas mala nie tolerowała takich  kaszek w ogóle ani kleików ryzowych ani kaszek kukurydzianych nic. Najlepsze naturalne zawsze miałam w zapasie w zamrażalce borówki jagody maliny do tego juz tylko rodzynki banan i to bylo najlepsze zarówno do kaszek jak i owsianek oczywiście wszystko gotowane naturalnie

Te gotowe z lepszym skłądem, typu bobovita czy hipp sama lubię i czasem na szybki posiłek zjadam ;p 

Dzieciom też czasem podam, ale jednak staram się te bardziej naturalne, głownie z Nomina czy nawet zwykłe płatki owsiane. 

Kverve ale ta już jest z glutenem. A na początku takich się nie podaje. Myślałam że są te początkowe że tak powiem bezmleczne i bez glutenu 

Aneczka a dlaczego bezglutenowe ? Gluten jest potrzebny do prawidłowego rozwoju dziecka ...

Nati no ja pierwszej kaszki z glutenem nie podawałam. Dopiero po jakimś czasie.

A czemu aneczka ? Zalecenie od lekarza ??  Przeciez nasz organizm jest przystosowany do przyjmowania glutenu no chyba ze ktoś jest bezglutemowcem to inna bajka 

My też najpierw podawalysmy bezglutenowe lekarka nam kazała.  Dopiero po 6 miesiącu zaczęłyśmy wprowadzać gluten stopniowo. 

Nati moja miała podejrzenie nietolerancji laktozy. Więc była na MM bez laktozy. Mieliśmy też konsultacje z alergologiem. Małe szanse dawała że jest uczulona ale ciągnęli tak do 5 miesiąca. I właśnie alergolog zasugerowała zabym zaczęła od bezglutenowych bezmlevznych czyli od.kaszki ryżowej czy kukurydzianej 

Aneczka my właśnie mialysmy to samo.  W dodatku przy AZS też musiałam uwazac aby się nie nasiliło 

A jak miał lekarz podejrzenie nietolerancji to inna sytuacja ale gdy dziecku nic nie dolega to nie powinno się podawać bezglutenowych produktów choć wiem ze to teraz taki tred

Nati tylko co gluten na to nietolerancji laktozy?