Karmienie piersią

Hej mamusie !
Zakupiłam aktualnie butelkę love mamfeel
Na codzień karmimy się kp ale wiadomo czasem wyjść muszę a mleka mam pod dostatkiem czy któraś już stosowała butelkę ? Jak reaguje dziecko czy później nie wybiera jej chętniej zamiast piersi :wink:
Pozdrawiam :wave:

2 polubienia

Ja karmiłam syna kpi i na przemian nieraz butelka nieraz pierś , nie było żadnego problemu .:smiling_face: udało nam się na kpi równy rok . Teraz narazie córka jest na samej piersi i już też bym chciała przejść na kpi .

ta butlka ratuje laktację
zmieniałam na inną dla próby dr brown z systemem odpowietrzajscym na kolki i odrzuciła pierś
i butelka lovi bardzo pomaga w kamieniu mieszanym
nawet moje dziecko zaśnie tylko przy tej butelce jak przy cycu

Tak, wiele mam dostalo ja do testowania, wiele z nas tez ja kupilo.
Polecam poczytac opinie o tej butelce, bylo kilka komentarzy o tym jak przypomina piers i dzieki temu dziecko nie odrzuca kp :heart:

Też kupiłam :wink: ma bardzo dużo pozytywnych opinii :baby_bottle: ale jeszcze czekam na użytkownika butelki :crazy_face::smiling_face_with_three_hearts:

Wszystko zależy od dziecka. Ja KP już ponad 9 miesięcy i dokarmiam moim mlekiem z butelki czasem wieczorem a czasem jak wychodzę i nie pojawiły się sytuacje żeby z tego tytułu dziecko odrzuciło pierś. Wręcz woli pierś :smiling_face:
Mam mam butelkę mamafeel ale ta jeszcze czeka na testy, bo za wcześnie, wcześniej używałam medical+ oraz butelki Lansinoh (te też są polecane przez neurologopedów)

Zakupiłam ta butelkę do wyprawki po internetowych polecajkach. I świetnie nam się sprawdza :smiling_face: karmie piersią i dokarmiam butelką moje bliźniaki. Czasami odciągniętym a czasami mm. Wracają do piersi bez zmian i jeszcze na zmianę z butelką Avent. Córka była dużo dokarmiana pierwszy miesiąc i mimo tego teraz ładnie je z piersi :slight_smile:

U nas wydawała się być strzałem w 10, niestety jednak tylko nam się wydawało, u nas ma za szybki przepływ i musieliśmy zmienić na philipsa z wolniejszym przepływem :woman_shrugging:

U mnie syn na początku właśnie też był dokarmiany mm i nie spowodowała to niechęci do piersi

Nawet ta od 0-6miesoecy? Każde dziecko jest inne :grin: mój właśnie philips avent w ogóle nie chciał i na gwałt kupowaliśmy lovi medical+

Dokładnie tak :face_with_peeking_eye: przetestowaliśmy już kilka butelek, maly ma mocne ssanie (dwie Canpola, lovi mama feel, mam, lansinoh z dwoma różnymi przepływami, avent i jedyne ten avent z przepływem 1 jest ok i mały się nie dławi :hugs: myślałam też o tej medical, ale nie chce go już na razie męczyć z tymi butlami :face_with_peeking_eye:

A ty już mówisz o maluszku na którego czekałaś? Już się urodził ?

Ja używałam tej z lovi, ale poza nią jeszcze aventa i lansinoh. Ze wszystkich dobrze synkowi się jadło ale pierś odrzucił po 6 tygodniach mieszanego karmienia.

Tak, jesteśmy od 13 dni razem :face_holding_back_tears::heart:

1 polubienie

Moje dzieci od początku były karmione piersią + butelka. I chętnie korzystały z obu wersji karmienia :wink: nie odrzucili piersi , więc nie stresuj się :slight_smile: oczywiście u każdego dziecka może być inaczej , ale to już musisz zaryzykować i zobaczysz :wink:

1 polubienie

Też zauważyłam że z philipsa leci najwolniej :slight_smile:

Oooo no to pięknie :smiling_face_with_three_hearts:Gratuluję dzielnej mamie. I jak się maluszek czuje? Jak wygląda wspólne poznawanie sie? A jak przebieg poród, wszystko w porządku przebiegło?

1 polubienie

Ja już butelka nie karmię ale od ład dostałam ją do testów polecam każdemu. Jest najlepsza jaką miałam, szeroka, do rzęs się ją myje pozatym ma smoczek bardzo podobny do piersi mamy więc myślę że przy karmieniu raz na jakiś czas nie powinno się dziecko przyzwyczaić. Ja kocham tą butelkę

1 polubienie

Poród był ciężki i długi, pękło mi kroczę ale całe szczęście tylko pierwszego stopnia, maluszek 10/10, ale w drugiej dobie wzrosło mu crp przez co byliśmy w szpitalu 8 dni :frowning: straszny to był dla mnie czas, bałam się o tego małego człowieka jak nigdy o nikogo i tak było mi przykro jak mi go zabierali na noc na patologię ciąży :frowning: aleee nie chce pamiętać tego co złe. Jesteśmy już od tygodnia razem w domku cali i zdrowi :heart:
Poznajemy sie, nie wiem co to sen, ale jestem szczęśliwa :muscle:t2:

2 polubienia

No to super że wszystko się dobrze zakończyło. A czemu dzieciątko miało podwyższone CRP? Wiadomo? To jeszcze raz gratulacje i fajnie że już jesteście wszyscy w domku