Karmienie Piersią Innaczej a przejadanie

zgadzam się takie maluszki piją i piją bo im tak dobrze i bezpiecznie. Moja córka miałam wrażenie, że właśnie ulewała bo ona ciągle piła mleko. Ulała i w sumie zaraz ponownie chciała pierś 

Kurcze z tymi ulaniami to fakt niedojrzały układ pokarmowy to jedno ale mogą być również inne przyczyny jak reflux czy alergią i na to też warto zwrócić uwagę ;) u mnie ciągle była na piersi bywało że nic nie można było zrobić bo mała przyklejona do cycka;) a waga nie wyrastała ;( do tego ulania przelewania w brzuszku zadka kupka.. co się okazało alergią..

U nas syrop na refluks pomógł i syn juz tak nie ulewal.. później wyszła alergia.. więc różne mogą być przyczyny..

no u nas córka mega ulewała, ale ani refluksu ani alergii nie było. Po prostu zachlanna była i sporo piła 

Aniss jasne trzeba obserwować dziecko czy nie ma innych dolegliwości ale jeżeli tylko ulewa to nic się nie dzieje oczywiście jeżeli to ulewanie a nie wymioty 

Kurcze mój syn ulewa przez pierwsze 3 miesiące pomimo odbijania... potem przeszło i bylo to dla mnie dziwne , bo mialam wrażenie że się przejada a był n piersi, w przeciwieństwie do córki ktora jadla moje mleko z butelki ...ale chciałam synowi oszczędzić mojej paniki i poczekałam teraz cieszę się że nie jeździłam po lekarzach. 

Oj ta panika to się udziela zaraz i dziecku;( ale dobrze że już przeszło i jest lepiej;)

ja jeździłam po lekarzach bo panikowałam ostro, ale moja mama mnie uspakajała , że ona to sama miała ze mną 

Lepiej jednak upewnić się i konsultować się z lekarzem ;) 

justys masz rację jeszcze w tedy byłam świeżynką bo to pierwsze dziecko i panikowałam bo bałam sie, że mi się odwodni 

każdy by się pewnie bał 

Przy pierwszym to już w ogóle każda anomalia przyprawia o zawrót głowy i same czarne scenariusze. Z drugim już było nieco lepiej bo wiedziałam co i jak. Zobaczymy teraz czy moja panika wróci 

U nas też dziecko na piersi a dużo ulewa i podejrzewam refluks, bo często nawet po godzinie potrafi ulać. I nie wiem właśnie czy to nie jest powiązane z jakąś alergią, bo ma też suchą skórę na twarzy. Kupy były wodniste, ale to przeszło na szczęście jak ograniczyłam mleko i ogółem nabiał w diecie.

Ja zawsze karmiłam synka na żądanie, wtedy kiedy tego potrzebował. Wiadomo ulewał, ale z tego co się dowiadywałam to normalne do pół roku. Ale jakby to było jakieś przesądne to też bym szukała pomocy i rozwiązań i specjalistów :)

Niby jak dziecko dobrze przybiera, to nie trzeba się martwić. Ale ja mam wrażenie, że czasem to cofające się mleczko męczy małego. Niestety za bardzo nie ma na to lekarstwa, trzeba czekać aż wyrośnie.

Ja karmie na żądanie. Każdy specjalista i położne gadają mi co innego. Jedna ze karmic ile wlezie a inna że ograniczyć. Więc szczerze skoro dziecko chce to daje. Przecież to mleko. Same zdrowie

Hehe no i to jest najlepsze jak każdy mówi co innego;) ale jak można czekać jak dziecko głodne;/ ja tez dawałam na żądanie a czasami te zadania były co chwila;D

Mam nadzieję, że z czasem będzie tylko lepiej. U Was jak długo trwało takie ulewanie?

Anonse ja również mojego drugiego synka karmiłam piersią aż 2,5roku i zawszę to było na żądanie i tak czasem trwało to co godzinę i synek okropnie ulewal i już czasem też ktoś mówił że powinnam nie brać synka na każdy płacz do cycka bo może on nie płacze bo głodny tylko chce spać itd...a ja mimo wszystko.jak tylko płakał przystawialam go do piersi bo zawsze myślałam że sobie nie pojadl..i tak się synek nauczył że zasypial przy piersi, jak sienny nudziło to ssał piers a jak czułam że leci mleko to on płakał jak nie chciał.. ciężko było gmto ocenić ...i tak synek czasem co godzinę przesiadywał na piersi ze naprawdę czasem byłam tym wykończona.

A ile miesięcy ma ? Nam doktor mówiła że do któregoś (nie pamiętam już) ulewanie jest fizjologiczne. Ale myślę że warto sprawdzić pod kątem refluksu. Ja żałuję że tego nie zrobiłam bo to był ewidentny refluks. Oprócz ulewania było prężenie. Fizjo wykluczył 

Wnm