Na laktację ma wpływ wiele rzeczy :) ja na początku przygody mlecznej byłam bardzo zestresowana i tego mleczka dużo brakowało. W szpitalu po porodzie z dnia na dzień odstawili mi leki na nadciśnienie które brałam cała ciążę, a powinno się to robić stopniowo i mialam wysokie ciśnienie co też prawdopodobnie wpłynęło na laktacje. Dopiero gdy wróciłam do tabletek, stopniowo je odstawiłam i przestałam się tak stresować to mleka było więcej.
I potem ufaj lekarzom którzy zabierają tabletki od ręki... Ja czasami nie wierzę że takie rzeczy dzieją się naprawdę w szpitalach...
Po karmieniu biust się zmienia niestety nie jest już taki atrakcyjny jak przed. Z pewnością dużo czynników wpływ na laktacje u mnie np. z powodu przecięcia kanalików podczas operacji w jednej piersi było znacznie mniej mleka
Ja mam kolczyk i ginekolog mówił że jak mam przecięty kanalik mogę nie mieć mleka a mimo to nie miałam problemu z laktacja ,herbatka i woda mi dużo pomogła ja rozkręcić
Myślę że z pewnością rozmiar nie ma znaczenia
Tylko że ja miałam trzy gruczolakowłókniaki i niestety mam sporo przeciętych kanalików i miało to duży wpływ na karmienie
o Rany az mnie zabolało;( Mamalaury a co cie skłoniło do kolczyka w tym miejscu?
To chyba przekucie bolało w tym miejscu ? ja bym się nie odważyła
II!a no skoro miałaś takie problemy wcześniej to nie dziwie się ze miałąś problem z laktacją. cho i tak super ze udało Ci sie karmi tą piersią :)
Już dawno mi się podobał i postanowiłam zrobić ale na karmienie nie miał on wpływu wręcz przeciwnie szybciej leciało bo z 3 dziurek ;)
Bylam tak bardzo nastawiona na karmienie piersi i tak bardzo chciałam że się udało
Ja też byłam i karmiłam ile mogłam teraz mam inne podejście nie będę w stanie karmić kupuje mm bez wyrzutów sumienia
Ja karmiłam pierwsze drugie tez zamierzam karmić piersią przynajmniej spróbuje
Ja tez bym wolała karmic piersią jak tylko bede mogła (czyt. bede miała pokarm) bo to jednak dużo wygodniejsze i jaka oszczeność. Ale nie za wszelką cene. Wiadomo są pewne granice gdzie człowiek moze sie starać i poświęcać ale bez przesady. Czasami nie da sie karmic i dlatego jest mm.
Też bardzo chciałam karmić piersią i obawiałam się czy będę mieć pokarm bo miałam zawsze malutki biust, ale pod koniec ciąży piersi mi urosły a po porodzie jeszcze bardziej i mam na szczęście dużo pokarmu. Maluszkowi narazie wystarcza moje mleczko, ale mam kupione w zapasie mm jak by któregoś dnia mi brakło.
Tez miałam kupione mm wrazie W
Rozmiar biustu absolutnie nie ma tutaj nic do rzeczy już wielokrotnie się o tym przekonałam często kobiety które mają ogromny tak naprawdę biust mają problemy z laktacją A te które mają biust malutki Właśnie tak jak piszecie pod koniec ciąży on się powiększa trochę puchnie a nawet jeżeli piersi są malutkie to problemów z laktacją nie ma więc to kompletnie nie ma reguły rozmiar jest zależny od tego jak w późniejszym czasie będzie wyglądać nasze karmienie piersią
Warto się zaopatrzyć do szpitala w mm w razie w i nie patrzeć na to co będa gadać bo to jest nasza decyzja i nasze dziecko
Jeśli będzie potrzeba podania mleka mm w szpitalu to jest dostępne u położnych. Miałam taka sytuację że mała płakała w nocy I nie potrafiłam jej przystawić do piersi i Pani położna zamiast mi pomóc to dała mi odrazu mm
U mnie ta sama sytuacja była i przynosili mm