Mi w obu ciążach piersi systematycznie rosly i się napełniały, może i u Ciebie przyjdzie ten czas. Ja mam malutki biust, a synka bez problemu karmiłam rok, teraz też karmie. Niestety po pierwszym synku zauważyłam, że piersi stały się nawet mniejsze😞
Ale zazdroszczę, że po zakończonym karmieniu macie większe piersi!!😉
Oj to chyba większość kobiet, które mają małe piersi łudzą się, że po karmieniu zostanie im większy rozmiar :) Ja uwielbiam moje piersi w ciąży i w trakcie karmienia, bo z rozmiaru 75A robi mi się 85B/C. Niestety, potem znów wraca do A :( Ale jak już skończymy z mężem prokreację to postanowiłam, że troszkę sobie poprawię biust, aby był taki jędrny i nabrzmiały jak w ciąży :D
Rozmiar piersi nie ma wielkiego znaczenia przy karmieniu. Z własnego doświadczenia powiem tak: w ciąży piersi praktycznie mi nie urosły, nic nie ciekło, nie były nabrzmiałe, potem poród niespodziewanie zakończył się cc i w pierwszej dobie właściwie nie miałam pokarmu ALE już dwa dni później miałam nawał, piersi zrobiły sie dosłownie ogromne, napięte i obolałe, nigdy nie miałam tak dużych piersi, wyszło sporo rozstępów ;p Teraz, kiedy laktacja sie ustabilizowała to właściwie wróciły do normalnego rozmiaru i są miękkie, a mleka mam pod dostatkiem ;) Więc nie martw się, jeśli chcesz karmić piersią to na pewno się uda, nie zrażaj się jeśli pokarmu nie będzie od razu bardzo dużo :)
Rozmiar piersi nie ma znaczenia przy karmieniu, moim kompleksem zawsze były małe piersi i właśnie zastanawiałam się nad tym będąc w ciąży czy będę mieć pokarm. W ciąży piersi mi trochę urosły, po ciąży jeszcze bardziej i pokarmu mam bardzo dużo, czasem mam aż nadmiar i odciągam laktatorem.
A ja wolę swoje małe piersi niż bym miała mieć duże. Moja koleżanka już w gimnazjum miała duże i sprawiały jej problem przez co zmagała się z bólem kręgosłupa a co jeszcze jak była w ciąży, nie chciałabym tego przeżyć
Ja przed ciąża miałam kompleks małego biustu a teraz z kolei są dla mnie za duze i obwisłe :/
Położna mi mówiła że większy problem z mlekiem mogą mieć panie z dużym biustem, gdyż przeważa tam tkanka tłuszczowa a nie gruczoły. Na swoim przypadku stwierdzam że to nie do końca prawda
Ja słyszałam że właśnie większy biust może mieć wpływ na karmienie piersią bo jest więcej tkanki tłuszczowej jednak ale czy to prawda to nie wiem u mnie się mleczko szybko skończyło a małego biustu nie mam więc może coś w tym niestety jest
Ja bym powiedziała że to tak pół na pół jak się trafi :) znam osoby z dużym biustem które mialy masę pokarmu i karmily ponad rok :) na swoje babka wróżyła :)
Ja bardziej niby mam typ gruczołowy, a miałam problemy z produkcją
Ana to prawda ale na pewno na to coś do rzeczy bo kobiety które np wcześniej nie miały kompletnie biustu i mało co im urósł w ciąży to raczej też mają problemy z laktacja
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.