Karmienie piersią a rozmiar biustu

To dobry znak! Mleczko juz czeka na maluszka mozna powiedziec 

Mazia mleko się grzeje;) bo zapewne to tylko kwestia chwil ;)

Anita mam ogromna nadzieję:D 

Pani Paulino,

nie ma potrzeby martwić się na zapas.

Rzeczywiście jednym z pytań w wywiadzie laktacyjnym jest pytanie czy piersi powiększyły się w ciąży. Najczęściej powiększają się one nieznacznie, dopiero po porodzie gdy przychodzi nawał robią się pełne, "nabrzmiałe" czasem nawet 2-3krotnie większe. Niektórym kobietom zdarza się już wyciek mleka przed porodem jednak nie jest to równe sukcesowi kamienia piersią. Ważne jest by po porodzie jak najczęściej przystawiać malca do piersi, jeśli będą mniej "mleczne"  będzie Pani po prostu przystawiać prawdopodobnie częściej, co nie znaczy, że mniej skutecznie :)

Mazia prawdopodobnie to dlatego, że już wcześniej karmiłaś :) 

Dokładnie tak jak Pani napisała jest z tymi piersiami i mlekiem ☺ dlatego ja na razie nie kupuje biustonoszy do karmienia bo nie wiem jaki rozmiar będę potrzebowała

Co do rozmiaru to ja jestem w końcówce 4 miesiąca a już mam rozmiar biustonosza większy ;( ale w pierwszej ciąży bylo podobnie, po porodzie na szczęście kupilam bawełniane większe które się nadciągały i nie uciskały zbytnio ;)

Ja  mam 2rozmiary większe.. 

Kverve może być , ale po dwóch latach to dla mnie dziwne 

Ja moze rozmiar tylko :D 

U mnie piersi jakie były takie są :)

Z Synem miałam o rozmiar większe a teraz dwa ;)

A po ilu jesteś porodach ?

Trzech;))

Martyna czyli co poród to rozmiar do przodu :d

No tak wychodzi ;))

ja miałam małe piersi po pierwszej ciązy zmalały do a....po drugiej miałam b a teraz już od dwóch lat mam c ale jeszcze karmie....z tym ze mi faktycznie juz w ciązy piersi rosły 

a u mnie chyba tylko objętości nabierały 

Ja miałam małe piersi ogólnie i w 1 ciąży sporo urosly, po porodzie jeszcze bardziej a na koniec karmienia zostały flapsy. Tylko ze juz wtedy bylam w drugiej ciąży to znow powoli nabierały. Teraz mam spore, wiec pewnie będzie powtórka z rozrywki. Za to po drugim karmieniu mogą być już całkiem obwisłe. 

Rozmiar a, b rozmiarowi nie równy. Bo 75b to tak samo jak 70c i 65d ;)