A.M. a dlaczego nie wsadzisz starszego do wanienki, wody po młodszym? Kiedyś się tylko tak kąpało - od najmłodszego do najstarszego dolewając tylko ciepłej wody; )
No dokladnie, tez tak mialysmy:-P i była kolejka i kłótnie kto pierwszy:-D.
Ja codziennie myję mała i codziennie główke tak samo zresztą mała ma godzinę obraną więc sama się budzi na codzienny rytuał
Czasami się zdarza co drugi dzień, ale jak jest gorąco to codziennie.
najlepiej myć codziennie, ale nie zawsze się da bo np wcześniej zaśnie, w upalną pogodę raczej codzienna kąpiel jest wskazana, natomiast gdy kąpiemy co 2-3 dni w wanience w pozostałe warto przemywać chociaż zwilżoną myjką by usunąc naskórek
Kąpiel u nas zawsze po kolei od najmłodszego do najstarszego ale z tą brakiem ciepłej wody to naprawdę udręka. Przygotowanie kąpieli to nic w porównaniu z płukaniem dzieci z piany i mycie włosów mojej córce, która ma już włosy do pasa. Jakoś dałam radę razem z mężem i mam nadzieję, że w najbliższym czasie nie będzie już takich usterek
W lecie myje codziennie bo dziecko sie poci, ale jesienia czy zima co drugi dzien.
My kąpiemy codziennie wieczorem przed wieczornym karmieniem. Synek skończył dwa miesiące i tylko raz nam się zdarzyło, że nie był wykąpany, ale to dlatego, że późno wróciliśmy do domu i mały już spał- nie chcieliśmy go budzić.
Ja nadal kąpię młodego codziennie. Nie ma już upałów i nie jest spocony, ale nadal mocno się ślini i ta ślina spływa mu po brodzie. Gdy je to też czasami nie trafi do buzi lub coś wypluje i się ubrudzi.
Judytkę kąpiemy codziennie chociażby z tej racji,że codziennie wychodzimy na dwór… i często ja przebieram… jakos nie umiałabym inaczej z tej racji,że sama codziennie chce być czysta
wiem,ze malec niby się tak nie brudzi jeżdżąc tylko w wózku,ale buzia,uszy,pupcia… a jak już myję te części ciała,to od razu cała do wanny idzie
ja też kąpie Franusia całego codziennie wydaje mi się że taki codzienny rytuał daje mu spokojniejszy sen …
ja też od początku kąpie swoją Madzie codziennie
a to dla tego że dziecko ulewa,się poci, robi siusiu i kupki, dla tego taka kąpiel na pewno dziecku sprzyja
przecież każda z nas kapie się codziennie
Oczywiście mamabasia! trzeba myśleć o dziecku tak,jak to byśmy były mu zgadzam się z Tobą
Zgadzam się z wami , u mnie Gabi ma refluks i ulewanie straszne i nawet mi położna mówiła żeby codziennie kąpać ponieważ przy ulewaniu jak nie będzie dobrze umyta za uszkami mogą ropnie wyskoczyć i jest bardzo bolesne dla dziecka no i teraz mamy codzienny rytuał kąpiel o tej samej godz
Izę od początku kąpiemy codziennie o tej samej porze,nawet mała już się tak przyzwyczaiła i jak przychodzi godzina kąpieli to widać,że na nią czeka Wiadomo,dziecku czasami się uleje czy zwróci i samymi chusteczkami tak tego dokładnie nie powycieramy.
My także mamy kąpiel o tej samej porze każdego dnia. Zaraz po kąpieli syn dostaje pierś i zasypia. To już taki nasz rytuał i do niego dziecko jest przyzwyczajone.
U nas jedzonko zawsze wypada przed kąpanie,po kąpieli ok.15 minut i Iza śpi w łóżeczku:)
U nas kąpiel jest codziennie. Przyznam się, że boję się małego zostawić bez kąpieli, bo nie wiem czy przespi całą noc. A tak to kąpiel, po niej papu i do łóżeczka. Zasypia w przeciągu 5 minut bez naszej pomocy i spi do rana.
Ja przez pierwszy miesiąc kąpałam codziennie ale też dlatego bo sezon letni był i dzieci bardziej się pocą.A potem juz kąpałam co drugi lub trzeci dzień.
Zima jak w mieszkaniu jest za gorąco to dziecko też się spoci.