Kąpanie - czy codziennie?

A.M. a dlaczego nie wsadzisz starszego do wanienki, wody po młodszym? Kiedyś się tylko tak kąpało - od najmłodszego do najstarszego dolewając tylko ciepłej wody; )

No dokladnie, tez tak mialysmy:-P i była kolejka i kłótnie kto pierwszy:-D.

Ja codziennie myję mała i codziennie główke tak samo zresztą mała ma godzinę obraną więc sama się budzi na codzienny rytuał :slight_smile:

Czasami się zdarza co drugi dzień, ale jak jest gorąco to codziennie.

najlepiej myć codziennie, ale nie zawsze się da bo np wcześniej zaśnie, w upalną pogodę raczej codzienna kąpiel jest wskazana, natomiast gdy kąpiemy co 2-3 dni w wanience w pozostałe warto przemywać chociaż zwilżoną myjką by usunąc naskórek

Kąpiel u nas zawsze po kolei od najmłodszego do najstarszego ale z tą brakiem ciepłej wody to naprawdę udręka. Przygotowanie kąpieli to nic w porównaniu z płukaniem dzieci z piany i mycie włosów mojej córce, która ma już włosy do pasa. Jakoś dałam radę razem z mężem i mam nadzieję, że w najbliższym czasie nie będzie już takich usterek :slight_smile:

W lecie myje codziennie bo dziecko sie poci, ale jesienia czy zima co drugi dzien.

My kąpiemy codziennie wieczorem przed wieczornym karmieniem. Synek skończył dwa miesiące i tylko raz nam się zdarzyło, że nie był wykąpany, ale to dlatego, że późno wróciliśmy do domu i mały już spał- nie chcieliśmy go budzić.

Ja nadal kąpię młodego codziennie. Nie ma już upałów i nie jest spocony, ale nadal mocno się ślini i ta ślina spływa mu po brodzie. Gdy je to też czasami nie trafi do buzi lub coś wypluje i się ubrudzi.

Judytkę kąpiemy codziennie chociażby z tej racji,że codziennie wychodzimy na dwór… i często ja przebieram… :slight_smile: jakos nie umiałabym inaczej z tej racji,że sama codziennie chce być czysta :slight_smile: wiem,ze malec niby się tak nie brudzi jeżdżąc tylko w wózku,ale buzia,uszy,pupcia… a jak już myję te części ciała,to od razu cała do wanny idzie :slight_smile:

ja też kąpie Franusia całego codziennie wydaje mi się że taki codzienny rytuał daje mu spokojniejszy sen …

ja też od początku kąpie swoją Madzie codziennie
a to dla tego że dziecko ulewa,się poci, robi siusiu i kupki, dla tego taka kąpiel na pewno dziecku sprzyja
przecież każda z nas kapie się codziennie

Oczywiście mamabasia! trzeba myśleć o dziecku tak,jak to byśmy były mu :slight_smile: zgadzam się z Tobą :slight_smile:

Zgadzam się z wami , u mnie Gabi ma refluks i ulewanie straszne i nawet mi położna mówiła żeby codziennie kąpać ponieważ przy ulewaniu jak nie będzie dobrze umyta za uszkami mogą ropnie wyskoczyć i jest bardzo bolesne dla dziecka no i teraz mamy codzienny rytuał kąpiel o tej samej godz :slight_smile:

Izę od początku kąpiemy codziennie o tej samej porze,nawet mała już się tak przyzwyczaiła i jak przychodzi godzina kąpieli to widać,że na nią czeka :slight_smile: Wiadomo,dziecku czasami się uleje czy zwróci i samymi chusteczkami tak tego dokładnie nie powycieramy.

My także mamy kąpiel o tej samej porze każdego dnia. Zaraz po kąpieli syn dostaje pierś i zasypia. To już taki nasz rytuał i do niego dziecko jest przyzwyczajone.

U nas jedzonko zawsze wypada przed kąpanie,po kąpieli ok.15 minut i Iza śpi w łóżeczku:)

U nas kąpiel jest codziennie. Przyznam się, że boję się małego zostawić bez kąpieli, bo nie wiem czy przespi całą noc. A tak to kąpiel, po niej papu i do łóżeczka. Zasypia w przeciągu 5 minut bez naszej pomocy i spi do rana.

Ja przez pierwszy miesiąc kąpałam codziennie ale też dlatego bo sezon letni był i dzieci bardziej się pocą.A potem juz kąpałam co drugi lub trzeci dzień.

Zima jak w mieszkaniu jest za gorąco to dziecko też się spoci.