📷 Kamerka do pokoju dziecka – co polecacie?

O tak to prawda ja już nie mogę się doczekać kiedy budowa ruszy , w końcu spełni się moje ostatnie marzenie o wlasnym domku​:smiling_face_with_three_hearts: mam już wszystko, wspaniałą rodzinkę , dzieciaczki kochanego męża jeszcze domku nam brakuje żebyśmy wszyscy mieli dużo miejsca dla siebie :smiling_face_with_three_hearts:

Życzę Wam, żeby budowa ruszyła jak najszybciej i szła gładko, bez stresów i żebyście niedługo mogli przekroczyć próg Waszego domu z tą wyjątkową radością :blush:

1 polubienie

Dziękuję :blush: najlepsze że tydzień temu dostaliśmy już wszytkie dokumenty i możemy budować dom a nie mamy jeszcze pozwolenia na wykonanie wjazdu​:rofl::see_no_evil: czekamy ponad pół roku i dopiero dostaliśmy część pozwolenia bo jeszcze muszą być podpisy wojewody , policji i kogoś tam jeszcze bo to Działaka przy drodze wojewódzkiej :see_no_evil:

Po to już niedługo ruszy, już na końcówce jesteście :slight_smile:

Zamierzamy na wiosnę ruszyć z fundamentami już :blush: i mamy zamiar wystawić mieszkanie na sprzedaż wtedy by nam szybko poszło, mąż myśli wziąść kredyt ja się ogólnie boję kredytów i to jeszcze chce wziąść w Niemczech bo jak to mówił lepiej się oplaca bo w Polsce zbyt wysokie oprocentowanie.

Ma rację, jeśli macie możliwość, to też polecam kredyt brać w Niemczech. Oprocentowanie jest duuuzo korzystniejsze. Moi rodzice jak na coś muszą wziąć, to też tylko tam.

1 polubienie

Ooo to nawet nie wiedziałam że tam kredyt jest bardziej opłacalny , jak to wszystko się zmienia . Ciekawe jakie tam jest oprocentowanie średnie

Ooo też o tym nie wiedziałam , dobrze wiedzieć . Ciekawe jak to tam wszystko wygląda

1 polubienie

Nie wiem jak to jest, jakby ktoś z Polski chciał wziąć tam kredyt, w sensie zarabiający w PLN, ale mój tata zarabia w euro i kredyt zawsze bierze tam, a nie tu.

1 polubienie

Aaa takk, a myślałam że każdy z nas może tam wziąć tylko nikt o tym nie wie

1 polubienie

Wiesz co nie mam pojęcia. Możliwe, że można, ale pewna nie jestem, bo nigdy tego nie sprawdzałam

1 polubienie

Muszę sobie o tym poczytać

1 polubienie

Powodzenia i dużo cierpliwości :grinning: my od roku mieszkamy we własnym domku, a szafy jak nie było w sypialni tak nie ma :sweat_smile:

1 polubienie

Oj znam ten ból :sweat_smile: U nas też zawsze coś czeka na dokończenie. Najważniejsze, że domek już wasz reszta powoli się ogarnie :blush::blush:

Ja od roku remontuje mieszkanie, a jak się wprowadzę, to i tak szafa musi poczekać, bo mam ważniejsze wydatki :rofl::rofl:

1 polubienie

@Nadzianii @DDoominika taaak, zawsze jest coś ważniejszego - ostatnio nowe auto bo przecież syneczek w drodze to musi być coś większego,
zaraz trzeba zapłacić za wózek i fotelik, a jeszcze święta i prezenty trzeba kupić no i ta szafa tak coraz bardziej się oddala :sweat_smile::sweat_smile: ale będzie :sweat_smile:

No u nas tak samo :rofl: a to samochód, a to prezenty, teraz kupiłam listwy, lampy i wannę… myślałam, że akrylowe wanny są tańsze, a za swoją zapłaciłam 4500 :hear_no_evil::hear_no_evil:

1 polubienie

Dokładnie my przechodzimy teraz przez to wszystko tylko u nas przez rok to cała budowa stanęła a gdzie jeszcze szafa :rofl::see_no_evil::face_with_hand_over_mouth:

Hahha no domyślam się że zanim będziemy mieć wszystkie meble to trochę czasu minie :laughing: u nas dzieciaki co dostają pieniążki od babci i dziadka odkladamy i za te pieniążki będą sobie kupować mebelki jakie będą chcieć conajmniej starsza już ma wizję pokoju mlodzsze jeszcze nie bo jedne 1,5 roku a drugie 3 miesiace niecałe to jeszcze ich nie ciekawi aranżacja pokoi :laughing:

2 polubienia

Cudownie czytać jak ktoś spełnia marzenia! Życzę Ci, żeby ten Twój wymarzony domek był jak z bajki :heart:
No i super sprawa z tym odkładaniem pieniędzy przez dzieciaki na mebelki :grinning: ale ciekawa jestem ich wizji bo dzieciaki to czasem mają wyobraźnię :grinning:

1 polubienie