📷 Kamerka do pokoju dziecka – co polecacie?

Hej dziewczyny! :two_hearts:

Chciałabym kupić kamerkę do pokoju malucha i szukam czegoś sprawdzonego. Zależy mi, żeby dobrze widziała zarówno w dzień, jak i w nocy (żeby było widać dziecko, nawet jak jest całkiem ciemno).

Fajnie, gdyby miała też podgląd w telefonie i dobry zasięg Wi-Fi, bo czasem chciałabym zerknąć, jak mały śpi, będąc w innym pokoju.

Macie coś godnego polecenia? :pray:

Najlepiej z własnego doświadczenia żeby obraz był wyraźny, a nie jak przez mgłę

2 polubienia

Moja znajoma ma tą i sobie mocno chwali ja właśnie też zastanawiam się nad kupnem , ta kamerka cieszy się dobrymi opiniami ze względu na dobrą jakość obrazu . Na Allegro można poszukać najtańszej ceny .

1 polubienie

Ja mam z neno ale jej nie można mieć na telefonie. Jest tylko osobny monitorem który ma się przy sobie. Na wi-fi działa do 150 metrów

1 polubienie

Jeżeli nie zależy Ci na tym aby mieć oddzielny monitor to polecam Ci dwie budżetowe opcje :

1. tp-link tapo c200
  2. Xiomi mi home 360

Tą pierwszą mamy w domu jako kamerka po prostu do monitorowania jak nikogo nie ma i super się sprawdza, mamy z mężem aplikacje w telefonie i możemy patrzeć co się dzieje nawet na drugim końcu świata :smiling_face:

Ta druga jest polecana na każdej mamowej grupie :wink:

Ja na początku myślałam o tym żeby kupić kamerkę która jest w zestawie z monitorem oddechu ovlet- ale uważam, że nie ma co przepłacać i skarpetę kupimy osobno a kamerkę którąś z tych wyżej które Ci poleciłam :wink:

2 polubienia

Wszyscy mi polecali ta xiaomi ale ja akuray nie mam wi fi wiec wzielam zupelnie do innego. Ale z tego co wiem to xiaomi jest super

1 polubienie

My mamy TP-LINK Tapo C200 i jesteśmy bardzo zadowoleni. Zwykle ją zabieramy na różnego rodzaju wyjazdy i super nam się sprawdza - przy każdym ruchu dostajemy na telefon powiadomienie, możemy zdalnie sterować kamerką, a nawet do niej mówić (była sytuacja kiedy córka się obudziła i zanim zdązyłam dobiec do pokoju mąż znią rozmawiał właśnie przez kamerkę).
Uważam, że cena też jest atrakcyjna :wink:

https://www.euro.com.pl/kamery-ip-do-monitoringu/tp-link-kamer-tp-link-tapo-c200.bhtml

1 polubienie

@Nadzianii Jeżeli chcesz mogę Ci zrobić screena jak wygląda obraz w tej kamerce tapo i wysłać w wiadomości - tylko daj znać :wink:

1 polubienie

Ooo no pewnie że tak bardzo bym była Wdzięczna super

Ooo to super wyrazie widać :blush: a jeszcze pytanie jak jest w ciemności ?

Wydaje mi sie, że całkiem niezle, tylko chyba mam troche brudna kamerę bo jakieś takie plamki się pojawiły :laughing:

1 polubienie

Ooo i mąż już uciekł :rofl: nie no super widać , :star_struck: tyle już by wystarczyło :blush:

1 polubienie

Haha tak :sweat_smile: no i ta kamerka ma dobrą cenę, więc polecam! Myślę, że na black friday uda się jeszcze ją taniej dorwać niż 100 zł :grinning:

2 polubienia

My kiedyś zamówiliśmy na temu :see_no_evil:

1 polubienie

I jak tam z jakascia obrazu i cena ?

@magdallenka08971 podpinam się pod pytanie bo również ciekawa jestem jakosci i ceny. Masz może zdjęcie?

1 polubienie

My mamy yoko ale ona ma oddzielny monitor, jest fajna bo można dokupić 2 kamerę i podłączyć pod jeden monitor, ma 2 i 4 krotne powiększenie, melodyjki żeby włączyć i mikrofon jeśli chce się coś powiedzieć.

1 polubienie

Moi znajomi też ją mają i są zadowolenia . W nocy jest super obraz i dźwięk .

1 polubienie

@Nadzianii @Mama03 zdjęcie podeślę później, to jest kamera z głosem , ale nie można cofać, nagrywa na 24h tylko ułamki ruchu , bardziej patrzymy na nią jak nie ma nas w domu . Fajna jest ta druga @Kiniawes

1 polubienie

Mi akurat zależało na takiej, która ma swój monitorek, bo Dziadkowie mieszkają piętro niżej i nie raz się im zanosiło, a nie chciałam,żeby wszyscy musieli pobierać aplikację. Przy pierwszym dziecku miałam kamerkę Lionelo Babyline 6.2 i byłam zadowolona. Jednak dostałam ją używana po 3 dzieci, moja była czwarta, więc wysluzyla się dluuugo i już coś przestało działać jak należy i teraz na babyshower dostałam inna kamerkę, Esperanza, wydaje się bardzo podobna do tej z Lionelo która miałam. Ale nie używałam jej jeszcze. Niedługo wytestuje to mogę dać znać :smiley:

1 polubienie

Ogólnie tak sobie też rozmyślam że z oddzielnym monitorem to też by był dobry pomysł :see_no_evil:

2 polubienia