Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Każda mama musi sama sobie wyrobić opinię o każdej dostępnej firmie pampersów i dobrać dla swojego dziecka takie jakie są dla niej i dziecka idealne. Musi to być wypróbowane bo skóra każdego dziecka jest inna i w inny sposób wymagająca, Jedne dzieci odparzają pampersy dada a drugie pampres. Trzeba spróbować i się dowiedzieć,

Metodą prób i błędów u mojej małej najlepiej sprawdziły się zielone pampersy. Dobrze jest wypróbować pieluszki kilku firm i wybrać te, które najbardziej odpowiadają maleństwu. Zawsze jak są promocje pieluszek w różnych sklepach to kupuję paczkę. Do tej pory wypróbowałam pieluszki z lidla - 2 rodzaje, z rossmana - 2 rodzaje, dady, pampersy zielone i pomarańczowe, białe (premium care), pieluszki happy i z tesco.
Trzeba pamiętać, że pomarańczowe pampersy zawierają wyciąg z rumianku i mogą wywoływać reakcje alergiczne, u mojej córki z kolei po pieluszkach happy newborn pojawiła się wysypka, pieluszki dada 1 i 2 były w porządku, ale 3 się nie sprawdziły.
Jeżeli chodzi o chusteczki, to rzadko używam, przeważnie na spacerach i wyjazdach oraz podczas wizyt w przychodni. Uważam, że najlepsza jest woda i mydło lub płyn. Najbardziej odpowiadały mojej małej oraz mi chusteczki nivea oraz dada newborn, które są odpowiednio nasączone (nie za mokre i nie za suche) , mają przyjemny zapach i są mięciutkie.

Ja tez uwazam ze woda i mydlo jest najlepsze. Moja coreczka milala badzo wrazliwa skorke i jakich bym nie uzywala chusteczek pupa byla czerwona. Dlatego uzywalysmy wody i mydla. A na wyjazdach z musu chsreczki. Kazde dziecko jest inne i kazde ma inna skorke,dlatego pieluszki ktore odpowiadaja jednej mamie dla drugiej beda porazka. Dlatego metoda prob i bledow jest tu jak najbardzej wskazana. No chyba ze odrazu trafimy w 10.

Jeśli chodzi o chusteczki to faktycznie najlepiej nie używać je zbyt często. W domu zawsze mamy pod ręką wodę i mydło więc nie powinno być z tym problemu.

My też pupcie myjemy pod umywalką, mam dosyć spora i głęboką w łazience więc żel do kąpieli w płynie już tam czeka i myjemy woda z płynem a najpierw to “grube” ściągamy zwykłymi chusteczkami.
Ja natomiast lubię chusteczki które fajnie się wyciąga, gdy nie ma problemu z wyciągnięciem jednej a nie kilku od razu, strasznie mnie to wkurza, te z Tesco właśnie takie są.

Kasiu dada z biedronki też wyciągają sie po jednej bo jak miałam pampers to szły po trzy na raz :confused:

W wiekszosci chusteczek ktore stosowalam wlasnie wyciagala sie wiecej niz jedns. W dadzie z biedronki tez mi sie to zdarzalo. Moze trzeba stosowac jakas spevjalna technike.

Zazwyczaj wyciągam jedna ręką także zdarza się że wyciagne kilka na raz

Ja mam pudełko i zawsze wyciągam po jednej. :slight_smile:

Bealia to chyba zależy od tego środka nawilżającego którym są nasączone bo niektóre faktycznie wychodzą pojedynczo a czasem się podkleją i wychodzi parę na raz, też tego nie lubię:( niestety techniki na to specjalnej nie mam.

ja używam chusteczek pampers i dobrze mi sie wyciąga :slight_smile: ale ja je wkładam do pudełka po chusteczkach babydrem(które swoja drogą są kiepskie).
a co do chusteczek pampers wiecie ze są one na liscie zakazanych produktów? podsyłam linka :slight_smile:

Ja też mam pudełko i wyciągam czasami po kilka na raz…

A co do Pampers, to nie lubie żadnych ich produktów… Pieluchy odparzaly mojego synka(zarówno Active Baby Dry jak i Sleep&Play) i przeciekały… W dodatku strasznie są chemiczne… Śmierdzą chemią. A w tych pomarańczowych dodany jest ekstrakt z rumianku i jak łączą się te dwa zapachy to idzie pawia puścić… Wybaczcie, jesli kogoś to urazi, ale każdy ma prawo miec własne zdanie :slight_smile:

co do zakaznych chusteczek to pewnie są zakazane ze względu na ich skład, ktory jest bardzo “bogaty” niestety

Magiczny pewnie że możesz mieć swoje zdanie i czytając wasze komentarze każda mama ma swoje odmienne zdanie odnośnie jakiegoś produktu. :slight_smile: Ale to dobrze że tak jest i można poczytać szczere opinię i samej zdecydować.

Też najbardziej preferuję wodę do mycia pupy , ale przy noworodku wygodniej jest z chusteczkami . Zamierzam kupić różowe kindle dla noworodka , przy pierwszej córce byłam bardzo z nich zadowolona.
Pudełko na chusteczki też mam i też potrafię kilka na raz wyciągać.

Powiem szczerze nigdy nie miałam chusteczek z papmers.

Mi zapach pieluszek pampers odpowiada akurat chociaz miałyśmy jeden momet kiedy nam przeciekły. Uzależnione to było od etapu w ktorym byłyśmy, kupki lejące czy stałe. Jednak ostatnio kupiłam dady na próbę no i dla mnie są sztywne a rano śmierdzą siuśkami na odległość:/

Chusteczek pampers zużyłam 2 paczki ponieważ dostałyśmy w prezencie ale ich skład mi nie odpowiada więcich nie kupuje;)

Mi bardzo odpowiadaly pampersy takie w bialym okakowaniu. Te w pomaranczowym tez kupilam tylko raz bo niezdaly egzaminu. A chusteczki ja bardzo lubilam firmy penaten dostepne w aptece bez zapachu i takie najbardzej naturalne ale koszt paczki to okolo 10 -15 zl za paczke. Dosc drogo ale my tylko na wyjad uzywalysmy z coreczka.
Fajne byly tez z happy

my uzywamy tylko pampers a czesto sa w promocji w kauflandzie wiec wtedy wychodza tyle samo co dada a jakosc bez porownania;>

No właśnie ja jestem ciekawa tych happy prawdę mówiąc man do tej fabryki żabi skok ale w sklepach ich nie widzę, przynajmniej w tych popularnych marketach i dyskontach…
Ja kupiłam teraz dada w kartonie i na razie jest ok, nie przeciekaja i moim zdaniem nie różnią się od tych zwykłych dada w paczce.

ja używałam przez chwilę pieluszek Bella Happy, jak miałam mocny problem z synkiem, który codziennie budził się przesiusiany. Jak dla mnie okej. Nie odparzały itp. Ale przeciekać i tak przeciekają :slight_smile: Ale u mnie wszystkie pieluchy wtedy przeciekały, także nie w tym problem :slight_smile:

Kasiu ja ostatnio te pieluszki w Auchanie widziałam… :slight_smile: