Każda mama musi sama sobie wyrobić opinię o każdej dostępnej firmie pampersów i dobrać dla swojego dziecka takie jakie są dla niej i dziecka idealne. Musi to być wypróbowane bo skóra każdego dziecka jest inna i w inny sposób wymagająca, Jedne dzieci odparzają pampersy dada a drugie pampres. Trzeba spróbować i się dowiedzieć,
Metodą prób i błędów u mojej małej najlepiej sprawdziły się zielone pampersy. Dobrze jest wypróbować pieluszki kilku firm i wybrać te, które najbardziej odpowiadają maleństwu. Zawsze jak są promocje pieluszek w różnych sklepach to kupuję paczkę. Do tej pory wypróbowałam pieluszki z lidla - 2 rodzaje, z rossmana - 2 rodzaje, dady, pampersy zielone i pomarańczowe, białe (premium care), pieluszki happy i z tesco.
Trzeba pamiętać, że pomarańczowe pampersy zawierają wyciąg z rumianku i mogą wywoływać reakcje alergiczne, u mojej córki z kolei po pieluszkach happy newborn pojawiła się wysypka, pieluszki dada 1 i 2 były w porządku, ale 3 się nie sprawdziły.
Jeżeli chodzi o chusteczki, to rzadko używam, przeważnie na spacerach i wyjazdach oraz podczas wizyt w przychodni. Uważam, że najlepsza jest woda i mydło lub płyn. Najbardziej odpowiadały mojej małej oraz mi chusteczki nivea oraz dada newborn, które są odpowiednio nasączone (nie za mokre i nie za suche) , mają przyjemny zapach i są mięciutkie.
Ja tez uwazam ze woda i mydlo jest najlepsze. Moja coreczka milala badzo wrazliwa skorke i jakich bym nie uzywala chusteczek pupa byla czerwona. Dlatego uzywalysmy wody i mydla. A na wyjazdach z musu chsreczki. Kazde dziecko jest inne i kazde ma inna skorke,dlatego pieluszki ktore odpowiadaja jednej mamie dla drugiej beda porazka. Dlatego metoda prob i bledow jest tu jak najbardzej wskazana. No chyba ze odrazu trafimy w 10.
Jeśli chodzi o chusteczki to faktycznie najlepiej nie używać je zbyt często. W domu zawsze mamy pod ręką wodę i mydło więc nie powinno być z tym problemu.
My też pupcie myjemy pod umywalką, mam dosyć spora i głęboką w łazience więc żel do kąpieli w płynie już tam czeka i myjemy woda z płynem a najpierw to “grube” ściągamy zwykłymi chusteczkami.
Ja natomiast lubię chusteczki które fajnie się wyciąga, gdy nie ma problemu z wyciągnięciem jednej a nie kilku od razu, strasznie mnie to wkurza, te z Tesco właśnie takie są.
Kasiu dada z biedronki też wyciągają sie po jednej bo jak miałam pampers to szły po trzy na raz
W wiekszosci chusteczek ktore stosowalam wlasnie wyciagala sie wiecej niz jedns. W dadzie z biedronki tez mi sie to zdarzalo. Moze trzeba stosowac jakas spevjalna technike.
Zazwyczaj wyciągam jedna ręką także zdarza się że wyciagne kilka na raz
Ja mam pudełko i zawsze wyciągam po jednej.
Bealia to chyba zależy od tego środka nawilżającego którym są nasączone bo niektóre faktycznie wychodzą pojedynczo a czasem się podkleją i wychodzi parę na raz, też tego nie lubię:( niestety techniki na to specjalnej nie mam.
ja używam chusteczek pampers i dobrze mi sie wyciąga ale ja je wkładam do pudełka po chusteczkach babydrem(które swoja drogą są kiepskie).
a co do chusteczek pampers wiecie ze są one na liscie zakazanych produktów? podsyłam linka
Ja też mam pudełko i wyciągam czasami po kilka na raz…
A co do Pampers, to nie lubie żadnych ich produktów… Pieluchy odparzaly mojego synka(zarówno Active Baby Dry jak i Sleep&Play) i przeciekały… W dodatku strasznie są chemiczne… Śmierdzą chemią. A w tych pomarańczowych dodany jest ekstrakt z rumianku i jak łączą się te dwa zapachy to idzie pawia puścić… Wybaczcie, jesli kogoś to urazi, ale każdy ma prawo miec własne zdanie
co do zakaznych chusteczek to pewnie są zakazane ze względu na ich skład, ktory jest bardzo “bogaty” niestety
Magiczny pewnie że możesz mieć swoje zdanie i czytając wasze komentarze każda mama ma swoje odmienne zdanie odnośnie jakiegoś produktu. Ale to dobrze że tak jest i można poczytać szczere opinię i samej zdecydować.
Też najbardziej preferuję wodę do mycia pupy , ale przy noworodku wygodniej jest z chusteczkami . Zamierzam kupić różowe kindle dla noworodka , przy pierwszej córce byłam bardzo z nich zadowolona.
Pudełko na chusteczki też mam i też potrafię kilka na raz wyciągać.
Powiem szczerze nigdy nie miałam chusteczek z papmers.
Mi zapach pieluszek pampers odpowiada akurat chociaz miałyśmy jeden momet kiedy nam przeciekły. Uzależnione to było od etapu w ktorym byłyśmy, kupki lejące czy stałe. Jednak ostatnio kupiłam dady na próbę no i dla mnie są sztywne a rano śmierdzą siuśkami na odległość:/
Chusteczek pampers zużyłam 2 paczki ponieważ dostałyśmy w prezencie ale ich skład mi nie odpowiada więcich nie kupuje;)
Mi bardzo odpowiadaly pampersy takie w bialym okakowaniu. Te w pomaranczowym tez kupilam tylko raz bo niezdaly egzaminu. A chusteczki ja bardzo lubilam firmy penaten dostepne w aptece bez zapachu i takie najbardzej naturalne ale koszt paczki to okolo 10 -15 zl za paczke. Dosc drogo ale my tylko na wyjad uzywalysmy z coreczka.
Fajne byly tez z happy
my uzywamy tylko pampers a czesto sa w promocji w kauflandzie wiec wtedy wychodza tyle samo co dada a jakosc bez porownania;>
No właśnie ja jestem ciekawa tych happy prawdę mówiąc man do tej fabryki żabi skok ale w sklepach ich nie widzę, przynajmniej w tych popularnych marketach i dyskontach…
Ja kupiłam teraz dada w kartonie i na razie jest ok, nie przeciekaja i moim zdaniem nie różnią się od tych zwykłych dada w paczce.
ja używałam przez chwilę pieluszek Bella Happy, jak miałam mocny problem z synkiem, który codziennie budził się przesiusiany. Jak dla mnie okej. Nie odparzały itp. Ale przeciekać i tak przeciekają Ale u mnie wszystkie pieluchy wtedy przeciekały, także nie w tym problem
Kasiu ja ostatnio te pieluszki w Auchanie widziałam…