Której firmy są najlpesze pieluszki jednorazowe i chusteczki nawilżające?
Witam !
mam pytanie odnośnie pampersów jakiej firmy polecacie na początek ?
I jakie chusteczki nawilżane?
Bardzo dużo jest dostępnych na rynku firm i tak naprawdę bardzo się od siebie różnią choćby ceną
Czekam na wasze opinie
Drogie mamy corka ma 15 m i kazd apielucha juz przecieka w nocy uzywamy dady ale duzo pije jest wieksza i zawsze puzamka mokra pieluchomajtki tez nie sprawdzaja sie a pampersy miala jak byla mala i miala pupcie odparzona polecacie jakies?? Pisze na 12h pielucha a to nie prawda
Chyba nie da się tak jednoznacznie powiedzieć, które najlepsze, bo to indywidualna kwestia u każdego dziecka. Jednemu każde pasują a innemu nawet oryginalne nie podejdą. My od początku akurat używamy Pampersa - kilka razy mieliśmy Pampers Premium Care i fajnie się sprawdziły na początek, bo dobrze wchłaniały rzadkie kupki a było ich sporo tylko materiał mi trochę nie odpowiadał, takie były jakby twarde z wierzchu. Ogólnie jednak używaliśmy raczej tych zwykłych Pampersa, new baby a teraz używamy Baby Active. Są bardzo fajne jak dla mnie, bo mają dobry wkład trzymający wilgoć, elastyczne boki - świetna sprawa, fajne obrazki, są miękkie i dobrze i długo trzymają. Chusteczek używamy różnych - Pampers Baby Fresh, z początku też używaliśmy Pampers Sensitive ale to tak może pierwsze dwa miesiące, używamy też Huggies zielone z aloesem, Kindii Dzidziuś z Cleanica te niebieskie Skin Balance bodajże, ogólnie chusteczki różne nawet takie zwykłe apteczne nam podeszły oprócz Dady są strasznie twarde (takie białe, 100% bawełny coś było na opakowaniu) i wyciągają się sznurkiem… No i małemu coś podrażniały skórę na pupie. Co do Pampersów minusem jest cena, ale ja np. kupuję najczęściej na zapas na promocjach, więc tak tego nie odczuwam
Jak dla mnie Pampers wogóle się nie sprawdziły:( używam DADA, najlepsze są, chyba że Pampers ale sleep&play były dobre, bo huggies straszne…tragedia, twarde i nie przyjemne.
Używamy pieluszek DADA biedronkowskich , totalnym nieporozumieniem są pieluchy Huggies, nawet jednej paczki do końca nie zużyliśmy bo syn odparzył się po dwóch dniach noszenia tego “cuda” .Chusteczki dady lawendowe lub kindii skin balance
Tak jak zauważyłyście, każdemu odpowiada coś innego. My próbowaliśmy różnych firm, jedne są lepsze inne gorsze. Jedne bardziej chłonne inne bardziej przewiewne.
Nie oszukujmy się, ale cena tez robi swoje bo jak by nie było trochę tego idzie. Zdecydowanie wolimy pieluszki z wkładem papierowym. Nie przemawia do mnie ten żel. Przede wszystkim dlatego, że jak dziecko mocno się posika to ten żel znajduje się na pupie malucha, ponadto po kilku siuśkach taka pielucha już wisi między nogami, jest wielka i napuchnięta. Papierowe moim zdaniem są bardziej ekologiczne i nie zawierają tyle chemii no i chyba są bardziej przewiewne. Nam odpowiadały pieluchy z Lidla, są w przystępnej cenie i właśnie takie papierowe. Po Dadach z biedronki było uczulenie, a oryginalne pampki są niestety drogie.
Jeśli chodzi o chusteczki to mocno się zawiedliśmy na huggiesach, rwały się w rękach, a że kupiłem wielopak to, żona marzyła o tym aby się jak najszybciej skończyły:) Tych nie polecam a inne to raczej kwestia zapachu ceny i ewentualnie reakcji uczuleniowej. U nas takich problemów nie było więc zazwyczaj sugerowaliśmy się ceną i zapachem.
My używamy na noc klasyczny pampersów. Na dzień Dadę i Pampers Sleep and Play. W przypadku tych drugich nie lubię tylko tego, że nie naciągają się w pasie:( Ale najważniejsze, że nie odparzają i nie przemakają. No i są tańsze niż klasyczne zielone. Na noc klasyczne Pampers są niezawodne.
Chusteczek używamy bardzo mało bo w domu myję córeczkę wacikiem i wodą. Przydają się jedynie w podróży i najczęściej jest to Dada rumiankowa albo Pampers te zielone - klasyczne.
Czego nie polecam: pieluszki Bella Happy i Huggies. Z tych pierwszych siuśki wylały nam się bokiem! Mała miała jakieś trzy tygodnie. Dostaliśmy w szkole rodzenia jedną pieluszkę na próbę. Założyliśmy ją córce i położyliśmy na boczku. Po kilku minutach przychodzę a tu plama na materacu. Wszystko się wylało. A córeczka miała go na sobie parę minut. Nie polecam! Happy są grube jak wkłady poporodowe i przemakają. Huggiesy podobnie. Może i są trochę lepiej wykonane niż Happy za to niestety przemakają i uczulają.
Na początku używałam pamprers premium care i byłam z nich zadowolona a do tego takie same chusteczki nawilżane. Teraz gdy już jest starszy dalej używam pampersów i chusteczek z tesco… Próbowałam różnych firm ale nie sprawdzały się. Huggiesy przeciekały, gagi trzeba było często zmieniać. Ale każde dziecko jest inne, bo nawet ja pamiętam jak moja mama opowiadała że ja w pampersach nie mogłam chodzić bo miałam od nich odparzenia i trzeba było dużo tetrowych pieluch
Pieluszki jednorazowe to wszystko kwestia szczęścia i gustu. U nas Happy sprawdzały się ale do czasu 1 była rewelacyjna, nie przeciekała, gruba i trochę sztywna ale na początek to nawet lepiej bo dzieciaczek jest szeroko pieluchowany. No i dla mnie dużym plusem było to, że ich wkład jest taki naturalny, chyba z waty, a nie jakieś kulki żelowe czy inna chemia. Rozmiar 2 już była gorszy bo przemakał.
Po czasie jednak przekonałam się, że to chyba trochę kwestia szczęścia, budowy dziecka lub innych zmiennych. Dostałam napoczętą paczkę Huggiesów od wkurzonej na nie kumpeli - im strasznie ciekły, u nas ani jedna nie przepuściła. Kupowałam je jeszcze kilka razy bo trafiłam na świetną promocję i nie narzekałam.
Dada z Biedronki u nas uczulała i jak dla mnie za szybko pęczniała, podobnie pieluszki z Netto.
Godne polecenia są Gaga z Tesco - papierowe, naturalne, przewiewne i chłonne - świetnie sprawdzają się na noc, podobnie pieluszki z Lidla (choć te są nieco gorsze niż gaga).
Jeśli chodzi o pampersy - zielone mnie zawiodły - kupiłam specjalnie paczkę po operacji synka, żeby miał przewiewnie, ale jak dla mnie nie zdały egzaminu - pęczniały i takie sztuczne jakieś. Sleep and Play zbyt mocno perfumowane, a New Born u nas przemakały (ale jak już mówiłam to akurat kwestia szczęścia:)
Obecnie przechodzimy na wielorazowe, jednorazówki tylko do żłobka będą używane.
ja kupuje najtańsze, nie ma co ukrywać, że tych chusteczek i pampersów schodzi za duzo aby płacić za markę. kupowałam pampersy, chuggiessy, babydreamy, dady, i jakieś jeszcze - jak tylko wywęszyłam promocję babydream z rosmana kosztują 10 zł za 30 sztuk i jestem zadowolona. pampersy mają tylko ten plus, że mają pasek poziomu wilgotności ale to można po ciężarze nawet poznać. co do chusteczek, póki co Nivea są dla mnie najlepsze tylko, że strasznie drogie. dlatego chodzę do lidla i kupuje jakieś Softinio czy coś takiego są mokre, a to dla mnie najważniejsze a cena też fajna bo 4 zł zaa 72 szt czyli tanio bo taniej jeszcze nie widziałam.
Ja od początku używam pampersów dada z biedronki.Pierwsze chusteczki nawilżające jakie kupowałam córce to bambino.Ale już od długiego czasu używam biedronkowych.Czasami jak mi brakło pampersów w aptece kupowałam na sztuki pampersy Pampers.Ale tak to jestem wierna dada i nie narzekam na nie.
Co do chusteczek to kupuje Dzidziuś kindi z Cleanic w 6-paku wychodzą najtaniej i jestem z nich zadowolona,ostatnio w rossmanie kupiłam na promocji chusteczki pampers zielone 6-pak opakowanie wyszło po 4,5.
Przy starszej kupowałam pieluchy tylko na wyjście i były to z pampersa activ baby,teraz pampersów nie kupuję w ogóle:)
Ja używam huggies. Od pampersów synek strasznie się odparzał i od bella happy też, a o tych tańszych wogóle nie ma mowy. Dla każdego dobre będzie co innego. Dla mnie np. Pampers to porażka za wysoka cena jak na taką niby jakość. W przypatku mojego synka pieluszki huggies albo zwykła tetra. Możemy tu się przekrzykiwać i kłócić ale bez sensu to jest, bo jak pisałam to sprawa indywidualna i co wybierzemy to nasza rzecz. byleby tylko był to wybór odpowiadający naszym pociechom, bo w końcu to o nie chodzi
Na chwilę obecną używam pieluszek Dada(Biedronka),Gaga(tesco)-to te tańsze,około 28 zł za pake.Jednak na noc zakładam Pampersa ponieważ moje dziecko przesypia całą noc w 1 pieluszce i te tańsze niestety nie nadawały się na całą noc(rano pielucha była pełna i niestety pupa mokra…).W dzień kiedy moge zmienic pieluche praktycznie co godzine te tańsze w zupełnosci mi wystarczają.
Nie polecam ze swojej strony Huggies i Bella-jak dla mnie sztywne,nie wchłaniaja siuśków-u nas przynajmniej sie nie sprawdiły.
Z chusteczek przetestowałam:
-Bambino=przyjemnie pachna,są duże i dosc mokre.cena też jest na plus.Polecam
-Nivea-bardzo fajne,jednak troszke za drogie…
-Tesco-te typowe tesco-porażka.Suche,małe i śmierdzace-tanie to fakt,i faktycznie do d…
-Biedronkowe-niebieksie i zielone ok,bardzo wilgotne i tanie.Polecam.Za to lawendowe(fioletowe)za intensywnie pachna według mnie…
-Gaga(tesco)-w tej chwili ich używam.Można je dostac w opakowaniu 3+1 gratis i w tym wielopkau kosztja ok 13 zł.Polecam,wilgotne i jest ich sporo.
-Huggies-takie sobie,jak dla mnie troszke za suche i jak dlamnie nie sa warte swojej ceny.
Pierwsze pieluchy jakie kupiłam to były Pampers New Born, były ok, tylko ta cena. Zaczęłam kupować Dady i bardzo mi przypadły do gustu. Teraz kupuję też Babydream z Rossmana, albo Pampers sleep&play, ponieważ często są w promocji.Kilka razy miałam przecieki, ale to bez różnicy, które pieluszki miał młody na swym szanownym.
Co do chusteczek to wypróbowałam chyba wszystkie możliwe. Młody nie ma żadnych uczuleń, więc mogę poszaleć. Pampers Fresh są dla mnie za mokre. Z Pampersa tylko pomarańczowe mi podchodzą. Bardzo lubię Tibelly Baby - skład super naturalny (a nie jak w Pampersach sama chemia), cena 4zł, ale nie we wszystkich miastach jest Netto a tylko tu je można kupić. Kindii Dzidziuś też fajne, ale też sama chemia niestety.
A ja mogę dodać od siebie, za warto przeliczać na cenę jednostkową czyli przeliczac na wartość 1 sztuki.
W pewnym momencie pieluszki dada były w tej samej cenie co pampersy na promocji tzn. wartość sztuki;)
Jeśli chodzi o chusteczki, to pampers i bambino wygrywają. Dada są słano nawilżone, albo mi się taka paczka trafiła.
Co do pieluszek, to początkowo były to pampersy, ale cena nas odstraszyła i przerzuciliśmy się na dadę. Fakt, pieluchy cuchną fabryką, ale spełniają swoją rolę. Są chłonne, dobrze leżą i mają dobrą cenę Poza tym biedronkę mam pod samym nosem, więc nigdy nie narzekam na brak pieluch
Używaliśmy
Pampers uważam ze najlepsze
potem postawiłabym Gaga
W carrefour sa Helen Harper za ok 20zł paczka są na równi z Happy i Gaga z tesco wszystkie 3 rodzaje twarde, ale trzymają siusiu i kupkę ale nie sa tak dobrze chłonne,
Na ostatnim miejscu stawiam Huggies które i premium i te nowe przeciekają, u nas się nie sprawdziły mimo iż sa miekkie
Chusteczki:
Nivea używaliśmy na samym początku, ładnie pachną ale drogie
Cleanic Kindii Baby chusteczki ok moim zdaniem jednak cena sie podniosła i spróbowaliśy również innych firm
Chusteczki Bobini Baby dla niemowląt - super sprawa jeśli chodzi o zamkniecie, moja mała swego czasu strasznie wyciągała chusteczki i bylo ich pełno z tym opakowaniem sobie nei poradziła chusteczki ok
Tesco My Baby’s Chusteczki - mieliśy zielone bardzo dobrze nawilżone i ładnie pachną.
W auchan są takie chusteczki z dzidziusiem i łapką “jedynki” są też ok początkowo przeszkadzał mi zapach, ale teraz sie poprawiły też są dobrze nawilżone
J&J mysłałam ze są fajniejsze, spodziewałam sie czegoś lepszego
Huggies- strasznie twarde niczym papier- raz dostaliśmy w gratisie do pieluszek więcej nie kupiłam.
Teraz aktualnie mam na wykończeniu Pampersy, pampersy z Lidla oraz dwie paczki pampersów z Tesco Bambino, których jeszcze nie przetestowałam… Pampersy z Lidla całkiem dobre na dzień na noc jednak zakładam małemu te z Pampers.
Chusteczki kupuję już od dłuższego czasu gagi w czteropaku i jestem z nich zadowolona. Wczoraj kupiłam w Lidlu do przetestowania chusteczki Toujours jest ich 80 sztuk za 5zł. Kupiłam je małemu do szpitala i jak się sprawdzą to tam do Lidla niedaleko to w razie potrzeby będę mogła dokupić
Magda ja zdaje się ostatnio takie chusteczki dostałam i byłam z nich zadowolona mocno nasączone.
Co do pieluszek dziś kupiliśy gagi w tesco i musze sie przyznać, ze są lepsze niż kupowałam je ostatnio, nie sa może super cienkie, ale nie sa już takie sztywne.
Próbuje mała przyzwyczaić na nocnik, wiec w dzień zakładam jej tańsze pieluszki a na noc pampersa.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.