Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Też używamy Dady z biedronki i przyznam szczerze, że zawsze na noc mieliśmy pampersy a ostatnio nam zabrakło i pierwszy raz założyłam dadę. Byłam pewna, ze przesiąknie ale nie… I tak już kilka nocy z dadą i wszystko jest ok. Także z pampersami już się pożegnaliśmy. A czasem zdarzyło się że pampers w nocy przesiąkał a dada jak narazie sprawdza się super:)
Jedyna wada dady to tak jak piszesz ProudMommy - zapach. Czasem śmierdzą jak nie wiem, a czasem nie czuję… Albo się przyzwyczajam albo są rożne partie.

a ile teraz dady kosztuja? ile sztuk jest 4 w opakowaniu? tak z ciekowści pytam i czy 4 są takie rozmiarowo jak pampersa? pytam bo ostatnio jakieś<nie pamiętam firmy> dostaliśmy 4 i były za małe.Dawno już dady niekupowaliśy stąd pytanie.

W 4 Dady jest 54 szt, rozmiar od 7-18 kg. Kosztują podajże 28 albo 29 zł. Teraz jest promocja chyba w Tesco na pampersy Pampers i wychodzą kwotowo tak samo jak Dady, 53 gr za sztukę;p

Ale dady też sa teraz w promocji. Kupując dwa opakowania płacisz 50zł. Także za 50zł masz 108szt rozmiaru 4. Wiec wychodzi 46gr za sztukę. Myśle, że to bardzo dobra cena. My już zrobiliśmy sobie zapasy:) Dady jednak tańsze od pampersów;p

Oooo to nie wiedziałam :slight_smile: No to dziś wielkie zakupy:D hehe, też zrobimy zapas:)

Promocja jest do 14 kwietnia więc macie spokojnie czas na zakupy:) Ale naprawdę warto. Pojawiły sie też nowe chusteczki dada 100% bawełny za 4,99zł. Kupiłyśmy jedne na próbę, ale jeszcze nie testowałyśmy (bo u nas chusteczki tylko na podróż się przydają).

Tak, chusteczki widziałam, ale jeszcze nie kupiłam, też je chętnie wypróbuje, póki co my chusteczki nawilżające używamy na co dzień:)

Dzięki Gonia za dopowiedx póki co kupiłam gagi 2 paki próbuje oduczć małą od pieluch ale cieżko idzie… oj cieżo

Nie ma za co:) No na pewno ciężko Ci ją oduczyć;/ cierpliwości życzę:)

Już był moment że sikała i kupkała w nocnik dziennie zużywałam 3 pieluszki w nocy sucho ale to jak miała 11 miesiecy teraz ma 16 i za dużo na głowie, aby myśleć o nocniczku :wink:
ostatnio robiła papa kupce ale to też zachwyt na chwile;)

co do pieluch, to już chyba wiekszosc przetestowałam najtańszych, aby tylko oduczyć siusiania w pieluszki, że nawet jak tak dobrze nie wchłaniają, to moze szybciej załapie z nocnikiem;)

Ja również mogę polecić Dady, poleciła je w szpitalu położna, nowa wersja jest bardzo fajna delikatna i mięciutka, a i cena jest zadowalająca. Ale chusteczki Dada jak dla mnie są do niczego, strasznie się rozciągają, kleją się dłonie potem i nie przyjemnie pachną. Bardzo, ale to bardzo polecam huggies pure, brązowe opakowanie. Pachną bardzo przyjemnie, są delikatne i mięciutkie, nie rozciągają się i są delikatne dla dzieci - a moje mają alergie na chemię, więc mogę to potwierdzić.

Jeśli z kolei próbujecie oduczyć dziecko siusiać polecam pieluszki huggies, są dość twarde i szorstkie, moja córcia sama zadecydowała, że chce skończyć z pieluszkami, a w wygodnej pieluszce pewnie nie podjęłaby tej decyzji tak szybko ;).

A chalat jeśli chodzi o naukę siusiania, to korzystałyśmy z helen harper są twarde, nawet chodziła w domu bez pieluszki efekt taki, ze potem krzyczała jak jej chiałam założyć pieluszkę jakąkolwiek :wink:
co do hagissów, to jestem zrażona ilekroć nie kupiłam to zawsze przeciekały, ale wydaje mi się ze pieluszki zależą chyba też od budowy dzidzi i ilości oddawanego moczu, bo przeciez niektórzy je zachwalają ja jak bym nie założyła to mała zawsze przesikiwała, fakt ze moje dziecię nie usiedzi w miejscu :wink:

Nie wiem czy mamusie wiecie, ale pieluszki DADA produkuje ten sam producent co Pampersy, tylko wiadomo że troszkę muszą być gorsze bo by ludzie przestali pampki kupować :).
Ja od początku używam Dady, chociaż testowaliśmy też z babydream 2 rodzaje (ten starszy model też może być), bambino (nie polecam, straszne) i sleep&play oraz czasami Pampki jak trafiłam na mega promocję.

a.100krotka- promocja jest do 17kwietnia na Dady w Biedronce

Co do chusteczek to na początku mieliśmy mega zapasy niebieskich Babydream, potem Dady, potem Kido, a teraz znowu Babydream. Żadne nie uczulały, tylko różniły się stopniem mokrości.

Właśnie byłam wczoraj w biedronce i nie ma żadnej promocji:( Więc pewnie była do 14:( i się spóźniłam:(:frowning:

No dokładnie hehe:) Ostatnio było w Carrefour albo Tesco galaretki za 1.39 a drugi za 1 gr. Ja wzięłam pare-naście i jak się okazało… Nikt nie mówił, że tylko 1 para może być na 1 paragonie… Więc stałam tam jak głupia i musiałam dawać osobno pieniądze do każdego a kasjerka mi nabijała każdą galaretkę osobno… heheh:P

hehe gonia ale numer to ze chciała tak nabijać;) głupia? nie głupia zaoszczędziłaś;)
ja kiedyś w tesco robiłam zakupy i czesto jest że powyżej np. 150 zł jest gratis, tylko tez jednorazowo do karty clubcard a ja podzieliłam zakupy na 2 tury :wink: bez sensu o tym nie informują dopiero po fakcie;/

Tak dokładnie… No niby zaoszczędziłam, ale widać było, że kasjerka nie chciała mi tak nabijać na kasę… myślała, że powiem “a to nie, dziękuję” a ja sobie myślę, kurcze mają pecha, klient nasz pan:P Ja również pracuję w sklepie i mi również przypierdują… A, że nie mówią, że jest limit w akcjach kup 1, 2 za 1 gr, to już ich sprawa:)

gonia_03- na pewno była do 17, bo ja kupowałam jeszcze tego 17. Tam tylko karteczka była przyczepiona informująca, że jak się bierze 2 opak to 50zł. Ja jak nie jestem pewna to proszę o sprawdzenie czy już promocja działa, a najczęściej to w Rossmannie bo tam to jak zapewne wiecie nieraz chodzki klocki z tymi promocjami do karty.

Mi Dady z Biedronki nie pasują, mają żelowy absorbent, te kuleczki i jak maluch się sika to strasznie to śmierdzi. Jakoś nie jestem przekonana do tego typu pieluszek. Wolę pieluszki z lidla lub Gaga z Tesco są takie bardziej papierowe i przewiewne. Mam wrażenie, że bardziej naturalne. My używamy jednorazowych tylko na noc i jak mały jest w przedszkolu a tak poza tym “jedziemy” na wielorazówkach, są znacznie zdrowsze dla jąderek bo się nie przegrzewają w pieluszce z materiału.

O pieluszkach jest już wątek, ale jeśli chodzi o chusteczki polecam Pampers Baby Fresh. Są jak dla mnie super nawilżone, pięknie pachną i dobrze oczyszczają. Można je wyrwać w niezłej promocji w Rossmannie. Np. 6-cio pak kosztuje 32,99zł w normalnej cenie, a w promocji 25,99zł, więc wcale dużo nie wychodzi za paczkę :slight_smile:
Godne uwagi są również Nivea.

Które odradzam? Zdecydowanie BabyDream… jest ich dużo, ale niestety więcej się ich zużywa, bo są mało jak dla mnie nasiąknięte :frowning: