Też używamy Dady z biedronki i przyznam szczerze, że zawsze na noc mieliśmy pampersy a ostatnio nam zabrakło i pierwszy raz założyłam dadę. Byłam pewna, ze przesiąknie ale nie… I tak już kilka nocy z dadą i wszystko jest ok. Także z pampersami już się pożegnaliśmy. A czasem zdarzyło się że pampers w nocy przesiąkał a dada jak narazie sprawdza się super:)
Jedyna wada dady to tak jak piszesz ProudMommy - zapach. Czasem śmierdzą jak nie wiem, a czasem nie czuję… Albo się przyzwyczajam albo są rożne partie.
a ile teraz dady kosztuja? ile sztuk jest 4 w opakowaniu? tak z ciekowści pytam i czy 4 są takie rozmiarowo jak pampersa? pytam bo ostatnio jakieś<nie pamiętam firmy> dostaliśmy 4 i były za małe.Dawno już dady niekupowaliśy stąd pytanie.
W 4 Dady jest 54 szt, rozmiar od 7-18 kg. Kosztują podajże 28 albo 29 zł. Teraz jest promocja chyba w Tesco na pampersy Pampers i wychodzą kwotowo tak samo jak Dady, 53 gr za sztukę;p
Ale dady też sa teraz w promocji. Kupując dwa opakowania płacisz 50zł. Także za 50zł masz 108szt rozmiaru 4. Wiec wychodzi 46gr za sztukę. Myśle, że to bardzo dobra cena. My już zrobiliśmy sobie zapasy:) Dady jednak tańsze od pampersów;p
Oooo to nie wiedziałam No to dziś wielkie zakupy:D hehe, też zrobimy zapas:)
Promocja jest do 14 kwietnia więc macie spokojnie czas na zakupy:) Ale naprawdę warto. Pojawiły sie też nowe chusteczki dada 100% bawełny za 4,99zł. Kupiłyśmy jedne na próbę, ale jeszcze nie testowałyśmy (bo u nas chusteczki tylko na podróż się przydają).
Tak, chusteczki widziałam, ale jeszcze nie kupiłam, też je chętnie wypróbuje, póki co my chusteczki nawilżające używamy na co dzień:)
Dzięki Gonia za dopowiedx póki co kupiłam gagi 2 paki próbuje oduczć małą od pieluch ale cieżko idzie… oj cieżo
Nie ma za co:) No na pewno ciężko Ci ją oduczyć;/ cierpliwości życzę:)
Już był moment że sikała i kupkała w nocnik dziennie zużywałam 3 pieluszki w nocy sucho ale to jak miała 11 miesiecy teraz ma 16 i za dużo na głowie, aby myśleć o nocniczku
ostatnio robiła papa kupce ale to też zachwyt na chwile;)
co do pieluch, to już chyba wiekszosc przetestowałam najtańszych, aby tylko oduczyć siusiania w pieluszki, że nawet jak tak dobrze nie wchłaniają, to moze szybciej załapie z nocnikiem;)
Ja również mogę polecić Dady, poleciła je w szpitalu położna, nowa wersja jest bardzo fajna delikatna i mięciutka, a i cena jest zadowalająca. Ale chusteczki Dada jak dla mnie są do niczego, strasznie się rozciągają, kleją się dłonie potem i nie przyjemnie pachną. Bardzo, ale to bardzo polecam huggies pure, brązowe opakowanie. Pachną bardzo przyjemnie, są delikatne i mięciutkie, nie rozciągają się i są delikatne dla dzieci - a moje mają alergie na chemię, więc mogę to potwierdzić.
Jeśli z kolei próbujecie oduczyć dziecko siusiać polecam pieluszki huggies, są dość twarde i szorstkie, moja córcia sama zadecydowała, że chce skończyć z pieluszkami, a w wygodnej pieluszce pewnie nie podjęłaby tej decyzji tak szybko ;).
A chalat jeśli chodzi o naukę siusiania, to korzystałyśmy z helen harper są twarde, nawet chodziła w domu bez pieluszki efekt taki, ze potem krzyczała jak jej chiałam założyć pieluszkę jakąkolwiek
co do hagissów, to jestem zrażona ilekroć nie kupiłam to zawsze przeciekały, ale wydaje mi się ze pieluszki zależą chyba też od budowy dzidzi i ilości oddawanego moczu, bo przeciez niektórzy je zachwalają ja jak bym nie założyła to mała zawsze przesikiwała, fakt ze moje dziecię nie usiedzi w miejscu
Nie wiem czy mamusie wiecie, ale pieluszki DADA produkuje ten sam producent co Pampersy, tylko wiadomo że troszkę muszą być gorsze bo by ludzie przestali pampki kupować :).
Ja od początku używam Dady, chociaż testowaliśmy też z babydream 2 rodzaje (ten starszy model też może być), bambino (nie polecam, straszne) i sleep&play oraz czasami Pampki jak trafiłam na mega promocję.
a.100krotka- promocja jest do 17kwietnia na Dady w Biedronce
Co do chusteczek to na początku mieliśmy mega zapasy niebieskich Babydream, potem Dady, potem Kido, a teraz znowu Babydream. Żadne nie uczulały, tylko różniły się stopniem mokrości.
Właśnie byłam wczoraj w biedronce i nie ma żadnej promocji:( Więc pewnie była do 14:( i się spóźniłam:(
No dokładnie hehe:) Ostatnio było w Carrefour albo Tesco galaretki za 1.39 a drugi za 1 gr. Ja wzięłam pare-naście i jak się okazało… Nikt nie mówił, że tylko 1 para może być na 1 paragonie… Więc stałam tam jak głupia i musiałam dawać osobno pieniądze do każdego a kasjerka mi nabijała każdą galaretkę osobno… heheh:P
hehe gonia ale numer to ze chciała tak nabijać;) głupia? nie głupia zaoszczędziłaś;)
ja kiedyś w tesco robiłam zakupy i czesto jest że powyżej np. 150 zł jest gratis, tylko tez jednorazowo do karty clubcard a ja podzieliłam zakupy na 2 tury bez sensu o tym nie informują dopiero po fakcie;/
Tak dokładnie… No niby zaoszczędziłam, ale widać było, że kasjerka nie chciała mi tak nabijać na kasę… myślała, że powiem “a to nie, dziękuję” a ja sobie myślę, kurcze mają pecha, klient nasz pan:P Ja również pracuję w sklepie i mi również przypierdują… A, że nie mówią, że jest limit w akcjach kup 1, 2 za 1 gr, to już ich sprawa:)
gonia_03- na pewno była do 17, bo ja kupowałam jeszcze tego 17. Tam tylko karteczka była przyczepiona informująca, że jak się bierze 2 opak to 50zł. Ja jak nie jestem pewna to proszę o sprawdzenie czy już promocja działa, a najczęściej to w Rossmannie bo tam to jak zapewne wiecie nieraz chodzki klocki z tymi promocjami do karty.
Mi Dady z Biedronki nie pasują, mają żelowy absorbent, te kuleczki i jak maluch się sika to strasznie to śmierdzi. Jakoś nie jestem przekonana do tego typu pieluszek. Wolę pieluszki z lidla lub Gaga z Tesco są takie bardziej papierowe i przewiewne. Mam wrażenie, że bardziej naturalne. My używamy jednorazowych tylko na noc i jak mały jest w przedszkolu a tak poza tym “jedziemy” na wielorazówkach, są znacznie zdrowsze dla jąderek bo się nie przegrzewają w pieluszce z materiału.
O pieluszkach jest już wątek, ale jeśli chodzi o chusteczki polecam Pampers Baby Fresh. Są jak dla mnie super nawilżone, pięknie pachną i dobrze oczyszczają. Można je wyrwać w niezłej promocji w Rossmannie. Np. 6-cio pak kosztuje 32,99zł w normalnej cenie, a w promocji 25,99zł, więc wcale dużo nie wychodzi za paczkę
Godne uwagi są również Nivea.
Które odradzam? Zdecydowanie BabyDream… jest ich dużo, ale niestety więcej się ich zużywa, bo są mało jak dla mnie nasiąknięte