Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

W szpitalu daja nam tetaz happy i sa ok copradwa jak dlamnie troche za sztywne ale nie uczulily mi synka i nie przeciekaja bo sa dosc grube. A chusteczki mamy szpitalne bambino i tez sa fajne takie delikatne

Chusteczki kupowałam i mam zamiar kupować Babydream. Dobrze nawilżały ale nie lało się z nich, nie uczulały.
Pieluchy w szpitalu dawali Bella Happy i na początku też je kupiłam do domu.Potem przeszłam na Dada z Biedronki i byłam bardzo zadowolona z nich.
Pampersy miałam ale nie pamiętam jakie wrażenia.
Teraz do szpitala mam przygotowane żółte Pampersy - naczytałam się, że są takie miękkie i delikatne. Bella faktycznie były trochę sztywne.
Pampersy planuję kupować przez miesiąc- dwa, a potem przejdę na Dada

W szpitalu dają pieluchy? Tam gdzie ja rodziłam nie dawali, tylko tetrowe.Samemu od początku trzeba było swoje mieć.

u mnie też nikt nic nie dawał a jak dali to to się zwie pożyczka i co do jednej sztuki wyliczą ile trzeba oddać. Co szpital to inne zasady, ale fajnie że są szpitale w których znajdują pieniądze na pampersy.

Też jestem zdziwiona że dają pampersy i chusteczki w szpitalu. Moja siostra urodziła wcześniaka w 32 tygodniu i musiała dawać pampersy i to jeszcze wydzielać bo jak dawała całą paczkę to po 2 dniach wołali o nową.

U mnie także nie dawali. Ale za to nie zalowali wkładów poporodowych dla mam. :slight_smile:

U mnie w szpitalu nie dają ani pieluch ani podkładów wszystko trzeba mieć swoje.
A też jak do tej pory nie słyszałam o szpitalu, w którym dają pampersy czy też chusteczki.

k.Sepiolo ja miałam happy ale nie byłam zadowolona bo mi przeciekały…
a teraz jest akcja jakaś i te pampersy dają, ale to jest od niedawna. wiem bo bratowa w ciązy i ona teraz na bieżąco :slight_smile: a ja musiałam mieć swoje, i jeszcze sie wkurzyłam bo ja leżałam w izolatce, Kacper był w inkubatorze na innym piętrze, a jak mąż do niego poszedł to pretensje mieli że dziecku sie pampersy skończyły, tylko nikt mi nie raczył powiedzieć o tym!
a teraz po raz pierwszy kupiłam chusteczki gaga z tesco bo z pampersa nie ma nigdzie promocji i powiem, że nie są złe a cena jest wysoka :slight_smile:

W moim szpitalu dają i pampersy i chusteczki czym byłam zdziwiona,że tak sobie leżą i nie znikają w szybkim tempie.

To, czy w szpitalu dają pieluchy, czy nie to zależy od tego jak bogaty jest szpital :slight_smile: W tym sspitalu, w którym rodziłam nie dają pampersów ani chusteczek nawilżanych, ani żadnych innych rzeczy i nieważne czy dla maluszka czy dla mamy. A znowu w szpitalu, w ktorym rodziła moja szwagierka pieluchy się dostawało i były to pieluszki z Dada :slight_smile:

A wiecie na co zwrucilam ostatnio uwage w zwiazku z pieluchami? Niektore maja taki pasek zolty na wieszchu pieluszki a gdy jest pieluszka mokravto zmnienia on kolor na niebieski ot taki myk ze do pieluszki nie trzeba zagladac no chyba ze coscwiecej kryje. Taki pasek maja napewno te co w szpitalu dostawalam bella happy i pampersy w bialym opakowaniu pampers care te w zielonym juz nie. A wy wauwazylyscie takie paski w innych rodzajach pieluszek?

Dziewczyny używałyście tych pampersów z lidla teraz będą w promocji…

Bealia ja używałam pampers te białe i był tam właśnie ten pasek, ale moim zdaniem nie był zbyt wiarygodny, bo czasami lekko nasikane a pasek już niebieski…
Adamos niestety nie pomogę bo jak na razie tylko biorę pieluchy pampers

Ja na początku kupowałam pieluszki bella happy, teraz tylko Dada i jestem zadowolona.

Tez jestem ciekawa jak te pieluszki z lidla bo ich nigdy jeszcze nie mialam.

Ja tez nie uzywalam pieluszek z lidla wiec nie pomoge.Dominika a u nas zauwazylam ze jak troche tylko siusiu to kawalek sie przebarwi na niebiesko a kawalek zostaje jeszcze zolty pewnie tam gdzie sucho.Pozatym teraz juz dade wprowadzam i one nie maja zadnych paskow ale to przeciez nie jest problemem.

Również nie używałam.
A co do pasków… wcale bym się nimi nie sugerowała. Średnio pampersa zmieniam co 3 godziny chyba że jest bardzo mokro, a przecież da się to wyczuc dotykiem, bądź jak jest coś więcej to oczywiście częściej.

Ja w szpitalu dostałam smoczek z lovi :slight_smile: Co do chusteczek używamy kindii, cenowo przystępnie, a i jakoś bardzo dobra wg mnie. Co do pieluch używamy z tesco loves baby. Uważam, że są bardzo dobre. Lepsze są tylko pampersy. Najbardziej negatywnie mogę ocenić pieluszki z tesco value, te w białych opakowaniach, porażka totalna… wielkie, grube, kiepskie zapięcia, ciągle coś wypływa bokiem…

Bealia a co do paska to moim zdaniem jest roznica miedzy sikaniem przez chłopca i dziewczynke, bo np u kacpr zwykle tylko góra zasikana a córka bratowej moczyła całego pampersa

My przez krótki czas mieliśmy te białe pampersy i u nas ten paseczek się sprawdzał. Jak delikatnie zmoczona pieluszka była, to ten paseczek też delikatnie i w niewielkiej części robił się niebieski. Nadal wolimy pampersy, ale też dużo nie eksperymentowaliśmy. Był epizod z dadami, ale tutaj u nas porażka całkowita.