Przy dwóch maluchach kupowalam Pampersy. W przypadku corki chusteczki dada a przy synu fitti i jestem z nich bardziej zadowolona.
Pieluchy oryginalne pampers A chusteczki na początku kupowałam w rosmanie bo pampersa sa bardzo nasączone i mała ,uciekała" z pupa A teraz też pampersa
A czy któraś mama używała tych pampersów z ROSSMANNA? Babydream…? Ciekawa jestem opinii bo różnie słyszę
I czy któraś przechodziła ze swoim szkrabem odparzenia lub zapalenie skóry po konkretnych pieluszkach? U mnie synek dostał potwornych białych krostek w pachwinkach i to po używaniu Dady (już wróciliśmy do Pampers) ale nie wiem co to może być wygląda to strasznie dodatkowo skóra zaczyna schodzić. Kupiłam Bepanthen i zobaczymy, kąpie go w krochmalu wietrzymy pupkę ale nic nie działa.
Nie używaj kremów do pupy tylko samą mąkę ziemniaczaną jeżeli to nie pomoże wejdź do pediatry żeby przepisała Ci maść laticort poszukujesz dwa razy i wszystko zejdzie ja synowi jak się pupa odparzyła smarowalam i szybko się goiła
Patrycja córka używała 2 miesiąca tych pieluch z Rossmann i efekty takie , że była odparzona. Po zmianie pieluch nie było tego problemu . Za to Dada bardzo nam podpasowala ( prócz ostatniej partii , która jest okropna ) . Używam na zmianę dada i zielonych pampersow.
Patrycja.Oska ja używałam pieluch babydream, według mnie były ok ale to był okres że mały robił często kupkę więc i tak się czesto zmieniało. nie miał odparzeń ani wysypki. teraz tylko pampersy zielone kupuje
Agusia12 tylko Laticort to maść sterydowa, więc nie powinno się jej używać ot tak na odparzenia pupy, gdzie są inne środki bardzo dobre, które pomogą zwalczyć problem bez przepisywania recept. Ponadto maści sterydowych nie powinno używać się u dzieci poniżej drugiego roku życia…
Co do pieluszek Babydream - odpowiednie do swojej ceny. Są tanie, więc i jakość nie powala na kolana. Rzepy są bardzo słabe. Użyłam jednej paczki i po więcej nie wróciłam i nie wrócę.
Jeżeli chodzi o pampersy to polecam Dada ( te z biedronki ) lub Pampers Sleep & Play.
Chusteczki nawilżane firma Nivea Baby.
My walczyliśmy z odparzeniami - tak myślę, że było to odparzenie po pieluszkach firmy pampers - albo jakieś uczulenie i świetnie spisał mi się zwykły krem bambino z cynkiem - 3 dni smarowania i pupcia gładziutka.
Tak na marginesie pieluchy zmienialiśmy od samego początku co 2-3h.
Ja mam to szczęście, że używaliśmy już wszystkich rodzajów pieluszek i nic córce po nich nie było.
Teraz, z racji pobliskiej produkcji pieluszek, używamy Bambino Baby Love, które kupujemy za grosze, bo z drugiego gatunku.
Pieluszki różnią się tylko tym, że nie są sprasowane w opakowaniach, tylko luzem w worku.
Używając tych pieluszek nie zdarzyło nam się żadne przemoczenie ani nietrzymające rzepy.
Sprawdziłam najpierw a jak okazało się, że nic się nie dzieje to zaczęliśmy używać tylko te.
Maniuela a gdzie kupujesz takie pieluszki ?
A ja się bardzo zawiodłam na chusteczkach Fitti z nową jakością. Tragedia. Są prawie suche. Ostatnio w Tesco kupiłam czteropak bodajże za 16 zł . tylko nie pamiętam nazwy firmy. Ciekawe czy zdadzą egzamin. Jednak zanim je wypróbuję, muszę wykopać się z Fitti, których mam jeszcze 5 opakowań…
gdybym wiedziała, że tak się różnią od tych starych to w życiu bym nie robiła takiego zapasu.
Jajeczko - W sklepie Firmowym Hygienika w Lublińcu.
Nie wiem, czy to coś Ci mówi.
Zgadzam się nowe chusteczki Fitti to tragedia suche i sztywne.
Bardzo polubiłam chusteczki hipp , ślicznie pachną są odpowiednio wilgotne. Tylko cena powala 14zł za op.
Mam zapas cała szuflade od łóżeczka ale my swoje dostaliśmy smam bym ich nie kupiła.
Pampersy kupuję Dady chociaż spróbuję tych z Babydream bo mała ma jakieś uczulenie i co jej zejdzie to jest znowu.
dla nas najlepsze chusteczki są z jonsona alerówniez super są z rossmana- babydream. w rózowymopakowaniu- są bardziej delikatne lub w niebieskiem. jesli chodzi o pampersy- pampersy białe lub pomarańczowe opakowanie
U nas sprawdzają się pampersy dada z biedronki. Na początku kupowałam synkowi pampersy z pampersa ale dostał strasznych odparzen … później były takie teskowe ale nie zdawały testu na noc. Stanęło na tych biedronkowych ponieważ idealnie nadają se zarówno na dzień jak i na noc
Husteczki z rossmana babydream, lubię w nich to ze nie są takie bardzo mokre. Albo Nivea w ciemno niebieskim opakowaniu te drugie ślicznie pachną a na dodatek mają na każdej husteczce słodkie misie
Każdemu dziecku będą służyły inne chusteczki i inne pieluszki jednorazowe ja miałam pieluszki Babydream, Bella Happy, Dada, Pampers Active Baby dry i Pampers Sleep&Play i powiem tak… Babydream dla mnie mają za słabe rzepy, przy mocniejszym pociągnięciu potrafią się urwać. Pampers Active baby dry(zielone opakowanie) śmierdzą chemią na kilometr, w dodatku powodują odparzenia… Sleep&Play żeby zamaskować zapach tej chemii, jest dodany ekstrakt chyba z rumianku, ale jak łączą się te dwa zapachy to pawia idzie puścić
W dodatku jak Active baby dry odparzają, w dodatku przeciekają… Bella Happy jest ok, ale jesteśmy cały czas na pieluszkach Dada i jak dla mnie najlepsze
Pieluchomajtki też mają dobre
A chustczki miałam z Pampers - wszystkie rodzaje, Nivea Baby dwa rodzaje, Johnson’s baby, Babydream w białym opakowaniu plastikowym i w takim bladoniebieskim matowym opakowaniu, Kindii, Dada bawełniane - dwa rodzaje, Dada zielone, różowe i niebieskie, Fitti i Bebetto(ze sklepu Netto, ale producent ten sam co Fitti) i używamy z Fitti
ja ostatnio zakupilam dady bo nigdzie nie było promocji na pampersy, stwierdziłam ze jak się sprawdza to spoko bo się zaoszczędzi. owszem nie są najgorsze na dzień, ale spowodowały dziwna wysypkę w okolicach tego miejsca gdzie jest rzep. używam raz na jakiś czas żeby je tylko wykończyć…
Bo z dada jest tak niektóre partie są świetne ale niektóre są nie najlepsze. Używam tylko dada i pampers więc już trochę ich zuzylismy
U mnie dady sie nie sprawdzily, uzywamy tylko pampersy zielone nigdy nie spowodowaly odparzenia czy jakiejkolwiek wysypki i nigdy nie przeciekly a zywalam ich dwa lata przy starszym synku. Przy mlodszym wyprobowalam dada i sie zawiodlam niestety.