Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Aga moim zdaniem te nowe ciensze sa duzo gorsze ale to tylko moja opinia :slight_smile: no i w dodatku sa drozsze o 3 zl :smiley: Hehe
co do smrodku to raczej nie chociaz ja od jakiegos czasu mam te nowe no to jak dla mnie pozostawiaja wiele do zyczenia.

k.Sepiolo sa sa :slight_smile: od 3 wlasnie sa nowe. wszystkie stare sa po 29,99 a wszystkie nowe po 32,99 a sa napewno bo kupywalam i te nowe 3 Marysi jeszcze w kartonach.

Gosiak moze dlatego ze czesto spotykana jest reakcja alergiczna u dzieci ktore maja pampersy. Np u nas tak bylo, Marysia juz po zalozeniu jednego pampersa miala krostki na buzi. dlugo nie wiedzialam co to i od czego dopiero jak zaczelam sprawdzac reakcje po pieluchach raz zakladalam dade jakis czas pampers i pozniej mi sie wszystko wyklarowalo.

Ale też ciekawe co miała ta położna na myśli mówiąc pampersy firmę czy ogólnie pieluszki jednorazowe?
Ja zrozumiałam pieluszki :slight_smile:
A to prawda że uczulenie na dane pampersy nie koniecznie pojawi się na pupie tylko na buzi wlaśnie tak jak piszesz Niunia :slight_smile:
Mnie może z tego też trochę zmyliło kiedyś po pieluszkach dada że coś się pojawiło na pupie a nie koniecznie to było udzielenie (a pierwsze co to na pieluchy się zgrania) bo teraz nic takiego nie ma…

muszę sie kiedyś skusić na dady, miałam próbkę ze szpitala ale po 1 szt nie mogłam określić czy są dobre. zawsze wolałam dołożyć kilka zł i mieć sprawdzone pampersy. ale tak się zastanawiam ze może dady będą dobre i po co przepłacać skoro i tak to ląduje w koszu…

Nawet tetry bym nie umiała założyć. Nie przypuszczam, że uczulenie od pieluch wychodzi na buzi , zawsze podejrzewałam, że to reakcja na produkty żywnościowe a tu pewnie nie zawsze tak było.

Jedynie czasem się sugeruję tym że na sprawdzone Pampersy jest dobra promocja to finansowo wychodzi nie duża różnica a mam to co się sprawdza :wink:
Jasne że lądują w koszu tyle że czasem (nie licząc kupu) takich lepszych pieluch wyląduję tam mniej i w zasadzie wyjdzie korzystanie że tu dajemy więcej a zużywamy mniej :slight_smile:

Ja tez nie mialam pojecia ze uczulenia od pampersa moze pojawic sie po przez krosteczki na buzi, jedni mowili ze to alergia na cos, inni ze tradzik a potem wlasnie okazalo sie ze to wina pieluszki.

Aga gneralnie pampers nawet na promocji wychodzi o 10 gr za pieluche drozej niz np Dada , bo dada wychodzi 55gr a pampers 65gr :slight_smile:

Hmm no chyba że są to te pomarańczowe pampers na promocji gdzie cena za szt 50 gr
Teraz w Auchan 24.99 zł/50 szt (nowe elastyczne boczki).

Kurcze ja się nastawiałam, że mi będzie bez różnicy jakie będę używać pampersy. Po urodzeniu małej używałam i Dade i Pampers i zostałam przy Pampersie… Nie podeszła mi Dada, jakaś taka sztywna jak dla mnie. Tyle dobrze, że są promocje na Pampers i czasem można kupić w dobrej cenie, wtedy przeważnie na zapas kupuję. Tylko tak sama po sobie widzę, że lepiej zrobić zapas Pampers, bo miałam Dadę i mi paczka została to nikt nie chciał ode mnie odkupić, bo wszyscy na Pampers’ie jadą :confused:
Dobrze czasem się od was dowiedzieć na temat promocji! Widzę AmiAga, że znowu na pomarańczowe coś gdzieś, muszę się w końcu wybrać!

Maleenka ja się sugeruje stroną mlekoipieluszki.pl najczęściej na fb sprawdzam i jeszcze się nie naciełam na promocje. A Auchan mam też pod nosem to rzuciły mi się w oczy podczas zakupów.
Ale już pisałem mam zapas podobnie Dada i pampers zielone z czego Dada z przewagą na dzień używam :slight_smile:
Też zawsze staram się zrobić zapas na fajnej promocji bo później problem :confused:
I widzisz każdy musi sam spróbować co mu pasuje ja jeszcze kupię te cienkie Dada żeby zobaczyć :slight_smile:

O no to te pomaranczowe jeszcze ni ewychodza tak drogo. A sa gorsze od zielonych? czy jak? czemu taka roznica w cenie?

To chyba tylko producent wie. Ja temat próbowałam zgłębić i nie wie skąd tą różnica cenowa.
Ile mam tyle opini pomarańczowych a po tym jak wprowadzili nowe zapięcia to są bardzo fajne :slight_smile: różnica oczywiście jest między tymi a tymi widoczna wizualnie ale czy jakościowo nie sądzę.
Zielone mają jakąś swoją renomę a te są niby Pampers ale klasę niżej chyba…
To tak jak cenę wysoką mają te białe Pampers a ich skuteczność co do ceny w opiniach jest różna :confused:

Ja jeszcze tych bialych nie probowalam zawsze kupowalam w promocji zielone pampersy i robilam zapas,

Tych białych to nawet tak na promocjach nie widać z tego też po nie nie sięgam. Jak już to chyba z kartą Rossne jakaś zniżka na nie jest w Rossmann :slight_smile:
My mieliśmy tylko jedno opakowanie podarowane i to e czasie gdy pampersy szły jak woda więc nie pamiętam ich skuteczności :confused:

…a chusteczki velvet do doopki szkrabów, któraś z Was miała?
Wczoraj kupiłam i teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam…niby bez alkoholu, bezzapachowe itd i skład też niewielki…

Białe pampersy widziałam parę razy na promocji właśnie z kartą Rossnę w Rossmannie, a w innych sklepach się nie spotkałam. My dostaliśmy 2 paczki z rozm 3, tak więc teraz testujemy i powiem, że jest ok. Mała się nie odparza, żadnej wysypki. :slight_smile:

Gosia a to jakieś dziecinne velvet czy to normalnie. Nie brałam pod uwagę tego typu chusteczek nawet. To nie wiem jak pupą to przyjmie :confused: jakoś do pupy to mam doświadczenie tylko z happy,babydream z olejkiem i pampers… a w ostateczności przyegotowana woda i duże płatki kosmetyczne dla dzieci.

są teraz dla dzieci velvet :slight_smile: chciałam kupić ale w jednym sklepie widziałam paczkę za 7 zł więc… zostaje przy swoich tańszych na które nie narzekam :slight_smile:

Velvet dla dzieci są teraz w rossmanie 3x64 po 10,99…

Fajnie nie wiedziałam :)) dziś je kupię bo cena za 3x jest oki :)) będę testować w takim razie.
Bo nie ma nigdzie dobrej promocji na chusteczki pampers narazie i z braku kupiłam przed wczoraj happy :confused:

W rossmanie są teraz promocje…bynajmniej na lubelszczyznie :slight_smile:
Pampersa były 4x64 po 15.99 ,Hippa chyba w podobnej cenie ale za bardzo się nie przyglądałam, bo trochę za szybko się męczę i tak cud, że mnie mąż zabrał na zakupy, a ile proszenia…