Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

Tuż przed porodem maz wpadł w szał zakupów, przez co na start mieliśmy ok. 1Tys. Pampersow new born i 3-6kg… zależało mi jedynie aby wypróbować kilka firm. Tak więc testowaliśmy:
Pampers Premium Care- dość drogie i trochę odparzaly
Dada- bardzo ładne graficznie, trafiliśmy na promocję (2x78 za 49zł) tak więc niedrogie, a przy tym odpowiadają Antkowi
Tesco- wzory są ubogie, choć nie uważam, że pielucha w której wszyscy wiemy co wyląduje, musiała być bardzo kolorowa :wink: poza tym są niedrogie i dość chłonne
Pampers tradycyjne- dobre, choć przeraża mnie widok pieluchy, która ze względu na swoją chlonnosc przykleja się do pupy mojego dziecka…
Co do chusteczek, to całkowicie z nich zrezygnowaliśmy ze względu na koszmarne rany, które tworzyły się na posladkach (najgorsze były po Johnson) . Teraz korzystamy jedynie z ciepłej wody i większych wacikow lub też kompresow wlokninowych (tańsza opcja).

Aga a ktore dady kupilas? Jeszcze tak z ciekawosci zapytam bo sa dwa rodzaje :stuck_out_tongue: Np Marysi bardziej odpowiadaja te stare za 29,99 ale jak nie ma to kupuje te nowe za 32,99 nie sa takie duzo gorsze ale jednnak sa inne :slight_smile:
A na chusteczkach jakich stanelo?
Bo ja osobiscie nadal szukam pampers sa najlepsze ale jednak cena mowi sama za siebie…

Aneta to trochę przekichane macie z tymi chusteczki. Może to kwestia tego że wybraliście za suche za szorstkie. Sama bładziłam pośród wielu i stanęło na Pampers sensitive tych białych, idealnie nawlizone nie ściągają się po pupie z opakowania nie wychodząc po kilka.
Woda z wacikiem owszem najlepsza ale np poza domem uciążliwe takie stosowanie. Na początku jak mieliśmy problemy z pupą też tak mylam później odkryłam też chusteczki z babydream te ż olejkiem czy z hippa :slight_smile:

Hmm Niunia to nie wiedziałem że są stare i nowe dade.
Pewnie mam stare bo cena by się zgadzała i w grubości sa podobne do pampers czyli według mnie cienkie dlatego tu takie miłe moje zaskoczenie :slight_smile:
A chusteczki u nas Pampers są nr 1 :slight_smile: oczywiście zawsze kupione na dobrych promocjach najczęściej w Lidlu czy Carrefour za 4x 15.99 zł place lub Auchan czy Real gdzie to mają w 6x często na promocji :slight_smile:
To tak wygląda u nas…
Ale poszedł już w ruchu też nocnik tzn przyzwyczajenie np gdy stęka na kupę ;D

Niunia - ja próbowałam chusteczek Pampers Sensitive - bardzo nie odpowiadał mi ich zapach. A Ty których używasz?

O chusteczkach Tesco Loves Baby - o ile dobrze pamiętam wzór niebieski - nawet Sroka się dobrze wypowiada, więc chyba są ok. Przy okazji jak będę na zakupach wezmę jedną paczkę na próbę.

Co do Dady - używaliśmy jedynek, wczoraj kupiliśmy na próbę 3 Premium Extra Soft - zobaczymy jak się u nas sprawdzą.

Doris mialam wlasnie biale sensitive hmm zapach to prawda nie powola na kolana ale jakosciowo super . No i co jest lepsze niz np w dada na poczatku wszystkie sa suche a jak sie koncza to ostatnie sztuki mozna wyzymac a w pampers wlasnie to jest fajne ze wszytskie sa tak samo nasaczane.

No wlasnie wiele osob tez chwalilo pampersy tesco a dla mnie to jakas porazka produkcji … Ciekawe jak te chusteczki sama je wyprubuje i jak bede w tesco to napewno zakupie.

Kurcze nie pamietam nazwami ktore to sa ktore nigdy nie moge zapamietac . a jaki maja wzor?

AmiAga jak na razie mam zakupiony zapas pampersów zielonych zobaczymy jak się teraz sprawdzą bo już dawno ich nie używaliśmy :slight_smile: także z pampersami jesteśmy do tyłu bo też nie wiedziałam że są nowe i stare dady. A i chusteczki też muszę wypróbować te Tesco bo my ciągle używaliśmy huggisów teraz aż tak dużo ich nie używam ale jak się mały urodzi:D to wiadomo że zapotrzebowanie będzie większe :slight_smile:

Aga te starsze tansze sa grubsze od tych nowych drozszych i wlasnie nam odpowiadaja bardziej te starsze. uzywasz 4 wiec powinny byc na nich lwy z pomaranczowym czy hipopotamy i z fioletowym?
No u nas to jest tak ze w lidlu nie bywamy wlasciwie nigdy, do carrefour tez mi jakos nie po drodze, po za tym niedaleko nas jest tylko taki malutki.
W auchan bywamy rzadko tylko jak jedziemy do Lublina (17km) bo tylko tam mamy najblizej ogolnie mieszkamy na totalnym zadupiu wiec nie ma sie co dziwic :smiley:
Rossmana mam blisko (otworzyli nam kilka dni temu) ale ogolnie uwazam rossmana za bardzo drogi sklep w porownaniu do innych.

Teraz to się już całkiem zamotalam z tymi dadami …
Mamy w jakieś hipopotamy zielone :slight_smile: było to jakieś opakowanie 72+10 tyle pamiętam :confused:
Mniejsza z tym bo pasują nam bardzo :))
W Rossman to i ja nie kupuję pamperosów czy chusteczek ( chyba że sa to babydream z olejkiem) bo nawet z kartą ich jest drogo :frowning:

1

a to mnie zaskoczylas teraz :smiley: Hehe czyli kupilas to promocyjne opakowanie? hmm ja ich nie kupywalam moze sa jakies inne wygladowo :slight_smile: chyba ze kupujesz 4+ :slight_smile:
na zdjeciu sa 4 te ciensze po 32,99 zl

1

Nie to same 4 bez + a czy promocyjne to nie wiem :confused:
Teraz widzę roznice w wyglądzie :slight_smile:

A to mi sie pochrzanilo kurde bo ich dawno nie kupywalam i pomylilam z 3 :smiley: Haha przepraszam moj blad ! :smiley: Ale wtopa :smiley:

czyli te co pokazalas to faktycznie sa te starsze czyli te tansze grubsze a te ktore ja ci pokazalam to sa te nowsze drozsze ciensze ze niby jakas lepsza formula ciensza pieluszka i takie tam bzdety co uwazam nie dokonca za taki dobry patent. Wiec te ktore masz sa lepsze :slight_smile: Przynajmniej ja tak uwazam . Ale skoro mowisz ze wam odpowiadaja tzn ze te ktore ja ci pokazalam tez ci sie nie spodobaja wiec uwazaj na promocyjne pudelka bo tam sa wlasnie te nowe ciensze.

No tak to motaja z tymi dadam jaj nie nowe/stare to cienkie/grube
Teraz będę musiała spróbować tych “nowych” i to przez Ciebie Iza bo będzie mnie męczyć jakie one sa.
Na chwilę obecną mamy zapas pieluch bo wróciliśmy z Tesco z zielonymi pampers 48.99zł za 76 szt hmm
Ale dobrze wiedzieć na przyszłość :slight_smile:

Niunia a dady 3 te nowe też widziałas? Bo ja widziałam tylko 4, 4+ i 5 ale 3nie.

AmiAga też zakupiłam w tesco te zielone :slight_smile: i kiedyś z ciekawości muszę wypróbować dady bo już dawno temu je używałam.

Mi też dada wpadła w ręce po prawie 8mc ponownie. I nie jest źle naprawdę nie widzę wad, chociaż jedno może czy też tak macie że w dada bardziej czuć mocz?
Właśnie w Pampers tego nie ma (pewnie to ta “chemia” tłumi) a tu wyczuwam.
Sentyment do Pampers pozostaje stąd i ja kupiłam te z Tesco :slight_smile:

Też w dada bardziej czuję mocz , ale chłonności w porównaniu z paperamami jest porównywalna

Musze sprawdzic jak maly sie urodzi bo do biedronki mam bardzo blisko :slight_smile:

Mi położne bardzo odradzaly Pampersy
…w ogóle najlepiej, gdyby używać tatry - tylko kto ma na to czas i chęć.

dokładnie wygodniej z pampersami niż z pieluchami z tetry, chociaż nasze mamy dawały radę :slight_smile:

Gosia to pewnie jakaś starej daty położna heh w dobie tych dobrodziejstw chyba bym się nie zdecydowała na tetre, jedynie w drodze wyjątku i alergii na WSZYSTKIE pampersy sklepowe. Bo czego się nie robi dla dobra dziecka.

To dobrze że nie tylko mi po nozdrzach daje siwe znaki zapach moczu z dada, myślałam że coś ze mną nie tak :confused:
Lanka spróbować zawsze możesz z dada przeciesz nikt nie mówi ze masz później używać :slight_smile: