Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

SamantKa chusteczki Fitti były kiedyś o niebo lepsze. Od kiedy zmieniono ich strukturę zaczęło się z nimi dziać coś dziwnego. Otóż chusteczki przez kilka dni po otwarciu leżały w torbie na pieluszki i gdy je z niej wyjęłam poczułam dziwny zapach. Okazało się, że chyba sfermentowały pod wpływem ciepła… Wcześniej się to nie zdarzało. Czy miałyście podobną sytuację?

Nie wiem czy widziałyście, teraz marka Kindii zorganizowała konkurs , ‚Uchwyć delikatność’. Wystarczy kupić chusteczki, wysłać zdjęcie maluszka przebranego za zwierzątko i codziennie jest do wygrania Samsung Galaxy ub sporo gotówki (jako nagrody główne). Ja chyba spróbuję, akurat mam zdjęcie córeczki takiej jesiennej czapce – kotku ;). A nuż się uda?

Samanta no istna porazka te chusteczki a ja wzielam az dwa opakowania i takim sposobem mam 8 paczek do zuzycia. Ale zastanawiam sie czy czasami poprostu nie dali tego chlamu tylko na promocje. Jak mi sie skoncza te to z ciekawosci kupie jedna paczke dada zielonych i sprawdze czy faktycznoesie zepsuly czy tylko promocyjne takie rzucili.

AmiAga no wlasnie mi sie chyba tez dlatego tak wydawalo bo te 3 sa do 9 kg. Ale po zmianoe na 4 jest juz kolosalna roznica oczywiscie na plus :slight_smile:
Heh na pampersa moja corka ma uczulenie przynajmniej na pieluchy. A mi do takich sklepow nie podrodze co prawda nawt intermarche mam nie daleko bo jakies 6 km od domu ale nie po drodze bo jak jedziemy na zakupy to zawozimy Moske do mojej mamy mamy po drodze do biedronki a reszta sklepow w calkiem innym kierunku wiec musielibysmy nadrobic jakies 14 km i krecic sie tak w kolko, bez sensu. Wiec dlatego stawiam na wygode biedronkowa.

Niunia po Twoim teście zrzedła mi mina, bo też mam ten czteropak… No zobaczymy co wyjdzie u mnie.

A z tymi czwórkami myślałam podobnie, ale jak byliśmy kiedyś w sklepie mój mąż zwrócił uwagę , że czwórki są od 7 kg i jak tylko mała osiągnęła tą wagę przerzuciliśmy się na te większe.

Konkurs ciekawy z Kindii ale fanka tych chusteczek nie jestem są dla mnie za suche.
No tak niunia989 to nie będę się tu cwanic bo wszystkie sklepy mam pod nosem i z małą na zakupy chodzę w ramach spaceru nawet…
Mi jeszcze nie przeszkadzają 3 bo wszystko ładnie się zapina i nic się nie daje ale zapewne zmienie też wcześniej niż przed waga 9kg
Wydaje mi się niunia989 ze w taką partie to po prostu na promocję rzucili :-/

No Iza na Dada też powinien być znaczek “nowa struktura” czy coś w tym stylu.

AmiAga czemu ja mam tak daleko do Carrefoura; o No ale coś pokombinuję, bo cena na prawdę fajna: )

W Irlandii nie zdarza mi się kupować chusteczek “no name” albo marki sklepu, prócz tych TLB; ), bo tam Pampers i Huggies oraz ich bardziej lokalne marki opakowanie chusteczek mają w promocji za euro; ) No a jak promocja kończy się w jednym sklepie to zaczyna w innym i tak właśnie kupuje; ) TLB kupuje, bo je lubię i tylko dlatego je wybieram jak nawet Pampers są w promocji.
Raz miałam konieczność kupić chusteczki Lidlowe i na prawdę jestem na nie.

Artan to sprawdz az jestem ciekawa.
Z tymi dziurami to czysty przypadek ze zwrocilam na to uwage bo ja np do karmienia nie uzywam sliniakow tylko biore chusteczke, rozciagam i klade malej pod szyjka w ten sposob nie musze codziennie prac 3 sliniakow tylko poprostu wyrzucam chusteczke do kosza, a te to poprostu porazka!

Amiaga u nas tez sie zapinaly normalnie, nawet rzep na rzep zachodzil ale malej zaczely strasznie pupke odparzac i kilka razy wyplynela kupa i jak tylko zobaczylam ze sa od 7 kg to bez zastanowienia wzielam (Mala ma akurat 7 kg) no i rewelka :slight_smile: te zakrywaja cala pupe i sa bardziej chlonne no i pupcia po pierwszym dniu uzywania od razu byla sliczna :slight_smile:

Samanta no niestety noe ma nic takiego.
Do carrefura ja mam 6 km tak samo do intermarche i biedronki wszystko praktycznie w jednym miejscu roznica 2-5 min drogi ale tak jak wspominalam nie po drodze. Bo Moske trzeba nosic na rekach a 7 kg to juz nie takie hop siup, jak zejde z nia do sklepu u nas na wsi gdzie mam 10 min drogi w obydwie strony to z powrotem ledwo ja donosze klocek jeden :slight_smile: a do drugiej boedronki jak jedziemy tomamy co prawda 10 km ale po drodze mamy dom rodzicow wiec Miske podrzucamy i spokojnie jedziemy na zakupy a przy okazji ich odwiedzamy czesciej :slight_smile: co innego gdyby tesciowa zostala wtedy pojechalibysmy gdzie bysmy chcieli ale juz mowilam z tesciowa dziecka zostawiac nie bede bo zawsze taka ma mine jak by nie wiem co sie dzialo i z wielka laska z nia zostawala wiec dziekuje bardzo.

A ktoś tu chwalił Samantka chusteczki Lidlowe te za 3.99zł 80szt w opakowaniu sama nie używałem bo jakiś jedem wierna jestem chyba że od czasu do czasu z babydream te z olejkiem :slight_smile:
Jak widać każda z nas ma inne swoje upodobania ja lubię dobrze mokre chusteczki żeby użyć jedna s nie kilka podczas jednej znamy pieluchy.

Niunia989 może to w Dadach tak jest nie wiem bo nie używam jak narazie tak jak mówię ja nie narzekam bo cała pupa zakryta wycieków nie ma ani żadnych odcisków czy oparzeń od pieluchy czas na zmianę na pewno się zbliża. Najbardziej denerwuje mnie to że co większy rozmiar to mniej pieluch w opakowaniu a cena ta sama. Nie mowie że mam idze strasznie dużo na dzień ale zdążają się wypadki dosłownie za kleją heh…

A co do noszenia małej na rękach sama wiem że ciężko to mamy też nosiło może żeby móc moc robić razem zakupu warto o tym pomyśleć :slight_smile: ja w sumie i tak nie mam z kim małej zostawić to wyjścia nie ma czy to w wózku czy w nosidle czy w foteliku na stelażu…

Niunia sprawdziłam te chusteczki … i niestety podpisuję się pod każdym Twoim słowem :-(. Chyba napiszę do działu konsumenckiego reklamację, bo to bardzo nie w porządku ze strony firmy, że robi takie numery klientom.

Jeżeli chodzi o chusteczki nawilżające to nie chciałabym ich używać… kupiłam większe płatki kosmetyczne i mam zamiar nimi przemywać. Jeżeli chodzi o pampersy to na początek kupiłam pampersy NewBorn bo podobno dobrze wsiąka w nich smółka… a potem chciałabym używać pieluszki z Dady… Wiadomo, że mogą uczulać więc nie można się nastawiać na konkretną firmę pampersów :slight_smile:

Wsiąkająca smółka? Caramel smółka jest jak twarda pasta :-), nie wiem czy byłaby w stanie wsiąknąć w cokolwiek. Odmyć to z pupki też wymaga trochę zachodu :-), musiałabyś lać strumienie wody. A stolce przejściowe to już prawie takie jak późniejsze tyle że od resztek smółki są lekko zielonkawe.
Chusteczki jak nie w domu to przydadzą się na wyjście. Także nie ma co się zarzekać :-).

Dokładnie tak jak pisze Artan smółka jest twarda i trudną ją zmyć.

Ja tez mowilam ze bede uzywac wody i platkow a ostatecznie jade na chusteczkach, wygodniej, a Malej mojej nic nie odparza i nie uczula na szczescie

AmiAga nosidlo u nasodpada nieatety bo.mojacorka nie potrafi usiedziec w miejscu ciagle musi zmieniac pozycje caly czas sie gdzies wygina i doslownie do wszystkiego na polkach wyciaga raczki, az sie bojeco to bedzie jak zacznie chodzic i zgarniac do wozka wszystko z polek :stuck_out_tongue:
Hmm a nam przeciekaly strasznie Pampers2, zmienilam wtedy na Dada 2 i bylo ok. To chybazalezy od dziecka :slight_smile:

Artan czyli jednak puscili taka partie. Nie ladnie bo przeciez wsumie to zadna promocja oprocz tego.ze dali w gratisie pudelko…
Hm, masz racje z tym dzialem konsumenckim moze to i dobry pomysl :slight_smile:

25Caramel04 hmm podpisuje sie pod wypowiedziami dziewczyn :slight_smile: smulka nigdy nie wsiaknie w pampersy :slight_smile: ale swoja droga ja mialam Newborny z rossmana i osobiscie polecam bo byly super i maja wyciecie na pepuszek takze fajne. Pozbiej to bywa roznie my zaczelismy od pamersow i okazalo s ze corka ma na nie uczulenie, i wyskakiwaly jej krostki na buzi, na dada nie narzekam, mielismy 2,3 a teraz wlasnie zmienilismy na 4 :slight_smile:
A odnosnieplatkow to wydaje mi siezewychodza one o wiele wiele drozej niz chusteczki :slight_smile: ale to kazdego indywidualna sprawa :slight_smile:

No i ja rozwiałam swoje wątpliwości; ) Te same chusteczki; ))

1

1

Samanta faktycznie to samo :smiley:
Niezle :smiley: Mi osobiscie Fitti nie pasowaly od dawna tylko raz je kupilam i powiem szczerze ze 3 paczke to zurzylam na wycieranie mebli i kwiatkow z kurzu :smiley:

My używamy Pampers New Baby - kupujemy je w jumbo packach. A co do chusteczek to nie mamy faworyta. Kupuję takie, jakie akurat są w promocji.

I co jeszcze mnie wkurza w tych dadach z promocji? Ze na poczatku sa suche okropnie a na samym koncu mozna je wyrzymac sa tak mokre… i nie pomaga nawet odwrocenie odwrotnie zeby ten plyn zciekl na inne chusteczki na poczatku… Tragedia…

Ja kupiłam te chusteczki Dada ale te za prawie 6 zł chyba aloes są i te żółte. MASAKRA ! Czekam aż się ta paczka skończy bo ja z tych oszczędnych i nie wyrzucę… Twarde,niewygodne i małe :confused: dziś była u nas kupostrofa na wieczór i zużyłam chyba 15 chusteczek na to :confused: niby lepsze a dla mnie są do kitu nigdy więcej nie kupię tego… Wolę zwykłe Dada niz te “lepsze”

Roxi dada za 6 zl? czy mowisz o tych bawelnianych? za niecale 6 zl? Powiem ci ze mi one odpowiadaly ale uzywalam ich ze 3 miesiace temu wiec moze i w tych cos pozmieniali… Masakra zamiast poprawiac na lepsze to oni aby pogarszaja…