Nasz dzidziuś jeszcze się nie pojawił, ale dobrze się dokształciłam i nauczyłam odczytywać składy np. chusteczek pielęgnacyjnych. I tak widzę, że chusteczki z Biedronki mają masę konserwantów, a papers sensitive, które tym bardziej powinny chronić delikatną pupkę mnóstwo emulgatorów. Szperałam tak długo aż znalazłam chusteczki najmniej napchane chemią - i tu kolejne zaskoczenie - Rossmann, Babydream, Feuchttücher (Chusteczki pielęgnacyjne) lub Auchan, baby SENSITIVE lub NATURAL ![]()
Kiedyś trafiłam na blog w którym mama testowała parę rodzajów pampersów.
Według jej opinii pieluszki dada i pieluszki pampers premium care są identyczne (dodam że testowała jedynki)
mika-k5 najmniej “dodatków” niewiadomego pochodzenia mają chusteczki nawilżane z Netto.
To z tymi pieluchami Dada i pampersami też gdzieś słyszałam, z tym, że mi ani jedne ani drugie nie bardzo przypasowały. Są mocno sztuczne, takie plastikowe. Ten granulat absorbujący wręcz śmierdzi i jest jakiś dziwny. Ja używam wielorazowych pieluch a jeśli jednorazowe to wybieram takie bardziej papierowe - Gagi z Tesco, Helen Harper z Carefura czy pieluch z Lidla.
Pediatra powiedziała, że najlepsze chusteczki to te, które są na bazie wody, bez długiego składu.
moja córka ma 2 miesiące, od początku stosuję jednorazówki Dada z Biedronki, zużyłam 2 opakowania Newborn, teraz kupuję rozmiar 2 (78szt za 30zł) i sprawdzają się dobrze. Na noc dla spokojnego snu zakładam jej Pampers-a bo zdarzyło się, że Dada kilka razy przepuściła siusiu gdzieś na nogawce
Co do chusteczek to stosuję od urodzenia Babydream Extra Sensitive z Rossmanna, nie uczuliły jej, są dobrze nawilżone i bezzapachowe, a do tego super tanie - są bardzo często w promocji 2x80szt za 7zł. Ostatnio w tesco zakupiłam Cleanic Kindii Sensitive 3x60szt za 9zł
Wczoraj otworzyłam pierwsze opakowanie, mają lekki zapach, są z balsamem i pupka jest taka mięciutka i nawilżona ![]()
No właśnie my kupujemy w auchan chusteczki cleanic kindii baby sensitive 6 opakowań/60szt po 13 zł.
Im chusteczki bardziej nawilżone tym więcej w nich chemii która może podrażniać
my od początku używamy huggisów są grube
Ja od początku kupuję Pampersy i chusteczki też tej firmy te białe sensitive. Na bieżąco przeglądam ulotki handlowe różnych supermarketów i jak jest promocja kupuję większą ilość żeby potem nie przepłacać.
Pieluchy kupuję z Dady, bo stwierdziłam po sprawdzeniu, że jakością nie odbiegają od Pampersów, za to cena jest znacząca. Chusteczki natomiast kupuję takie jakie aktualnie są bardziej opłacalne, raz Dada, raz Fitti, nawet realowskie miałam, tutaj moje dziecko akceptuje wszystko więc nie muszę się ograniczać, że akurat moja marka się na półce chwilowo wyczerpie.
A odpowiadając na pytanie jakie są najlepsze - takie jakie pasują dziecku, nie odparzają i nie krępują ruchów. Dla każdego maluszka inne pieluchy będą odpowiednie, nie można powiedzieć, że tylko oryginalne Pampersy są dobre, a np. Happy już złe, dziecko samo pokaże jakie preferuje ![]()
u nas sprawdzają się tylko Pampersy marki Pampers
Powiem Wam szczerze że przez długi czas nie wierzyłam że są one lepsze, bardziej chłonne niż inne pieluszki.
Jakiś czas temu byłam na Warsztatach organizowanych przez Mamo to ja. Był tam testy chłonności pieluszek. Na własne oczy zobaczyłam jak duża jest róznica
Teraz tylko tych pieluszek używamy
Co do chusteczek to zdecydowania Bambino
jeśli chodzi o dadę i pampersy to różnicę zauważam, przede wszytskim chłonnością, pampers po zasiusianiu jest bardziej suchy nizeli dady, ostatnio byłam nawet na testach tych pieluszek, i mimo iż pani która przeprowadzała testy nie chciała mi powiedzieć z jakimi pieluszkami Pampersy się zmierzają te przeciwnika poznałam od razu w końcu i ja też je używam;)
jednka ostatnio zauwązyłam przewagę Dady nad pampersami córcia ma niespełna dwa latka i jak wiadomo siusia dużo wiecej niżeli kilka miesięcy wcześniej, pieluszki pampers po nocy nie były w stanie tego ciśnienia wytrzymać i częśc wydostawała się na piżamkę od górnej strony czyli wszystko szło na brzusio, Dada w tym starciu wygrywają,
Jednak ku stwierdzeniu ani DADA ani Pampers a raczeh w szczególnosci Pampers nei pomaga w odzwyczajaniu od pieluszek - zawsze czysto zawsze sucho zawsze pewnie
po co nocnik
dlatego w tym starciu wygrywają jednak zwykłe marketówki sztywne grube i niewygodne
im więcej firm testuje tym bardziej się okazuje, że pampers jest najlepszy. nie uczula, nie odparza, nie czuć moczem po nie całych 2 godzinach i nie są mokre jak je zdejmuje. Mają dużą chłonność i są naprawdę fajne. do tego ten zapach puderku - nie wiem na ile chroni pupcie, (ale raczej dobrze bo nie ma odparzeń i sudokrem używam tylko raz dziennie po kąpieli) ale pachnie ślicznie. chusteczki tak samo. pampers ma dobrą wilgotność. nie jest za mokry ani za suchy. bardzo dobrze nawilża pupę i sprawia, ze nie jest czerwona potem. ładnie myje. i jeszcze bobinii mi podeszły , a raczej pupci synka ![]()
Nie lubię chusteczek pampers. Zostawiają na rękach lepkość i trzeba umyć ręce. Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale przeważnie pampers robi testy swoich pieluszek z innymi… Tak więc nie wiem czy warto tym się sugerować, jeśli samemu się nie sprawdzi.
ja kupuje pampers z rumiankiem, take pomaranczowe. slicznie pachna i sa w sam raz. i nie czuje lepkosci na dloniach. moze to kwestia rodzaju, albo tego co kto lubi ![]()
Pampersy mam na dzien na noc znowu dady bo jak na noc mial pampersa to zawsze rano byl caly mokry az do szyi. Jesli chodzi o chusteczki to tez pampers ale jak skonczy mi sie zapas to chce kupic chusteczki z biedronki chyba titti, slyszalam ze sa dobre i tanie
Nosia Fitti, tylko trzeba na nie trafić, u nas się to rzadko zdarza. Ale faktycznie są bardzo fajne, miłe w dotyku i odpowiednio nawilżona. Nie za dużo, nie za mało.
A u nas fittii są zawsze w biedronce:)
a ja nie lubię tych fifi są one dla mnie za bardzo nasączane i jakieś takie klejące
Mmabasia one sa wlasnie malo nasaczone, o wiele mniej niz dady.