Jakiej firmy pampersy i chusteczki nawilżające?

u nas sprawdziły się pampersy! ale przyznam, że dużo nie eksperymentowałam ( dada, hugis, bella), a chusteczki to kupuję co mi wpadnie w rękę, ale osobiście nie podeszły mi z pampersa te zielone (strasznie mokre-pod koniec paczki to można je było wyciskać).

Używałam w takiej kolejności: Pampers, Happy, Huggies, Babydream. Między tymi trzema ostatnimi nie zauważyłam zbytniej różnicy.

ja zawsze przed kupnem sprawdzam gdzie jest promocja na pieluchy używam przeważnie pampersów tych zielonych i pomarańczowych ostatnio udało mi się kupić te pomarańczowe za 19.99 zł

My używamy pampers premium care w naszym przypadku to jedyne jakie niunia może nosić od innych dostawała uczulenia od dady odparzeń więc nie mamy wyboru chusteczki od urodzenia pampers sensitive :slight_smile:

Przez pierwsze pół roku używałam pieluszek pampers bo chciałam aby synek miał wszystko co najlepsze. Kiedyś dostałam pieluszki dada (biedronka) i muszę powiedzieć ze byłam bardzo zaskoczona. Pieluszki okazały sie super porównywalne do firmowych pampersów a dużo tańsze.

Jeśli chodzi o chusteczki dla maleństwa używałam nivea bo nie były bardzo nasączone. Chusteczki pampers miały za intensywny zapach. Jak synek był większy to używałam chusteczek dada z biedronki są super.

My na początku mieliśmy Rossmanowskie Babydream, Dady również były rewelacyjne, ale jak mała miała 2-3 miesiące to przestała tolerować praktycznie wszystko poza Pampersami i to też tylko te Activ Baby. Od samego początku nie używamy chusteczek nawilżonych, pielęgnujemy wodą i żelem. Potem dopiero usłyszałam, że u dzieci mytych chusteczkami częściej występują różnego rodzaju zapalenia, np dróg moczowych czy poważniejsze odparzenia.

Ja dzisiaj na początek kupiłam paczkę Pampers Premium Care Newborn 2-5 kg (w Rosmanie na kartę Rossnę zapłaciłam za nie 38 zł) i paczkę tych samych tylko mini 3-6 kg w aptece doz.pl . W aptece jest teraz na nie promocja za 39,99 zamiast 63 zł. Co do chusteczek to kupiłam w Rossmanie Pampers Sensitive 6 op. również w promocyjnej cenie za 24 zł.

Początkowo chcę korzystać z Pampersów przynajmniej przez pierwszy miesiąc, a później jak już wszystko się w domu unormuję zacznę testować inne marki.

Ja właśnie zakupiłam pampers premium care (promocja w aptece doz.pl) i chusteczki sensitive też pampersa. Na początku zamierzam stosować tylko tej firmy (również zielone), a później będziemy testować inne marki. Chociaż fakt faktem jak się uda na promocji wyhaczyć pampersy to będziemy je kupować.

Zastanawiam dlaczego większość mam uważa, że marka Pampers to najlepsza marka na rynku? Wydaje mi się, że wcale tak nie jest, poza tym cena tego produktu nie jest zachęcająca.

Maalgorzataa może dlatego, że przez lata faktycznie tak było. Tak jak buty sportowe to adidasy, tak pieluchy jednorazowe to pampersy. Ja z doświadczenia niewiele mogę powiedzieć, bo mamą będę po raz pierwszy, a jako niania stosowałam tylko pampersy. Słyszałam dobre opinie o biedronkowych dadach i pomarańczowych pampersach, ale gdy dziecko staje się bardzo ruchliwe to większość mam z mojego otoczenia poleca właśnie zielone pampersy. Ja kupiłam premium care do wyprawki głównie dlatego, że były chwalone w moim otoczeniu i udało mi się je kupić w dobrej cenie. Fakt faktem większość moich znajomych używa zielonych pampersów.

POlishgirl zerknij sobie na promobaby, tam jest strona na której są wszystkie promocje obecne dla dzieci nie tylko pieluszek;) czasami warto porównać ceny pieluszek kaszek czy innych produktów dla dzieci.

Co do premium Care u nas niestety okazało się, ze mała miała na nie uczulenie i dobrze, ze kupiliśmy tylko jedną paczkę tych pieluszek, za to zielone pampersy super się sprawdzały.

o do pieluszek to każde dziecko inaczej reaguje na pieluszki, my używaliśmy pampersów zielonych, z racji czestych odparzeń lub wysypki na pupie, tak było np po premium care co mnie zdziwiło bo niby powinny być delikatniejsze niż te zielone pampery. Pomarańczowe pieluszki są dobre jeśli dziecko jest mniej ruchliwe, fantastycznie pachną rumiankiem, jednak co mnei drażniło to brak rozciągliwych boczków lub gumy z tyłu już nie pamietam nie miały tego co zielone pampersy, przy ruchliwym dzieciątku ciężko się je zakładało.
Dada są fajne ale stwierdzam to od niedawna, gdy zaczełam mała odzwyczajać od pieluszek, mała kiedy było w okresie niemowlęcym sporo pieluszek ją odparzało lub miała po nich wysypki, wiecej było zabawy z kremami na odparzenia niżeli zakup lepszych pieluch.

Z tych wszystkich pieluch wydaje mi sie ze najlepiej zachowują suchość właśnie pampersy, ale kazde dziecko jest inne, jedne sa bardziej ruchliwe inne mniej przy tych pierwszych równiez mogą sprawdzić sie huggis, u nas zaś przeciekały.

Przy organizowaniu wyprawki kupiłam pampers premium care, prawdę mówiąc dlatego, że używała ich moja bratowa. Jakościowo nie okazały się dobre, z moich doświadczeń i nie mówię tu tylko o odparzeniach na pupie Leny. Nie mam za bardzo porównania, bo oprócz tych pampers i dady nie używałam innych, ale słyszałam że świetne były te jedynkowe pampersy z globi jak dobrze kojarzę. Dady też nie okazały się rewelacyjne, bo Lenka rośnie, a chłonność pampersa nie. Nieraz po nocy budzi się w mokrym łóżeczku, a przy dość rzadkiej kupce wypływa wszystko bokami…

a ktoś z waz używa pieluszek z lidla ?

Ja tak jak Olga zaopatrzyłam się w jedną paczkę Pampersów Newborn bo wydawało mi się, że są najbardziej bezpieczne dla dzidziusia. W szpitalu były pieluszki Bella więc stosowałam trochę jednych, a trochę drugich, a potem zaczęłam szukać tańszej alternatywy. Z powodzeniem bo do dziś używamy Dada z Biedronki

Wydaje mi się, że najlepiej przetestować różne pieluszki i wtedy podjąć decyzję, które z nich są najlepsze jakościowo i cenowo. Reakcja skóry dziecka na pieluszkę to najlepszy wyznacznik.

Dokładnie. Też jestem tego zdania co Marta1984. Najlepiej przetestować i sprawdzić co dziecku najlepiej odpowiada. Na początek Pampersy wydały mi się najlepsze dlatego zaopatrzyłam się po paczce z dwóch rozmiarów, a później będziemy testować. Może faktycznie coś z niższej półki będzie nam odpowiadało i nie zbankrutujemy na pieluchach. :slight_smile:

My testowałyśmy pieluszki, gdy mała miała ok 5-6 miesiecy do tego czasu wieszosć pieluch ją uczulało;/ wiec liczyłyśmy jedynie na promocje,
dodam ze te tańsze pieluszki z Lidla czy Carrefoura są dobre jeśłi zaczynamy malucha odzwyczajać od pieluszek, nie sa takie chłonne i milutkie dla pupy;)
Ostatnio kupiliśmy pieluszki Bella i przyznaje ze są mięciutkie w przeciwieństwie do tych które kupiłam kilkanaście miesięcy temu :wink: moze to przyczyna w rozmiarze tkwiła;)

B.kruszko my ich używaliśmy, ja uważam że są bardzo dobre, nie są takie sztuczne jak mi się wydawały Dady. Niestety Lidla nie mamy po drodze więc po kilku paczkach w które się zaopatrzyliśmy wróciliśmy do Gagi z Tesco i ostatni Helen Harper z Carefura. Jeśli się wahasz to wypróbuj bo są naprawdę dobrej jakości, podobnie jak chusteczki nawilżane z Lidla - warte wypróbowania.

Ja używam pampersów firmy pampers a chusteczki każde jakie mi wpadną w ręce,moja córka nie ma uczulenia wiec wszystkie pasują:)