Dla córeczki najlepsze są pampery Dada i też bardzo je lubię. A chusteczki różne próbowałam i uwielbiam z Babydream <3 Więc polecam ale zawsze jak zmieniasz to pamiętaj żeby obserwować czy dziecko nie ma alergii
Pampersy,równiez jestem za przeliczaniem na sztuki jeśli kupuje sie na promocji, to sztuka wynosi nawe 42 grosze, więc myśle że sie opłaca ![]()
Czasem wychodzi taniej niż inne nie markowe ![]()
Ja używam pampers sensitiv jeżeli chodzi o chusteczki, jak kupuje w 6 paku to wychodzą po 4,1 za paczkę i pampersy activ baby lub sleep&play. Ale kupiłam kiedyś takie jednorazowe chyba 24 szt małe opak Dady i tez sa całkiem niezłe.
Jako świeżo upieczona mama mam aktualnie możliwość przetestowania dostępnych na rynku chusteczek nawilżających i pieluszek jednorazowych. Wypróbowałam już chusteczki Pampers Sensitive, Nivea, Babydream. Wszystkie sprawdziły się na delikatnej skórze mojej córeczki dobrze i jej nie uczuliły. Z pieluszek jednorazowych w ciągu dnia używam Babydream z Rossmana, a na noc i na spacery Pampers activebaby.
Ja się jeszcze nie wypowiedziałam; )
Więc… W rodzinie partnera jest tak, że jak rodzi się dziecko to każdy kto przychodzi w odwiedziny przynosi prezent - ja powiedziałam, że nie potrzeba Nam nic innego jak pieluszek, tak więc na początek mieliśmy w czym wybierać… ; )
W szpitalu i po wyjściu z niego używaliśmy Huggies 2, ponieważ udało mi się za okazyjną cenę (50 zł za box - 2 op. po 90 szt). Pieluszki te okazały się rewelacyjne - bardzo przekonywała mnie bawełna, z której są zrobione, chłonność oraz zewnętrzny i wewnętrzny wygląd pieluszki - bardzo przewiewne! Niestety cena jaką oferuję Nam producent jest zbliżona do pieluszek Pampers. Co mi się jeszcze bardzo w tych pieluszkach podobało to taki wskaźnik zawilgocenia - fajny bajer dla niedoświadczonych rodziców; )
Potem nastał czas na pieluszki Dada 2 Premium - zużyliśmy tylko 5… Za każdym razem, gdy miał je założone był mokry od góry do dołu. Nie zraziłam się jednak, aż tak do tych pieluszek tylko uznałam, że to może jeszcze nie pora…
Kolejnymi pieluszkami były BabyDream z Rossmann’a 2 - zużyte 4. Produkt uważam za bardzo kiepski i w wykonaniu, i w ogólnej jakości. Pieluszki są sztywne - w kształcie takiego prostokąta… W dodatku na zewnątrz jest taka folia co uniemożliwia dopływ powietrza - pupa była po 2 pieluszkach czerwona… I na nic kremy… Po prostu uważam, że te pieluszki są bardzo lipne…
Do teraz od tych przebojów używaliśmy pieluszek Pampers Activ Baby - uważam, że są one bardzo dobre - nie przeciekają, zatrzymują nieprzyjemne zapachy, dopasowują się do kształtu dziecka, dziecko nie ma jakiś ograniczonych ruchów przy czym np. 2 są dosyć szerokie ale jak na moje to bardzo dobrze…; )
Dostaliśmy przy okazji narodzin również pieluszki wielorazowe ale o tym napiszę, gdy zaczniemy ich używać tzn. przy rezygnowaniu z pieluchy…; )
Dziś zakupiliśmy znów pieluszki Dada - teraz rozmiar 4. Zobaczymy czy jest jakaś różnica (podobno teraz są bardziej miękkie - bo extra soft) i jak będą się sprawować po tych 4 miesiącach…; )
Co do chusteczek… Kupuję w promocjach i to przeróżne - dziś zakupiłam też Fitti, więc zobaczymy; )
Samatka zgadzam się z Tobą na tema pieluszek z Rossmanna kupiłam je jak Madzia była malutka i nie nadawały się do noszenia musiałam je wyrzucić
Samantka warto jeszcze wypróbować pieluszki pampers Sleep&Play - te pomarańczowe jeśli mały nie ma uczulenia na rumianek, jak jest promocja to można je kupić za 19,99 zł my ich używamy w dzień
Wypróbowałam te Pampersy Sleep&Play i muszę przyznać, że są bardzo dobre:)
Więc Dada 4 się sprawdzają - na razie są na dzień ale i tak jest spoko, choć np. mojemu partnerowi nie pasują, bo uważa, że Dada mają za krótkie boki. Bynajmniej - nic się nie wylewa, bo pieluszka jest chłonna, zatrzymuje wszystko w środku, ma delikatną powłoczkę w środku tylko… Cena. Jeżeli przeliczymy właśnie Dadę na sztuki z Pampersami w jakiejś promocji to Dada często wychodzi drożej a jakością i tak przoduje Pampers.
Myślę nad wypróbowaniem tych Pampersy Sleep&Play ale obawiam się rumianku oraz braku tych elastycznych boków - nie przeszkadza to w niczym dziecku?
Poza tym - tak jak piszesz Basiu - te 20 zł to nie jest już jakiś majątek, więc spróbować nie zaszkodzi a nóż przypasują - byłabym szczęśliwa, bo są one o połowę tańsze niż Activ Baby…
A ja mam pytanie, gdzie takie ceny Pampersów na promocjach są? Bo u mnie to jakby nie liczyć, i jaka by promocja nie była, to zawsze drożej wychodzą. Myślałam kiedyś, żeby je kupować, ale nijak mi się nie opłaca. Chociaż w sumie nigdy mnie jeszcze Dady nie zawiodły. No raz tylko kupa wyszła bokiem, ale to ze względu na objętość i to, że mała była w foteliku do karmienia i wierciła się bardzo.
Prawdę mówiąc ja też nie spotkałam się jeszcze z taką peomocją, by pampers były tańsze niż dada. Pampersy jakościowo pogorszyły się niż kiedyś. Jak widać producenci idą na ilość a nie jakość.
W Tesco często jest np. karton Pampersów - teraz tak jak my używamy 4 to jest ich 162 w kartonie - po 88 zł a czasem nawet taniej. Opakowanie Dada 4 to 54 pieluszki za 30 zł. Wiem, że jak jest to duże pudło Dady to lepiej wychodzi ale ja już dużo szybciej się za Dadą rozglądałam w kartonie i nie mogłam dostać, więc musiałam już kupić pojedyncze opakowanie. Jakoś tak felernie Nam się te pieluszki zaczęły kończyć jak nigdzie żadnych promocji na Pampersy…: ///
Mamabasia a te promocje są ujęte w gazetkach? Polo akurat nie mam w pobliżu, ale mam Kaufland. Także może mi się kiedyś trafi. W Biedronce udało mi się dzisiaj upolować chusteczki Fitti, są pakowane po 3 paczki za 9,99.
Zdaje się że wszystko zalezy os dziecka i jego indywidualnych preferencji
ale najcześciej spotykałam się z opinią , że te firmy pampers są najlepsze.
To raczej indywidualna sprawa
Bo jednemu dziecku dane chusteczki czy pieluszki odpowiadają - innemu nie
Mimo wszystko nigdy nie słyszałam by oryginalne z PAMPERS uczulały
Jeszcze DADY są dobre
Za to ja nie jestem zadowolona z huggiesów. Chusteczki stosowałam i nie odpowiadają mi. A pampersy z huggiesów użył mój bratanek jak był mały i uczuliły go strasznie. Trzeba samemu wypróbować i sprawdzić czy dziecku służą
Ja mogę tylko polecić chusteczki i pieluszki pampers. A tańsza opcja - dady (warto spróbować).
Moja cora uzywa pampersow huggies nie sprawdzily sie -przeciekaly. Staramy sie korzystac z promocji jak sa czadami sa fajne promocje w kuflandzie czy tesco 4 mozna kupic za 53 gr
TESCO.Ceny zależy od miasta Kraków Warszawa,Poznań Łódż nie jest taka sama.Moja córeczka jest na eco pieluszkach .Folia którą fundujemy dziecku nie jest zdrowa coś za coś.Pieluszki eco kieszonka przed zakupem myślałam NIE to nie dla mnie myliłam się.Nie namacza się wkłada się płatek jeśli jest coś grubszego to zwijam i do kosza.100szt.6zł.Pieluszki rosną z dzieckiem na bioderka jak pielęgniarka zobaczyła to są rewelacyjne.
W Tesco jeżeli promocje ujęte są w gazetce to muszą być takie same ceny w każdym markecie bądź hipermarkecie (Tesco w Polsce dzieli się na 2 rodzaje) obojętnie w jakim mieście…
Mraczek niekoniecznie. Nie wiem jak dokladnie jest z TESCO, ale np. REAL na stronie internetowej ma gazetki i napisane jest, która obowiazuje w jakim miescie.
Silje: Czy mi się wydaje, czy SamantKa mylisz z Mraczek?
Już drugi raz spotykam się z tym (wcześniej było z wanienkami), że SamantKa o coś pyta, a Ty odpowiadasz na to pytanie, tyle, że innej osobie
Może to kwestia zdjęcia? ![]()
Aaaa bo trraz obie mają zdjecia chlopakow ww futtzanych czapach i mnie mylą:) sorry dziewczyny. Moze w końcu sie ogarnę, haha.